SP: ‘Wantrouwen over Rouvoet volkomen logisch, de jeugdzorg moet op de schop’

SP: ‘Wantrouwen over Rouvoet volkomen logisch, de jeugdzorg moet op de schop’

Uit onderzoek van tv-programma Netwerk (http://www.netwerk.tv/uitzending/2009-01-07/medewerkers-jeugdzorg-weinig-vertrouwen-politici)blijkt dat er op de werkvloer van de Jeugdzorg een bijna volledig gebrek aan vertrouwen bestaat in het beleid van minister Rouvoet voor Jeugd en Gezin. SP-Kamerlid Marianne Langkamp is niet verbaasd. ?Dit bevestigd wat ons al jaren verteld wordt. Zo is de bureaucratie alleen maar toegenomen. Hulpverleners hebben geen tijd meer om bij de gezinnen langs te gaan, worden gek van de regels en het papierwerk en het georganiseerd wantrouwen van dit kabinet.?

 1. 2

  Wie is wakker geworden? De sp? Die zit niet in het kabinet, doet soms wel alsof…

  De uitkomst van de peiling stond van de week al in het nieuws, dus ze praten zoals gewoonlijk weer de media na, en proberen op deze manier iedereen zogenaamd wakker te schudden.

  Dat er wat veranderd moet worden is volkomen duidelijk, maar hoe? Jammer genoeg is er vrijwel geen weg terug. De bureaucratisering is vrijwel onmogelijk te keren. We zijn immers een prestatiemaatschappij…

 2. 3

  … het beleid van minister Rouvoet Belachelijk, net alsof schaamhaarcontroleur Rouvoet al jaren aan de macht is in de jeugdzorg.
  Zo is de bureaucratie alleen maar toegenomen … en dat te lezen van een Espeester … geweldig. Ken de jeugdzorg niet zo, wel een beetje de ouderenzorg (verpleeghuizen …) in R’dam. Volkomen geschift. Zo’n beetje de helft van t personeel houdt zich bezig met de administratie van overheidsregels, de andere helft is percentueel weer redelijk verdeeld ts planners, controleurs van planners en ‘verplegend/verzorgend’ personeel. Volgens mij kan heel veel personeel ontslagen worden of desnoods worden omgeschoold als ‘echte handen aan het bed’ … Interessant idee van de Espee.

 3. 4

  Dus meneer Kropotkin voor de eerste keer volkomen eens met uw uitlatingen. Omscholing van het administratief personeel naar de ‘handen aan het bed ‘. Waarom is dat onstaan en waarom kan dat niet gebeuren? Leuke praat, en eerlijk gezegd totaal met u eens, maar ja…