Storing

Beste bezoeker, de afgelopen 24 uur was Sargasso.nl slecht bereikbaar. Steeds meer mensen willen tegenwoordig Sargasso lezen. Dat stemt ons vreugdevol, maar groeiende bezoekersaantallen vragen ook meegroeiende bandbreedte capaciteit. Binnenkort zal deze naar boven worden aangepast. Vooralsnog hebben we voor vandaag de site even moeten strippen van toeters en bellen om hem bereikbaar te houden.

Voorlopig draait de site in minimale configuratie (geen tagcloud, geen laatste reacties, geen meest actieve discussies en geen gerelateerde posts). En er staat een buffer aan. Dat betekent dat het soms een paar minuten kan duren voor u nieuwe reacties ziet verschijnen bij een postje.

We vragen uw geduld. We werken, zoals gezegd, aan een structurele oplossing.

 1. 4

  Ik zou Yslow installeren en alle issues daaruit oplossen. Dat zijn er nog al wat.
  Bovendien zou ik ook nog even dit artikel doornemen, vooral het stuk over template optimalisatie. Volg de link die daar staat over ‘speeding up WordPress’.
  Tot slot zou ik nog een paar plugins herschrijven zodat ze minder zwaar zijn.
  Dat zou de boel niet alleen draaiend maar ook gewoon snel moeten krijgen.
  Succes!

 2. 5

  @Hank: Thx. Probleem is trouwens eerder dat onze webmeesteres het in haar “vrije” tijd doet. De meeste van ons houden zich liever bezig met het schrijven van stukjes.
  Neemt niet weg dat we om de zoveel tijd een optimalisatieslag doen. We zullen haar vragen met deze tips van jou ook weer aan de slag te gaan.

 3. 9

  Wel jammer, om de een of andere reden wordt Sargasso op mijn werk geblockt (corporate settings) en via mijn blackberry is de pagina niet te lezen in de nieuwe opmaak.

  Hoe lang gaat het allemaal duren?

 4. 13

  In IE zit het niet goed sinds vanmiddag, Bandirah’s postje

  (er staat ‘leeg’ in de meest rechter kolom, en ik moet een end door een witte linker kolom naar beneneden scrollen om de jongste post en de Waan van de Dag te zien beginnen)