1. 7

  @4 deze stier vocht helegaar niet voor zijn leven, want het was een vorm van stierenvechten waarbij er maar een beetje om het beest heen gesprongen wordt. Oh, sorry: dat is natuurlijk ook dierenmishandeling.

 2. 9

  Minder moeite mee als met b.v. het industriele kuikenseksen. Die stieren hebben tot de ring nog best een goed bestaan geleid. Krijgen gratis tonnen hoogwaardig krachtvoer waar ze (zoals in de natuur) geen territoriale disputen voor hoeven uit te vechten tot (veelal) de dood. En hebben tenminste nog aan spleetlucht kunnen ruiken (om ze roppiger te maken)…

  En zo soms is het niet eens roemloos. En hij zal kleurenblind geweest zijn..

 3. 11

  Maar ik was nog niet klaar sikbock. Het geeft weer een beetje kleur aan het montone bestaan he…

  http://www.youtube.com/watch?v=VgSO7VqIneg

  Een gezonde vent met een beetje macht in zijn poten gaat toch niet de hele dag achter de geraniums zitten. En dan comprimeer je die onlustgevoelens tot b.v. voetbal of de arena. NOOIT je frustraties mee naar huis nemen. Op de drempel van je slaapkamerdeur trek je je grens…

 4. 12

  Ik zocht eigenlijk het mooiste stierenlosloopfilmpje ooit: bezopen spanjool die als een untouchable op 1 meter rond die stier waggelt. En dan als een onbeduidende lappenpop tegen een gevel wordt weggesmeten…

  Verdient ResPect.

 5. 17

  Wat bedoel je nou eigenlijk te zeggen met dat filmpje sikbock? Dat ik een lafaard ben of zo of als een meisje sla, ja, WAT?

  Heb wel eens een volwassen muilezel tandjes doen spugen.

  I’m a lover AND a fighter he.

 6. 19

  @7: Ik heb in Zuid-Frankrijk wel eens “Portugees stierenvechten” (zo noemden ze het iig) meegemaakt. Hoewel veel eerlijker dan wat we hier onder stierenvechten verstaan (er komt geen sabel bij kijken en het grootste deel bestaat uit jongens die voor de stier gaan staan om een lintje tussen de hoorns weg te grissen of hem samen met de blote hand op te vangen, waarna er eentje zich laat rondsleuren aan de stier zijn staart), zag het er voor de stier niet uit als de lol van zijn leven (al was het maar dat hij vantevoren eerst opgefokt werd oa. met wat weerhaken in zijn rug).

 7. 20

  @Bismarck
  Dat is dus de Course camarguaise (uit de Camargue dus). Een manier van stierenvechten die de Spaanse manier zou moeten gaan vervangen. Als #7 gelijk heeft was het een Course camarguaise. Ook daar kunnen stieren boos worden blijkbaar.

  Waar ik woon doen ze dat ook in de dorpen met jonge stieren (3 jaar). De arena’s zijn klein en tijdelijk. Als dan zo’n beestje over de reling gaat – en dat gebeurt regelmatig – staat hij tussen de ring en het publiek, de tussenring waar de stier in het filmpje behendig overheen springt. Dat is niet alleen spectaculair, dat is erg leuk. En nee, dit is geen dieren mishandeling, dit is spelen met dieren. En geloof me, de stier krijgt groter applaus dan de toreadors.

  Echt een aanrader als het je uitkomt.
  Ze moeten alleen iets tussen publiek en stier plaatsen :)

 8. 21

  @20: Als we het over hetzelfde hebben is het wel degelijk dierenmishandeling. Zo’n applaus maakt een stier niet blijer, hoe spectaculair en leuk het ook is voor het publiek en de behandeling vooraf is gewoon puur sadisme.

 9. 22

  @Bismarck
  Ja hoor.

  Maar zullen we dan maar alle dierentuinen en circussen, huisdieren, sportvissen, paardensport en jagen verbieden?

  Allemaal dierenmishandeling. We moeten gewoon elkaar afslachten, ook dierenmishandeling.

  Strikt genomen zul je best gelijk hebben maar wat moeten we ermee? Welk punt wil je maken met die constatering?

  De toreadors lopen een groter risico dan de stier. Daar ziet iets eerlijks in wat het begrip dierenmishandeling wat laat vervagen. Ik vind het iig al een hele vooruitgang tov. de Spaanse manier van stierenvechten. En wat ik er zelf van heb gezien is het onderhoudend, leuk en kan het werkelijk spannend zijn.

 10. 23

  De stier viel het publiek helemaal niet aan, hij probeerde weg te komen uit de arena. Daarbij kwam hij per ongeluk in aanraking met het publiek, dat zat te genieten van zijn ellende. Misschien hebben ze nu een deel van de angst gevoeld die het dier moet hebben gevoeld, in zijn eentje tussen mensen die zijn bloed willen zien.

  Als toeristen en kinderen wegblijven uit de arena’s, komt er veel sneller een einde aan dit dierenleed. En dat is ook beter voor de geestelijke gezondheid van de toeristen en de kinderen.