Stop de persen!

Amerika accepteert noodhulp uit het buitenland! Send in the cavalry!

Volgens het hierboven gelinkte “fair and balanced” artikel heeft ook Nederland hulp aangeboden. Dus stuur die militairen, voedselpakketen en speurteams. Plak er wel flink wat Nederlandse vlaggetjes op, en teksten zoals “Gift of the dutch people”. En uiteraard een wereldkaart waarop met een grote pijl staat aangegeven waar ons land zich bevind.

Overigens, Russische hulp is niet gewenst. Dat is toch nog een brug te ver, Russen die Amerikanen in Amerika redden.

  1. 2

    Dat heb ik nooit begrepen. Hulp is hulp. Als de russen je spullen willen geven of mensen sturen om te helpen, laat ze. Als het werk klaar is zet je ze er weer uit en zegt ‘dank je’.

  2. 3

    Er komt geen Nederlandse inzamelingsactie, hebben de Samenwerkende Hulporganisaties (Giro 555) bekend gemaakt. Amerika heeft zelf genoeg geld. Dat lijkt me iets te positief, want al die onverzekerde Amerikanen zullen heus geen support krijgen van de overheid. Het is daar geen verzorgingsstaat, zoals in ons fijne land.
    Overigens zijn de paralellen met War of the World schrikbarend, is dat de geachte kijkers al opgevallen? In mijn reacite op de recensie zei ik al dat de scenes waar mensen elkaar te lijf gaan om te overleven het meest huiveringwekkend (want meest realistisch) waren. Zie nu CNN om het ‘in het echie’ te bekijken. Alleen Tom Cruise ontbreekt (vooralsnog).