1. 1

  Exact. Vinger op de zere plek.(of heb jij nooit een Naaktgeboren gebeld om te zeggen dat jij toch echt met een onderbroekje geboren was?)

 2. 3

  Kijk goed naar het scherm van de vrouwelijke politie-agent.

  De politie krijgt kennelijk real-time door wat de locatie is van de beller.
  Geen rechterlijk bevel, geen verdenking, gewoon altijd…….

 3. 5

  Maar?

  De campagne maakt duidelijk dat bellers naar 1-1-2 getraceerd kunnen worden, ook zonder sim-kaart in hun mobiele telefoon.

  ook zonder sim-kaart in hun mobiele telefoon. ???

  Hoe doen ze het dan? IS dat een driepuntsmeting vanuit de zendstations?
  Anders: wat voor techniek wordt er dan gebruikt? Want dan KAN het in principe met iedere beller naar ieder nummer. In die zin toch slecht nieuws hoor.

 4. 7

  haha @S’z: De Marokkaanse bevolkingsgroep in ons land voelt zich op alle vlakken meer gediscrimineerd dan de Turkse…

  Wie heeft er nu een probleem?

 5. 8

  Was hoogst verbaasd toen ik laatst het 0900-tuig (de geen spoed 112) belde omdat er wat straatmeubilair in de fik stond. ‘U belt uit Amstelveen?’, nee, Amsterdam natuurlijk. ‘Wat is uw nummer?’ …

 6. 9

  Eveneens bezuiden pakt de federale regering alvast één call centre problematiek aan… de wachttijden in de telecomsector. (Klikmelink.) Hopelijk wordt het probleem door de sector dan vanuit IKZ benaderd (hoe help je klanten, hoe verbeter ik de dienstverlening, hoe verbeter ik de dienstenportfolio, hoe herconcipieer ik de producten), eerder dan ad hoc (hoe kort ik de wachttijden in). M.i. ontbreekt het de operatoren vaak aan overzicht of inschattingsvermogen (zie ook het gebrek aan intelligentie waar #8 het over heeft).

 7. 10

  @Spuyt12: Dat is toch niet relevant? Het gaat er om dat de mogelijkheid er is. En dat kan ingezet worden op andere plaatsen voor andere dingen. En als het kan, gaat het ook gebeuren.

 8. 11

  @10: Reken maar erop dat het al gebeurt. Als er nergens een check zit op het gebruik (want als iemand met een mobiele 112 belt, zul je toch snel de locatie moeten achterhalen wil je iemand weten te vinden), kun je erop rekenen dat er wel meer gesprekken naar locatie getraceerd worden, omdat het kan.