Stem des Volks

Uit het AD

Waar ik gisteren al bang voor was: het was een allochtoon.
Alweer
lezer – tilburg

Dit zijn de vruchten van de Islam, en reken maar dat het nog veel erger wordt, wie noemde het ook al weer een achterlijke cultuur. Bommetje – Zwijndrecht

Het resultaat van het nederlandse “je-mag-niets-zeggen-want-dan-discrimineer je-” beleid. PvdA, SP, Groen Links bedankt voor deze fijne samenleving. Er wordt alleen steeds minder ‘samen’ geleefd. rik – rotterdam

triest maar tevens ook asosiaal dat je een relatieprobleem zo aanpakt, temidden van mensen die er niets mee te maken hebben.
En ook nog eens mensen opscheept met trein vertragingen.
Jos van der Kraan – zoetermeer

Uit De Telegraaf

Waar gaan we heen, in deze maatschappij!!! – j. zwart, vianen

Wie trouwt er ook een met een totaal ander cultuur, dat is vragen om moeilijkheden, mensen leer toch eens. – Werflo,

Deze reactie van een lezer is achteraf verwijderd, omdat deze in strijd was met onze huisregels. – C.Hoogeveen, Alphen aan den Rijn

Deze reactie van een lezer is achteraf verwijderd, omdat deze in strijd was met onze huisregels.– m, m

Deze reactie van een lezer is achteraf verwijderd, omdat deze in strijd was met onze huisregels. – Hans, Rotterdam

 1. 2

  Het resultaat van het nederlandse “je-mag-niets-zeggen-want-dan-discrimineer je-” beleid. PvdA, SP, Groen Links bedankt voor deze fijne samenleving. Er wordt alleen steeds minder ‘samen’ geleefd. rik – rotterdam

  Haha :-)

  Verder leuke compilatie!

 2. 5

  Ik las juist sargasso.nl om niet langer met deze alomtegenwoordige onderbuiktaal geconfronteerd te worden. :-s

  Ik vraag me trouwens af hoe het zit met die ‘huisregels’ van De Telegraaf. Een collega reageerde een paar weken terug op de commotie rond Rob de Nijs en Belinda Meuldijk en schreeft daarin: ‘ach, misschien miste Belinda ‘m… de ezel’ en die reactie werd geweigerd. Maar blijkbaar mogen reacties van het xenofobe ‘Radio Bergeijk’ niveau weer wél. Geeft te denken.

 3. 6

  Nou ik dacht ook direct: dat is een allochtoon. Autochtone mannen leggen namelijk hun vrouw (ingeval met kinderen) meestal ergens thuis om en plegen of zelfmoord of (ingeval zonder kinderen) begraven haar onder het tuinhuisje en melden haar vermist.
  Er is nog een integratietrajectje te gaan dus.

 4. 9

  @Cole : Dit is duidelijk een gemist punt in het integratietraject! Eigenlijk is daarmee het kernprobleem van de integratie eindelijk boven tafel gebracht : Hoe vermoord ik …..

  Er moet een onderwerp bij komen : Hoe vermoord ik mijn partner/schoonmoeder op Nederlandse wijze!

 5. 10

  Ik vind het volks om selectief uit de reacties te plukken en dat als representatief voor volks te bestempelen.

  Buiten dat heb ik niets tegen het volk, ik behoor ook tot die kudde.

 6. 11

  Stem des Volks, zo kunnen we allemaal makkelijk scoren…

  JanMarijnissen weblog

  “Volkomen waar! Ik erger mij al zolang aan Buitenhof. Samen met Nova zijn zij kabinetsbraaf! Niets links! Wel link naar de portemonnee! Heuljournalistiek.” – Reactie door Gloria

  “(…) met zo’n USNL meurt het hier naar goedkope Amerikaanse uniformen. Wat een verbeten reacties van dit nare mens, ik hoop dat ze wat fatsoen leert hier voordat ze haar sneue gristengelijk probeert te halen.” – Reactie door Haq

  “Gast, een ’schurkenstaat’ haha. Alsof iran raketten en kernbommen in het rond schiet. Het enige land dat dat doet is Amerika, daar lijkt mij de term ’schurkenstaat’ iets meer op zijn plaats.” – Reactie door Arthur

  Linkse Lente forum

  “Ik vind jouw terminologie prima, ook al denk ik dat het niet zo belangrijk is of het nu om discriminatie op grond van ras of etniciteit gaat. Beiden is even verwerpelijk.
  Denk je werkelijk dat Tofik naar zijn paspoort werd gevraagd om eerst zijn nationaliteit of etniciteit te controleren? Het kleurtje deugde niet, dus hij mocht er niet in.” – Fjord

  “Het is Israël, de VS en de EU gelukt: de gekozen, door Hamas geleide regering in de Palestijnse gebieden is afgezet, president Abbas heeft een nieuwe regering neergezet, zonder Hamas-mensen erin. President en nieuwe regering hebben alle contact met Hamas verbroken. Fatah ( de beweging van Abbas) jaagt op Hamas-activisten op de Westoever. Hamas heeft intussen de greep op de Gazastrook gewapenderhand in handen genomen.” – Internationale Socialisten

  enzovoorts, enzovoorts….

 7. 14

  Ik zie dat op de SP site uitsluitend bijzonder nette beweringen worden gedaan. Waar je het mee eens kan zij n of niet. In ieder geval niet de racistische en xenofobe conclusies die je bij de T.kan tegen komen.

  “Als je het niet dacht, het is een allochtoon, alweer”, kan uitsluitend als je niets zegt als een autochtoon iets fout doet. Dat zie je dan ook veel gebeuren. In GS-termen is het dan een a-sociaal, of er wordt helemaal geen culturele conclusie getrokken.

  En het gekke is dat niemand zich schaamt.Als je alleen kijkt hoe vaak men de oorspronkelijke verhalen en bijbehorende conclusies weer moest inslikken. Maar men gaat gewoon door.

 8. 16

  Lekker he, wat reacties links en rechts wegplukken en hier plaatsen, zodat wij ons kunnen verkneukelen over hoe achterlijk die anderen zijn?

  Laat Geenstijl er niet achter komen, voor je het weet wordt Sargasso voor ivoren toren uitgemaakt!

 9. 17

  @ALO

  Kom aan, in deze kwestie – stem des volks – is er inderdaad geen verschil tussen rechts en links, progressief of conservatief.

  Het is ongefundeerd, hard roepen en schoppen.

  Je snapt het echt niet, hè? Tjonge, wat sneu.

 10. 18

  Maar in hoeverre is t niet zo dat die stem des volks maar door een zeer kleine stromfrontelite worden opgerakeld? Een collega hier heeft ontdekt dat het steeds dezelfde knakker van nieuw rechts brabant is die in de brievenrubriek van de Spits opduikt.
  Er zit gewoon een stormafdelinkje werkloze prutsers die denkt de natie te redden met honderden posts op blogs die m.n. op het ministerie van landbouw gelezen worden.

 11. 22

  De reacties van het heterogene plebs in de lage landen zijn ondertussen wel duidelijk. Saai maar duidelijk.

  Eigenlijk denk ik dat alleen Cole#6 een echt puntje aansnijdt: vrouwenmoorden komen overal voor. Alleen niet zo publiek en niet overal onder het mom van eerwraak. Dat maakt het overigens niet minder relevant om het probleem van eerwraak aan te pakken.

 12. 24

  @Arduenn : precies…

  ter rechterzijde zijn het dus werklozen
  ter linkerzijde zijn het journalisten

  De organisatie van deze wereld is er weer een stuk overzichtelijker op geworden.

 13. 25

  vrouwenmoorden komen overal voor. Alleen niet zo publiek en niet overal onder het mom van eerwraak.

  Ik zie anders genoeg overeenkomsten, behalve de afloop, tussen nu en laatst de australische biker. Beiden betrof het geweldadige mannen met vuurwapens die bereid waren in het openbaar mee te doden.

 14. 26

  Vooral weer ontkenningen van serieuze problemen door linkse pseudo-intellectuele bourgeois hier. Punt is dat er een serieus probleem is met bepaalde ongeletterde, rurale culturen die we hier hebben geimporteerd.

  In GB hebben ze nu eindelijk een taskforce voor eerwraak opgezet. Het is schandalig dat deze zaak al bekend was bij de politie maar dat die geen middelen had om in te grijpen, dat toont het onbegrip bij de Nederlandse overheid voor deze kant van de Kurdische cultuur.

 15. 27

  En hoppa, alwéér direct de link met de islam. Omdat ze Turks waren en zeer waarschijnlijk donker haar en donkere ogen.

  Hallo.
  ’t Waren dus zeer waarschijnlijk Alevieten. Meer dan 90% van de Turkse bevoling is Aleviet. Da’s wel ff wat anders dan ronduit ‘Islamitisch’.

  Daarenboven is zulke eerwraak – want daar gaat het waarschijnlijk om – stam- danwel cultuurgebonden, en niet religieus.

 16. 29

  @27: Alevieten zijn ook moslims (al zullen sommige soennieten roepen van niet, maar die roepen dat ook over sji-ieten). Overigens kan je op wikipedia ook wel lezen dat de meeste koerden soenniet zijn, maar niet al te orthodox.

  Verder is het laatste deel van je post wel zinnig. Het gaat waarschijnlijk eerder om iets cultuurgebondens, al is religie natuurlijk ook onderdeel van een cultuur. Is eerwraak trouwens al uit het strafboek geschrapt als verzachtende omstandigheid in Spanje?

 17. 30

  Uit cijfers van het CBS blijkt dat de helft van de vermoorde vrouwen in Nederland door (ex)partners is omgebracht. Ik weet niet of dat allemaal Turken waren, volgens het volk wel waarschijnlijk.

  (CBS link)

 18. 31

  Leuk zo’n stukje over reacties op andere sites enzo!!!
  Heel leerzaam ook!

  Ik was persoonlijk nogal te spreken over dit stukje trouwens. Zelden de zaak zo ‘to the point’ beschreven gezien.

 19. 32

  Eerwraak lijkt miij ook idd meer cultuur- dan religiegebonden. Er zijn massa’s moslimlanden waar het niet – vrijwel niet – voorkomt.

 20. 33

  Trouwens er spreekt uit de post wel een ongelofelijke minachting of onderwaardering voor het beoordelingsvermogen van ‘het volk’ door deze bourgeois auteur, zo sterk zelfs dat het me niet zou verbazen dat de auteur de Volkskrant thuis bezorgd krijgt en PvdA stemt. Wat nou als het volk veel minder gespannen oordelen velt over bevolkingsgroepen, weliswaar een oordeel als gemene deler, maar die moet je ook kunnen maken. Waarom schrijft de auteur bijvoorbeeld niet gewoon dat ie een bloedhekel aan dat soort gezuig heeft, maar wordt een een ‘waarde vrije opsomming van andermans quotes’, spreek eens een eigen oordeel uit dan.

 21. 34

  Maar wat is er gebeurd, naar aanleiding waarvan kwamen die quotes in het AD ? Daar heb je als VL ipv NL het raden naar.

 22. 35

  @Caprio,

  Jij bent zeker het type dat roept: ‘dat is toch folklore’ wanneer een autochtoon de afwijzing door zijn ex niet kan verkroppen en haar thuis afslacht, echter wanneer het een allochtoon is, dan is het de grootst mogelijke schande en moet er een terreuralarm worden afgegeven.

  Zo zijn de Hells Angels ook folkore, en natuulijk niet te vergeten de Amstardamse topcriminelen etc etc

 23. 36

  @MP: waar baseer je die conclusie toch in hemelsnaam op. Ben jij er zo’n achterlijke debiel een die graag verongelijkt tranen onderdrukkend roept: ‘ja maar als zij dan, maar als wij, neehuh dan ho maar.’ Zielepiet.

 24. 37

  Caprio heeft een punt. Los van positief of negatief, is Maas het nou eens met de stellingen of oneens. Kunnen wij weer lekker gaan lopen gokken wat ie vind. Zeg het nou gewoon eens…

 25. 38

  Kalmte aub..in uw “minachting of onderwaardering voor het beoordelingsvermogen van ‘het volk’ ” kan ik me zeker vinden (gelijk m’n #10) maar uw opwinding (achterlijke debiel) niet in deze.

  Ergens in mijn verzameling deep down heb ik een opname van een BBC reporter (R.I.P) William Hardcastle waar ik graag naar mocht luisteren.

  Op deze uitzending, er gebeurt iets vreselijks, begint hij met (in het engels) : Dames en heren u kent me ik hou niet van opwinding maar hier is iets gaande..en dan wordt hij zo ongekend opgewonden dat hij niet te verstaan is..klasse!

 26. 41

  [img]http://images.google.nl/imgres?imgurl=http://img.stern.de/_content/57/93/579367/Volk_pa_500.jpg&imgrefurl=http://www.stern.de/politik/deutschland/forsa/:Forsa-Umfrage-Die-Regierung-Volk/579367.html&h=289&w=500&sz=53&hl=nl&start=3&um=1&tbnid=R5ZkxOURABDFUM:&tbnh=75&tbnw=130&prev=/images%3Fq%3Dwir%2Bsind%2Bdas%2Bvolk%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dnl%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dcom.ubuntu:en-US:official%26sa%3DN[/img]

 27. 42

  [img]http://www.owi-projekt.de/images/fakten-zahlen/8-wir-sind-das-volk.jpg[/imh]

  @Trs mij dus daaraan.
  Potver. Linken naar de google cache gaat nooit goed.

 28. 44

  @caprio,

  Jjj bent zeker zo’n type dat maatschappelijke problemen op wil lossen door bij elk crimineel feit de etniciteit van de dader te benadrukken.

 29. 46

  Het gaat hier weer naar een zeurderig politiek neo-correct toontje afgleiden. ” Schande dat je het schande vindt dat er schandalige opmerkingen worden gemaakt. ” Alsof alle onzin maar koste wat kost naast gezegd ook gehoord moet worden.

  Alsof het enkele feit dat ik mij een hele boel beter voel dan de mensen die hierboven in de post zijn aangehaald mij minder volk maakt dan een van die mensen die zo hard dat roepen wat zij in die citaten geroepen hebben.

  Ik ben het volk! Sargasso is het volk. De VPRO is het volk. Wilders is het volk. en Groenink en Dick Bruna en de koningin en alle mensen die niet houden van ballen in hun soep (in your face, Unox).

 30. 50

  Maar @ALO, er is naar mijn idee een groot verschil tussen populus en vulgus.
  Ik, vermoedelijk U ook, behoor tot de populus, we delen kenmerken, zijn verbonden en onderdaan maar zeker niet vulgus.

  Onlangs was “taalvervuiling” ter sprake, de term volk is ook slachtoffer.

 31. 53

  Tja. Meer mensen als Foppe aan het roer! Zit niks anders meer op. Het is 5 voor 12. Die krijgen die..die in de timmerfase verkerende knaapjes die een beetje met hersenloze reacties de boel komen stangen en versjteren toch zeker wel weer in het gareel zeg. En is gebleken toch? Precies. Gewoon: vaderlijke goudeerlijke figuren, streng doch rechtvaardig, zo nu en dan een aai over de bol. Of een soort linkse Rita’s met met een warme moederkloeke uitstraling die alle getormenteerde zieltjes begrijpend tegen haar borst drukt en en…moet je eens opletten…

  Nee..maar triest weer. Het zoveelste familie/ relatiedrama. Ik zie het even niet (meer) zitten privé..op het werk of financieel…hup vrouw en kindertjes de strot door of aan de hand op de spoorbaan. Mensen die door allerlei oorzaken zwart zwaarmoedig en vaak negatief kankerend door het leven gaan, alles té serieus benaderen…’t lijkt een vallende ziekte…een vlekje op onze onpersoonlijke westerse consumptiemaatschappij…of komt dat ook voor in de sloppenwijken in Sierra Leone?

 32. 54

  “Punt is dat er een serieus probleem is met bepaalde ongeletterde, rurale culturen die we hier hebben geimporteerd”

  Volgens mij zouden de problemen rondom islam wel meevallen als we een beetje een behoorlijke -niet religieuze- regering zouden hebben.

  Met de focus op de islam wordt het volk verblind door de bedilzucht van een gereformeerd/christelijk kabinet dat thuis uit schuldgevoel moslims discrimineert (zij het positief) terwijl zij een paar duizend kilometer verderop volop meewerkt aan het afslachten van hun moslimbroeders.

  Bovendien zou ik als vader met al die pedo’s in nederland kunnen voorstellen dat je jonge dochter zonder niquaab de deur niet uit durft te sturen.

  Ook kan je het de mensen hier niet kwalijk nemen dat ze hier zijn; onze eigen regering heeft ze immers zelf toegelaten.

  Als je iets wilt veranderen, spreek dan de regering hierop aan. Van moslims en hangjongeren zul je weinig last hebben als de politie gewoon normaal haar werk doet, als uitkeringen niet zomaar worden weggeschonken, als de eigen bevolking niet langer wordt belazert waar zij bij staat.

 33. 60

  @YP

  “’t lijkt een vallende ziekte…een vlekje op onze onpersoonlijke westerse consumptiemaatschappij…of komt dat ook voor in de sloppenwijken in Sierra Leone?”

  Wat hebben familiedrama’s met de consumptiemaatschappij te maken. Kun je eens een rationele, logische stap-voor-stap uitleg geven voor die vermeende relatie?

  Het kan ongevoelige mensen als ik namelijk enige duidelijkheid geven.

 34. 62

  Ik denk dat er geen relatie is.

  Vroeger was er minder geweld in de samenleving, maar hoe dat gegroeid is? Geen idee.

  Het heeft ook geen zin om zo’n actie te rationaliseren; psychopatisch gedrag is nu juist niet voor rede vatbaar. Maar, ik vermoed dat er vast gamma’s op deze thread aanwezig zijn, die dat wél weten te verklaren.

 35. 63

  Nouja, minder geweld vroeger.. was het moordcijfer in Nederland niet met iets van 50% gedaald laatst? (als in: was er geen berichtje in de krant over dat het moordcijfer in 2006 spectaculair was gedaald tov 2005)?

  Okee, de jaren vijftig waren vrij vredig. En armoedig, en saai. Maar een eeuw geleden werd er zoveel meer gemoord dan nu. Het hangt allemaal van je perspectief af..

 36. 64

  Tja Jimmy…moet ik ook passen. En in de redactie zitten dacht ik geen mensen met kennis van sociologie/ psychiatrie dacht ik..misschien op amateurbasis…maar daar koop je brood van verder…

 37. 65

  Ik behoor ook niet tot het volk, maar wel tot de achterlijke debielen. Maar als het van Caprio komt is het gelukkig toch weer op te vatten als een compliment.

 38. 66

  @JSK

  Ja, weet ik. Ik ben ook een groot aanhanger van Johan Norberg en Julian Simon op alle andere vlakken, maar mbt geweld heb ik toch sterk het idee dat het toeneemt.

  Ik ken de grafieken, ik ken de cijfers en tóch.

  Ik weet dat het geen sterke onderbouwing is, maar volgens mij wordt geweld steeds meer gedoogd en niet gemeld. In absolute zin, stijgt gewel wel de laatste 20 jaar. (Zie WODC)

  @YP

  Gelukkig begrijpen we het niet, moet je maar denken.

 39. 67

  MP, het gewicht van woorden wordt bepaald door de aangesprokene..toch?

  Caprio is soms wat sterk in uitdrukking, heb je als libertaanse judea-christelijke romanticus, het valt wel mee hoor vermoed ik ;)

 40. 70

  Nog even dit @Jimmy. De laatste paar eeuwen waren de kermissen (en andere volksfeesten *kuch*)een uitlaatklep voor onderhuidse agressie. Vele vete’s werden daar beslecht middels heel grof geweld.

  Geweld zinloos en zinvol (?) is van alle tijden. De kaak van de (een of ander dier) als eerste wapen overgaand in een spacestation (2001 Kubrick), mooie scene was dat.

 41. 72

  Mooi toch, dat je alles wat iedereen uitkraamt in dit land op je gemak kan lezen middels internet. In de tijd dat er nog geen internet was hoorde ik op straat ook wel eens iets over het vol laten lopen met water van voetbalstadions met mensen erin. Al het oeverloze domme gelul uit alle rangen en standen, het is wel eens goed om dat te horen, ik bedoel lezen.

 42. 73

  @larie
  Onlangs was “taalvervuiling” ter sprake, de term volk is ook slachtoffer.

  Het gaat er niet om of een term slachtoffer is, het gaat er om dat er een vraag wordt gesteld zonder dat de term wordt gedefinieerd. Het is het onderscheid tussen syntax en semantiek die, als zo vaak, niet wordt begrepen.

  Je ziet het aan TRS, die de vraag stelt zonder duidelijk te zijn. Op een balorigheid mijnerzijds volgt daarmee een kwalificatie die niet alleen onjuist is, maar ook duidelijk de kern van het probleem aangeeft. Je behoort blijkbaar tot het volk als je een verblijfsvergunning hebt. De definitie die van te voren niet is gegeven.

  Ook jij geeft je eigen definitie van volk, dat populus is maar geen vulgus en deelt mij in een categorie in. In dit geval wel de beste, dat is wel weer waar. maar je verbaast je er over dat ik dat onderscheid zelf niet van te voren had gemaakt. Dat kan ik ook niet, want ik wil graag praten over de betekenis, niet over woorden.

  Als je in het nederlans elftal speelt, dan ben je dus het volk. Je mag dan niet met een ander vlag zwaaien. Maar het voetbal behoort tot een organisatie. Die toevallig in nederland voetballende elftallen vertegenwoordigt, maar niet een volk, een natie, een staat of een cultuur.

  De Belgen in Ruanda, die wisten wie de hutu’s waren en wie de tutsi’s. De mensen in Zuid-Afrika wisten wie blank was en wie niet, Mussolini wist wie er bij de italiaanse cultuur hoorden en de Duitsers wisten wie er jood was of niet. De Israelis’s weten wie er Palestijns is en wie jood en het volk (intended) weet wie er allochtoon is of niet. Zij weten het verschil tussen eerwraak en jaloezie, tussen loverboy en pooier, tussen Nederlanders en buitenlander, tussen Europeaan en islamiet. Ik niet en ik er ben daar trots op.

  Ik weet het verschil tussen man en vrouw, tussen kind en volwassene, tussen lief en kwaad.

 43. 75

  Toevallig heb ik net het leuke boekje Freakonomics gelezen met daarin het aantal moorden per 100.000 inwoners in Nederland en België door de eeuwen heen:
  13/14e eeuw: 47,0
  15e eeuw: 45,0
  16e eeuw: 25,0
  17e eeuw: 7,5
  18e eeuw: 5,5
  19e eeuw: 1,6
  1900-1949: 1,5
  1950-1994: 0,9

 44. 78

  @Bismarck #29

  Is eerwraak trouwens al uit het strafboek geschrapt als verzachtende omstandigheid in Spanje?

  Jazeker, Spanje heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt sinds 1975. Een kleine update: In 2004 is de Ley Integral contra la Violencia de Género van kracht geworden. Rechters zijn vrijgemaakt om alleen geweld tegen vrouwen te behandelen, kinderen op school krijgen een vak wat het best te omschrijven is als ‘gelijkheid der sexen’ en de straffen zijn flink opgeschroefd. Ook wordt de Spaanse regering gevormd door acht mannen en acht vrouwen. In Nederland tel ik elf vrouwen tegenover zestien mannen. Maar dat terzijde.

 45. 81

  @ 79,

  Inderdaad, bij [de zaak] Taida Pasić had ik datzelfde gevoel bij sommige reacties die ik daarop las op internet (en dan toevallig ook vooral bij Geenstijl.nl), je vóélt gewoon een soort enge, collectivistische haat bij de schrijvers.

 46. 83

  Ja, kwaliteit ja MP# 80. Moedig hem maar weer aan.

  Maareh…nog een gelukje dat hij niet op een zeepkistje of een kansel gaat staan met die… met die wijsheden…

  Geef je zo’n nare plaaggeest toch meteen een doodschop…

 47. 85

  Caprio? Verrek…zie het nou pas, hamertje- tik tevoorschijn getoverd. Niemand zal me ook eens waarschuwen ook hè. Tering. Altijd hetzelfde gelazer hier. Hoe is het met die geborneerde frituurpan. Loopt een beetje de anaal gefrustreerde puber uit te hangen zeker? Ach…de zomer in de kop wie zal het zeggen. Maar hij zit ergens mee..en het wil eruit…en hij wil het best wel vertellen…maar het lukt niet zo best …zoiets…

  Kunnen we er misschien niet iets aan doen..

 48. 91

  spruitjes *&^%^&%$%$ [url=http://thepiratebay.org/tor/3609574/Pan_s.Labyrinth[2006]DvDrip[Eng.Sub]-aXXo] laatste [ /url]

 49. 100

  “Tijdens een bloedserieuze discussie besloot het sargasspubliek spontaan een paar flessen wijn open te trekken” aldus een verbaasde toeschouwer.

 50. 101

  @ALO

  “Het gaat er niet om of een term slachtoffer is, het gaat er om dat er een vraag wordt gesteld zonder dat de term wordt gedefinieerd. Het is het onderscheid tussen syntax en semantiek die, als zo vaak, niet wordt begrepen.”

  Gelukkig hebben we jou ALO, om dat allemaal uit te leggen. (en zoals je aangaf, jij hebt mij)

  “Je ziet het aan TRS, die de vraag stelt zonder duidelijk te zijn. Op een balorigheid mijnerzijds volgt daarmee een kwalificatie die niet alleen onjuist is, maar ook duidelijk de kern van het probleem aangeeft. Je behoort blijkbaar tot het volk als je een verblijfsvergunning hebt. De definitie die van te voren niet is gegeven.”

  TRS maakte een grapje. Dat was voor iedereen duidelijk. Over taalvervuiling gesproken.

  “Ook jij geeft je eigen definitie van volk, dat populus is maar geen vulgus en deelt mij in een categorie in. In dit geval wel de beste, dat is wel weer waar. maar je verbaast je er over dat ik dat onderscheid zelf niet van te voren had gemaakt. Dat kan ik ook niet, want ik wil graag praten over de betekenis, niet over woorden.”

  Welnu: wovon man nicht sprechen kann, daruber muß man schweigen.

  “Als je in het nederlans elftal speelt, dan ben je dus het volk. Je mag dan niet met een ander vlag zwaaien. Maar het voetbal behoort tot een organisatie. Die toevallig in nederland voetballende elftallen vertegenwoordigt, maar niet een volk, een natie, een staat of een cultuur.

  Het Oranje vertoon, de vlag, het volkslied, de oprechte trots van voetballers om met Nederland successen te halen; het zegt ALO allemaal niets. Nee, het is allemaal toeval.

  “De Belgen in Ruanda, die wisten wie de hutu’s waren en wie de tutsi’s. De mensen in Zuid-Afrika wisten wie blank was en wie niet, Mussolini wist wie er bij de italiaanse cultuur hoorden en de Duitsers wisten wie er jood was of niet. De Israelis’s weten wie er Palestijns is en wie jood en het volk (intended) weet wie er allochtoon is of niet. Zij weten het verschil tussen eerwraak en jaloezie, tussen loverboy en pooier, tussen Nederlanders en buitenlander, tussen Europeaan en islamiet. Ik niet en ik er ben daar trots op.”

  Typisch. ALO kent wel degelijk verschillen, maar wenst deze te ontkennen. Hij vindt waarschijnlijk dat alle mensen gelijk behandeld moeten worden en gelijkwaardig zijn, dat vindt het ‘volk’ ook – mezelf incluis. Het volk is alleen de excessen van slecht aangepaste minderheden zat, zoals eerwraak. Ze (het volk) willen dat mensen zich enigszins beschaafd gedragen en enige kernwaarden overnemen, opdat we gezamenlijk kunnen samenleven.

  Nergens zijn er overigens zoveel gemixte relaties en vriendschappen als onder het (telegraaf)’volk’ en nieuwkomers.

  “Ik weet het verschil tussen man en vrouw, tussen kind en volwassene, tussen lief en kwaad.”

  Amen.

 51. 102

  @Jimmy,

  De grondhouding van ALO is een humanistische, dat probeert hij volgens mij duidelijk te maken. De grondhouding van het het schreeuwerige klootjesvolk is die van afunst, haat en xenofobie. Het is maar net waar je het liefst tussen wilt zitten.

 52. 103

  …en als ik nu reageer en alles kut pasta wat Jimmy schrijft en daar dan weer één regeltje aan toevoeg, dan wordt het wel een HEEL LANG VERHAAL, denken jullie ook niet?

  Overigens, die laatste zin met als hoogtepunt de zogenaamde tegenstelling ‘lief en kwaad’, dat is toch wel even van een ergere categorie dan heel GS bij elkaar.

 53. 104

  @Jacobine

  Ik wacht met smart. Hou je niet in. Ik kan wel tegen een stootje.

  @MP

  Ik geloof niet zo in zwart-wit. Achter elke boze reactie zit niet direct een werkloze, xenofobe, schreeuwerige, haatvolle zak uien. Er zijn genoeg mensen die uit protest eens een (anonieme) post plaatsen. Het is toch ook afschuwelijk, dat mensen geconfronteerd worden met eerwraak of vaderdrama’s. Een gefrustreerde, werkloze bouwvakker uit zich alleen anders dan een succesvolle zakenman.

 54. 105

  Het is toch ook afschuwelijk, dat mensen geconfronteerd worden met eerwraak of vaderdrama’s.

  Achter een groot muurt waar we het niet kunnen zien, en vlug een beetje!

 55. 107

  Ow, dus die allochtonen zijn wel allemaal fout maar de mens achter die schreeuwerige kutcomments is van binnen heel lief en bedoeld het alleen maar goed :D

 56. 108

  @MP

  Ik zei al, het is niet zwart-wit. Ik noem niet voor niets eerwraak én vaderdrama’s. De oorzaken zijn verschillend, maar de resultaten hetzelfde.

  Persoonlijk, denk ik dat een schreeuwerige kutcomment van een geheel andere orde is dan een gewelddadige misdaad. Al valt het niet goed te praten al dat geschreeuw.

 57. 109

  De oorzaken zijn waarschijnlijk hetzelfde, dat heeft met trots en gezichtsverlies te maken. Zeer wijdverspreidt in de wereld. In de het calvinisitische nederland is het gevoel voor schaamte en schuld zeer goed ontwikkeld.

 58. 110

  Ik begrijp de discussie niet.
  Volgens mij is eerwraak als de eer van de familie of geloof in het geding is. Bijv. vader vindt dat dochter die een vreemdeling heeft gekust (of meer) de familienaam heeft bezoedeld en straft de dochter.
  Als een man het niet kan verkroppen dat een vrouw hem niet meer wil dan is dat een crime passionel.
  Het geval in Alkmaar klinkt volgens mij niet als eerwraak. De discussie kan dan wel op blogs van het AD of de T worden gevoerd, maar hier op Sargasso?

 59. 111

  In de bloemlezing, welke om Bismarck gerust te stellen echt een goede weergave is van het gereageerde, mis de nuances welke het Fok! lezerspubliek over de bezoekers uitgooit. In tegenstelling tot de Telegraaf en het AD, zijn de Fok! reaguurders overigens een stuk consistenter. Gelet op de leeftijd, is het Fok! publiek ook van een hogere waarde, zij vertegenwoordigen de toekomst van het land wat ik ooit met trots mijn land noemde en waar ik nu, mede gelet op de reacties op het familiedrama in Alkmaar, oprecht van walg.