SP: Van Raak wil einde aan misbruik wachtgeldregeling

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

SP: Van Raak wil einde aan misbruik wachtgeldregeling

SP-Kamerlid Ronald van Raak wil een einde maken aan de praktijk dat wethouders die minder gaan werken hun inkomen aanvullen met wachtgeld. In onder meer Hoogezand-Sappemeer, Grootegast, Westvoorne, Kampen en Dongen hebben wethouders die parttime werken hun inkomen aangevuld met geld uit de speciale werkloosheidsregeling voor politici. Volgens Van Raak maken zij hiermee misbruik van een gat in de wet.

0

Reacties (1)

#1 Jonas

Wel gelachen vanochtend toen ik luisterde naar Radio 1. Een wethouder uit het prachtige dorpje Hoogezand, gemeente Hoogezand-Sappemeer, bleek niets te weten en redde zich eruit door te zeggen dat hij niet bij de coalitieonderhandelingen voor zijn college was geweest, dus niet precies wist welke afspraken er waren gemaakt.

Later op de ochtend gaf Ineke van Gent een betere uitleg, dat het gaat om part-timers die eerder full-time wethouders waren en gecompenseerd werden vanuit wachtgeld. Joop Atsma werd verteld door de presentator van het radioprogramma had zich eveneens geërgerd aan deze regelingen.