Spam loopt de spuigaten uit

De laatste tijd valt het mij op dat er veel en veel meer spam binnenkomt. Het meeste wordt direct een spammap ingegooid, maar er komen er ook steeds meer door het filter heen. Dagelijks moet ik nu ongeveer 10 mailtjes handmatig weggooien.
Nu heb ik veel emailadressen en die adressen zijn de afgelopen jaren per ongeluk dan wel expres op internetpagina’s terechtgekomen. De hoeveelheid spam die ik krijg zal dan ook wel niet gemiddeld zijn. Maar voor mijn gevoel is het veel meer. Nu ben ik iemand die zijn mail altijd bewaart en ik sloeg eens aan het tellen.

Maart 1024
April 1544
Mei 1783
Juni 1989
Juli 3250

Van dit staatje schrok ik best wel. Zeker als je in ogenschouw neemt dat sommige emailadressen ook nog op de server gefilterd worden. In werkelijkheid is de hoeveelheid spam dus nog groter. Een verdrievoudiging in nog geen half jaar! En als ik kijk hoeveel spam ik de afgelopen dagen binnen heb gekregen belooft augustus nog een tikje erger te worden, de afgelopen drie dagen ontving ik namelijk al 500 spammails.

Worden de spammers slimmer of hebben ze de hoeveelheden gewoon opgeschroeft? Hoe ze het ook voor elkaar krijgen, voor mij houdt het in dat op dit moment ongeveer 95% van mijn mail spam is.

Blijkbaar werkt spam nog steeds. Maar je vraagt je af of er op een gegeven moment geen verzadiging optreedt en dat zelfs de mensen die er wel eens op klikken zo geïrriteerd worden dat ze daarmee stoppen.

 1. 1

  Het kost weinig en wordt waarschijnlijk steeds goedkoper. Mensen kunnen moeilijk bij de verzender klagen. Het zal dus wel zo blijven.

  Ik denk dat de spammerts slimmer zijn geworden, maar dat kan best hand in hand gaan met meer verzendingen.

 2. 8

  Doffe ellende, dat is het.
  Voor ons geldt dat in 40 uur er 6000 spamcommentpogingen zijn gedaan (en afgeslagen).
  Om over de mail nog maar niet te spreken.

  Misschien moeten we met de NL providers en grote verkeersknooppunten een soort actieplan opstellen. Alles bij binnenkomst van NL gaan filteren en toegang (van binnen NL naar die foute sites) blokkeren na x overtredingen…

  Ik word er moe van.

 3. 12

  Gewoon het volgende:

  Ook ik word momenteel bestookt met via(x)gra (het woord zelf wordt niet geaccepteerd, vandaar ook altijd de idiote tekens in de mailheader, maar elke lezer begrijpt waarom het gaat) aanbieden en als ik dat allemaal zou innemen zijn ze aan de andere kant van de aardbol niet meer veilig.

  Wat mij betreft mogen ze al die spammers opknopen!

 4. 15

  In een ver verleden heb ik nog een zogenaamde systeembeheerder afgefikt omdat die rukker iets had gekocht via een spammailtje. Daar is namelijk waar het probleem zit. Er zijn nog steeds mensen die geloven wat er in een dergelijk mailtje staat. En dat ondanks de wijze waarop de bekende snikkeldoping wordt gespeld…

 5. 16

  Nou, ik smijt alles weg, heb er rijen filters voor staan en toch gaan ze er weer doorheen, wat dat betreft is onkruid minder erg.

  Het is echt een vervelende bedoening waar zwaardere straffen op gegeven moeten worden.