1. 1

  Je hoort er weinig van, maar het heeft er toch alle schijn van dat het niet rustig is in de noordelijke Kaukasus. Het lijkt er ook op dat de Tjetjenen effectiever zijn dan de Afghanen.

 2. 2

  Doet weer denken aan de Gouwe Ouwe Kouwe (eeuwig regen namelijk) Koude Oorlog. Door de bagger begeleidt met mitrailleurvuur onder prikkeldraad tijgeren, het roet uit de kanonslopen dotteren, wekenlang op 20 jaar ouwe rantsoenen…

  Allemaal opdat jullie veilig konden slapen…en om jullie te beschermen tegen die hordes woeste Russen die stonden te trappelen om ons de Socialistische heilstaat bij te brengen.

 3. 5

  @4: Ik mijmerde alleen wat hardop, omdat je het meteen hoort als er in Afghanistan iemand door een mug gestoken is, terwijl in Tjetjenie blijkbaar meer gevochten wordt (of toch in ieder geval meer gesneuveld). Net alsof ze die oorlog uit ons oog willen houden.

  Dat Sochi he, ligt niet zo ver daar vandaan toch?

 4. 15

  Ja oke, het vergaat Rusland groso modo stukken beter.

  Maar: “A new arms race has started to unfold”?
  Daar zitten we toch niet op te wachten?

  Weer die ratsmodee? Of was die stompzinnige armsrace/ stalemate en het quasi zoete westerse leventje niet veel beter? Dominotoestanden in Afrika en Azie even buiten beschouwing.

  Zeg het maar.