Super Tuesday Nightclub

VS Presidentsverkiezingen 2008 In de Super Tuesday Nightclub treft u bestaand nieuws uit oude media maar kunt u desondanks op uw vertrouwde stek de hele nacht ongeremd reaguren op de laatste ontwikkelingen.

Tussenstand
Democraten
Republikeinen
Totaal Democraten 08:50 (7-2): Clinton (823), Obama (741), Edwards (out) (26)
Totaal Republikeinen 08:50 (7-2): McCain (680), Romney (270), Huckabee (176), Paul (16)

the Essentials…
• Peilingen: RealClearPolitics.com
• het Financieele Dagblad Super Tuesday Blog
• de Volkskrant Super Tuesday Webspecial
• Washington Post 2008 Presidential Primaries and Caucuses

linkdump…
Huckabee wint in West Virginia
Expats in Indonesië bezorgen Obama glansrijke overwinning
www.adviesaanamerika.nl
• zie comments…

sargassocafe08.jpg

 1. 3

  Och, sinds Huckabee Kennedy neerknalde … ik weet het nog als de dag van gisteren … mijn vrouw was ziek … hoewel, ik heb nooit een vrouw gehad … in ieder geval, Ted deed het met zijn broer Robert … of was dat Maria Callas? Maylin? Daar kom ik nog wel op… In ieder geval, al heel lang *burps*

 2. 5

  Die Idi Amin he, mensen klagen dat je van hem als webmaster dus niets mocht op het www, en als je iets in strijd met de strikte huisregels typte je opeens kon verdwijnen, maar het internet lag er dus wel nooit uit tijdens zijn webmasterbewind, he.

 3. 11


  Republican registered voter Margaret Kraght, 82, casts her ballot for the 2008 Presidential Primary Election at a polling station inside a church school in Glendora, Calif. Tuesday, Feb. 5, 2008.
  (AP Photo/Damian Dovarganes)

  Hoera, iedereen mag stemmen, het is weer het feest van de democratie mensen!

 4. 14

  @Steeph
  Eigenlijk weinig verrassingen, de meeste nederlandse politici neigen naar Democratisch stemmen. Vond een paar onderbouwingen wel ontluisterend.

  Bosma, Martin: McCain Oorlogsheld, jarenlang gemarteld en iemand die zo’n prijs voor onze vrijheid heeft betaald, verdient het om Amerika te leiden.
  Graus, Dion: Clinton Iedereen weet dat zij de barbiepop-spreekbuis van Bill is en hij was een goede president, dus mag zij het Witte Huis in.

  Hm wat gek, beiden van de PVV…

 5. 18

  @ASH: Oh ja, McCain de “oorlogsheld”. Omdat hij gevangen zat en gemarteld is, is hij dus een geschikte Commander in Chief. Tja, zit die Bosma toch wel een beetje mis:
  “Will McCain, who finished 894th out of 899 at the Naval Academy and who lost five jets, return competence to the White House? To paraphrase Oscar Wilde (and, no, Oscar was never a fighter pilot), to lose one plane over Vietnam may be regarded as a heroic tragedy; to lose five planes here and there looks like carelessness.”

  http://www.lewrockwell.com/blog/lewrw/archives/019078.html

 6. 22

  @mark #13: Holy mikmak, zie ik daar Vietnamees tussen staan?! Toch knap gedaan, terwijl ik vanochtend nog heb geleerd dat de Amerikaanse GI’s in Vietnam net zo erg te keer zijn gegaan als de nazi’s in Oost-Europa… En dan alweer 30 jaar later in het vietnamees naar het stemhokje?!

 7. 33

  Maarten van Rossum heeft weer gezonde tegenzin in de verkiezingsnacht op radio1. Als antwoord op de kwisvraag: Noem één van de kinderen van Obama “Pff, zucht, steun, Joran van der Sloot?”

 8. 40

  @39:

  Ik begin inmiddels ernstig allergisch te worden voor al
  die herhaling in de retoriek. Heb de republikeinen nog niet echt gehad dus misschien maar eens uitwijken voor wat meer houdbare speeches…

  Yes, I Can!

 9. 45

  De echte rol van ‘Yes we Can’ is om mensen naar de Dems te trekken. Registered voter, man, cool. And be jerrymanderinged afterwards..

 10. 47

  @35
  Het is zo goed, gewoon niet te omschrijven en dat zeg ik niet snel over (nieuws)programma’s. Al Jazeera English gaat in op alle kandidaten met korte biografieen, David Foster( ex BBC) is de presentator vanuit Washington Dc samen met hun witte huis reporter. Verder zijn er gasten in de studio’s in Washington DC en Doha. Er zijn een stuk of 10!! live verbindingen met al jazeera reporters in heel de VS. Lucia Newman( ex cnn) die normaal midden en latijns amerika “doet” is in L.A om de mexicanen stemmers te duiden. James Bays rent heel broadway over om alle hillary feestjes langs te gaan ( “valt er wel iets te vieren voor u vanavond?”). Er zijn vooral veel gesprekken met de gewone mensen, van de bijbelgordel tot de armen in Harlem. Niet zoals bij CNN alleen maar cijfertjes met saaie reporters in de studio. Met de grootste videowall in nieuwsmedia laat al jazeera in Doha de resultaten zien. Enzzz. ga naar http://english.aljazeera.net/NR/exeres/18CCDB0E-ACDA-49AE-92E7-359D80A900F4,frameless.htm?NRMODE=Published maak een gratis account aan, en dan kan je anderhalf uur gratis in topkwaliteit top tv kijken;-)

 11. 49

  ‘Yes we can’ komt van Bob the builder, hyperpositieve kinderfilmpjes over problemen oplossen en gedisciplineerd bouwen aan de toekomst, voor een nieuw ordentelijke VS.

 12. 58

  @Rene: Zag ook dat de links gewijzigd waren. In de hoofdtekst aangepast.
  En ja, hij maakt al jaren automatisch links van urls. Maar dat staat vaak minder fraai natuurlijk.