1. 4

  Op nujij kom het ook wel eens voor.
  Prik soms de ballon van de speld door met dit comment

  3 dagen geleden door seven
  Disclaimer

  De artikelen die geplaatst worden op deze website zijn persiflerend, satirisch of parodiërend van aard http://www.speld.nl/disclaimer/ http://www.nujij.nl/missie-uruzgan-stilzwijgend-verlengd.6748123.lynkx (ja partypooper ;) )

  Ik vind dat het ergens op die site wel duidelijker mag worden dat het satire is, de toon wordt nml steeds serieuzer..

 2. 7

  @5 Vertel, wat heb je voor inhoudelijks te melden? Je verhaal ondersteunen met bewijs in de vorm van een quote kan geen kwaad in deze onbetrouwbare bloggers tijd. (goed voorbeeld daarvan, wat massaal is opgepakt door de media, klik me link)

 3. 10

  Het is te begrijpen dat de Telegraaf er vol in schoot. Ook het grootste gedeelte van de reaguurders herkent humor en aanverwant alleen als de koppen van Goor of Geer er bij geplakt worden.

 4. 11

  Disclaimer

  De artikelen die geplaatst worden op deze website zijn persiflerend, satirisch of parodiërend van aard. Ze geven slechts de visie of mening weer van de redactie van De Speld. Opgevoerde personages of rechtspersonen kunnen gefingeerd zijn. De redactie behoudt zich het recht voor stijlmiddelen te gebruiken die, ondanks dat de intentie daartoe bij de redactie ontbreekt, ertoe kunnen leiden dat lezers van Speld.nl zich geschokt, beledigd of gekwetst voelen. Speld.nl aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor materiële of immateriële schade ontstaan door via Speld.nl openbaar gemaakte publicaties.

  Ja wie denkt er ook aan om onder disclaimer te kijken tegenwoordig? Niemand toch?

  En inderdaad het gemiddelde publiek herkent humor alleen als het ondertekend is door joop klepzeiker (of is dat nu de titel van die strip?) of geer en goor en met 90 db bij staan te brullen van het lachen.

 5. 12

  Seven heeft gelijk. Als er niet DUIDELIJK BIJ STAAT DAT HET EEN GRAPJE IS, mogen de zielloze doorprikkers bij de Tele-nougraag gewoon doen alsof ze journalistiek bedrijven.
  Intelligentie is immers ook al zo’n links elitair allochtonen-doodknuffelwoord.

 6. 14

  @12 De hele journalistieke wereld praat anders ook de praatjes van een man na over de Mexicaanse griep. In feite, zo blijkt, slechts een bron met een eigen agenda.

 7. 15

  @12 Waarom zou voor de telegraaf niet hetzelfde argument kunnen gelden die ook geldt voor de speld? Dat het dus op de site van de telegraaf ook bedoeld kan zijn als satire, ze linken immers door naar de bron en de lezer daar kan het verhaal lezen, incl die een procent die op disclaimer drukt of de speld al kent. Het bericht op zich lijkt gewoon betrouwbaar. De speld is hier degene die doelbewust onzin de wereld in slingert maar verkapt grappen maakt over de Holocaust, met al het leed van nabetaanden die dit lezen tot gevolg, en dingen in scene zet, puur voor meer hits.

 8. 16

  Zelfs al stond er geen disclaimer op Speld, dan nog zou een kwaliteitskrant niet zomaar een bericht kwakkeloos moeten overnemen. Maar ja, ik had het natuurlijk over kwaliteitskranten, en we hebben het over de telegraaf, dus daar ga je al.

  Wie herinnert zich nog dat bericht over die bouwvakkers die geen korte broeken mochten dragen, omdat moslims daar ook over hadden geklaagd? Je kunt het niet gemist hebben, aangezien het een bloeddrukstijging had veroorzaakt bij de volledige redactie van het Het Vrije Volk. Maanden lang erna hadden ze het er nog over.

  En wat bleek nou? Het was alweer een onbedoelde hoax van de Telegraaf. Zoals zo vaak.

  http://mijn-mening-over.infoyo.nl/samenleving-en-ontwikkeling/124-de-telegraaf-altijd-negatief-over-de-islam.html

 9. 17

  @16 Mooie link, wat ik me nu afvraag, zo’n infonu en infoyo verhaal, wordt je daar nu rijk van? Op de homepage staat immers “Deel je kennis en word betaald!” klinkt interessant ;)

 10. 19

  @ 18 gronk. Ik krijg van Sargasso per goed inhoudelijk comment een kleine vergoeding, zoals de afspraak was toen ik daarvoor benaderd werd nav mijn comments op GS. Dus ja ik hou er wat aan over. Jij niet soms?

 11. 20

  @15: Waarom zou voor de telegraaf niet hetzelfde argument kunnen gelden die ook geldt voor de speld? Dat het dus op de site van de telegraaf ook bedoeld kan zijn als satire

  /*pets* tegen het voorhoofd
  Ik dacht dat ze dat bij de Telegraaf allemaal serieus meenden seven. Maar het is satire!

  Nu je het zegt: die belachelijke koppen, lettertypes en fotobijschriften hadden me op het spoor kunnen zetten.

 12. 24

  Ach ja, de TeleTroepToeTerT…gehoord trouwens dat ome Fons van Wakker NL alle speerpunten van de TROS heeft gekopieerd (toen hun begonnen). De speerpunten stonden stuk voor stuk genoemd.

  Welkom in de wereld van stelen en bestolen worden. Wel vooral een lieve plastic glimlach naar elkaar want je kunt elkaar nog eens goed nodig hebben.

 13. 29

  Eergisteren schreef ik hier over dat ‘rapport’ waaruit bleek dat Nederlanders crimineler waren dan Marokkanen. De cijfertrucs die waren toegepast (pure politiek correcte manipulatie) werden op GeenStijl binnen 1 minuut onderuit gehaald maar alle kwaliteitsmedia namen het rapport klakkeloos over, zelfs het journaal. Alleen de NRC trok min of meer het boetekleed aan, een week later…Dus fouten maken ze allemaal, niet allen de telegraaf.

  http://www.nrc.nl/opinie/article2369656.ece/Onderzoekers_Marokkaanse_jeugddelinquenten_goochelen_met_resultaten