1. 3

  15 en 18 zijn vrij simpel. Maar met mijn nederige leeftijd van 22 mag ik toch trots zijn dat ik een aantal dingen toch wel weet. En ik had die van 2Pac en Steven Seagal helemaal goed! Gegokt.

 2. 4

  Volgens mij is het antwoord op vraag 45 niet correct.
  Dat zou wel goed geweest zijn als ie van Los Angeles naar Chicago was getreind.

 3. 14

  Ja, hoe vind je die Grobbo #6

  Uit de biografie van Charles Shaar Murray:

  “Het oude regiment van Jimi Hendrix, de 101st Airborne Division (para’s, “Screaming Eagles”) werd begin 1965 naar Vietnam gezonden. Toen was Hendrix allang weg, eervol ontslagen na een verwonding opgelopen bij een parachutesprong.”

  Direct daarna door Chas Chandler in de kraag gevat. En de rest weten we…sindsdien in de popmuziek hooguit nog wat aardige deuntjes…

 4. 15

  … machine gun …

  Maar beste vrienden : check toch ook ’s die cover door the Isley Brothers, gesegued met een al even prima cover van protestlied “Ohio” (CSNY).

 5. 16

  Ah vandaar S’z…”Porkin”:

  “To Rail a girl hard and long. I was porkin the brains outa that skank”.

  Tis dat ik de hond nog moet uitlaten…

  O, en DE vertolking van machine gun staat inmiddels op YT…net als andere nummers van dat concert (Band of gypsies: 31-12-69 – 01-01-70)

  Quasi casual routineus gespeeld (goedmakertje oud platencontract)…alsof het niks kost…
  Staat me bij dat iemand mij hier ooit vroeg HOE oorlog door muziek kan worden uitgedrukt.

  Maarrr…je moet dit nummer (na plm 4:30!) wel voluit moeten laten hebben blazen kunnende (voor de buren dan)…anders is het zoals ik aanvankelijk dacht teringherrie…

 6. 17

  [img]http://www.cherryred.co.uk/revola/sleeves/crrev116.jpg[/img]

  oorlog op muziek … hmm, moet ik toch nog ’s even over nadenken (los van de nogal obvious Byrds en Jefferson Airplane songs enzo)