1. 1

  Geen van die vissers zit graag met de gebakken peren. Een levenslang faillissement van gok eens, een miljoen ? En een waardeloos schip dat door de bank voor 9 ton aan de volgende entrepeneur-sloeber wordt doorverkocht. Etc.

 2. 3

  @1: dat hoort erbij als je ondernemer bent: bedrijfsrisico. Zeker in deze tak waar jarenlang a) de subsidies voor het oprapen lagen en b)al sinds de jaren ’60 gewaarschuwd wordt voor stijgende olieprijzen en dalende visstand, was dit risico ook nog eens prima in te calculeren. Maar dat hebben de vissers niet gedaan. En nu moeten regeringen lappen? En ze doen het nog ook?

  Het stuk gaat trouwens vooral over vissers uit zuidelijk Europa en Groot Brittanië. Weet iemand hoe het met de Nederlandse visser gaat?

 3. 4

  @3 “Zeker in deze tak waar jarenlang a) de subsidies voor het oprapen lagen en b)al sinds de jaren ‘60 gewaarschuwd wordt voor stijgende olieprijzen en dalende visstand, was dit risico ook nog eens prima in te calculeren. Maar dat hebben de vissers niet gedaan. En nu moeten regeringen lappen? En ze doen het nog ook?”

  Misschien dat ze zoooo ver heen zijn in subsidie-land, dat ze het nog menen ook. Zoals Monbiot ook stelt:

  “The fishermen make two demands, which are taken up by politicians in coastal regions all over the world: they must be allowed to destroy their own livelihoods, and the rest of us should pay for it.”