1. 1

  Mart Smeets mag alvast nooit wat voor rouwverwerking bij mij in de buurt doen ooit. Wat een gelul meteen over dat je ermee om moet kunnen gaan en dat dit nou eenmaal gebeurt…

 2. 3

  och och.
  in de ads:

  Hoe meer Sven wint…
  Hoe groter uw voordeel! €50 korting voor elke gouden medaille van Sven.

  griekse proporties hoor, dit drama. de Leider die zijn Pupil verraadt, compleet met Zus & Minnares (ja ik haal ze de hele tijd door elkaar) als Koor.

 3. 8

  Dwingend stemadvies Kemkers.
  Een ruk naar links.
  De val van een natie.
  Nederland een kaartenhuis.

  Kan iemand iedereen troosten? Prins WA, zijn dit niet de momenten dat je als hoop in bange dagen moet opstaan? Jouw olympisch Wilhelmina-moment?

 4. 10

  Ik was juist blij met de reactie van Smeets, hij vond de balans tussen de wanhoop en de nuchterheid.
  Erg zielig voor alle betrokennen in ieder geval. Ben benieuwd hoe het zal gaan bij de ploegen achtervolging.

 5. 12

  @11. Eensch. Goed interview.

  Zie vooral ook 2:18, die gekke Skobrev. Geef die dan goeddomme goud. Die ging tenminste niet juichen. Kut-Koreanen, allemaal hetzelfde. Noord-Zuid, teringlijers. Lui gaan over lijken.

 6. 15

  Pfffff: This video is no longer available due to a copyright claim by International Olympic Committee.

  Ongelooflijk binnen 10 minuten een interview wat op Nederlandse televisie wordt uitgezonden, betaald door onze belasting centen wordt door hen als copyright claim verboden voor ons Nederlanders. Dat hele copyright gaat echt te ver…

 7. 17

  Ik vind het buitengewoon jammer dat zo’n falende sporter zo huichelachtig de schuld afschuift op iemand anders.
  In de topsport zou het moeten draaien om de individuele prestaties, echte topsporters kunnen hun verlies accepteren en verzinnen achteraf niet smoesjes.
  Sven Kramer is het toppunt van lafheid, want op het moment dat hij wist dat hij ging verliezen wisselde hij expres verkeerd, zodat hij achteraf kon zeggen dat hij daarom niet won.
  Ps. ik vind het ook te ver gaan om met een erectie over de finish te komen, zeker als je daarna gediskwalificeerd wordt

 8. 20

  Ik vond Sven een beetje raar uit de bocht komen en niet echt beslagen ten en ijs komen tijdens het interview door de coach als schuldige aan te wijzen.
  zo complex is wisselen niet en ervaring genoeg lijkt me, meneer was over gefocused en maakte daardoor een snapshot fail beslissing.

  Maar goed een vriendin met een naam naomi ( i moan als je het of haar omdraait ) heeft geen reden tot klagen lijkt me.

 9. 26

  Na vogelpoep en van der Duim’s Hilbert jongen je moet nog een rondje wordt dit natuurlijk ook een klassieker. Kijk, van binnen naar buiten werkt normaal gesproken als een biologische klok gaat vanzelf is coaching niet nodig (behalve vlak achter tegenstander rijdend die op een rondje wordt gezet)…

  Sssja, moet je maar niet tegen de klok in gaan schaatsen…

 10. 27

  Zéér irritante, dwingende Smeets. Hij had de wijsheid moeten hebben meer te zwijgen, zoals ook Sven op z’n tong kon bijten. Kon Smeets doorgaans wel velen, maar als ie irritant is, man man man toch.

 11. 32

  Ja, dat zijn nu eenmaal de taakafspraken, blind varen op de coach, da’s hoe het team werkt, en Sven heeft dat gisteren ook zo verteld aan de NOS. Hij had ook wel z’n eigen waarneming, maar zoveel tijd had hij niet op z’n automatisme “gehoorzaam de coach” bij te stellen in die paar split seconds. 100% de fout van de coach, en laat ons ook begrip hebben voor diens tijdelijke blackout of andere verdwazing. Tenzij hij omgekocht / geblackmailed zou blijken natuurlijk. Maar ook in voetbalfinales worden penalties gemist, flateren doelmannen (hallo Kahn), enz.

 12. 35

  Ja, Bob de Jong is nu de eerste nederlandse schaatser ooit die de drie verschillende medailles won op olympische spelen.

  (geloof ik)