SP: Roemer: “VVD moet toontje lager zingen”

SP: Roemer: “VVD moet toontje lager zingen”

Dat zei SP-leider Emile Roemer in zijn eerste optreden als fractievoorzitter in de Tweede Kamer. De VVD moet volgens Roemer een toontje lager zingen. De SP-kopman verweet de VVD de rekening van de crisis te leggen bij ouderen, zieken, studenten en de laagste inkomens: “Ik hoor de heer Rutte de laatste dagen hard zoemen, maar dat klinkt toch vooral als een mug die de malaria wil bestrijden.”

Roemer vroeg minister-president Balkenende om terug te kijken op zijn kabinetten: “Hoe kijkt de minister-president terug op al die jaren Balkenende? Ik tel maar eens wat: vier mislukte kabinetten, met vijf verschillende partijen, twee mislukte oorlogen en één catastrofale crisis. Als het dan nog geen tijd is voor een grote schoonmaak, dan ben ik benieuwd hoe uw keuken eruit ziet.”

  1. 1

    De meerderheid hoort niet bij de ‘ouderen, zieken, studenten en de laagste inkomens’. Dus die mogen dan SP stemmen, of blijven thuis bij verkiezingen.

    VVD heeft een achterban die eigen huisje, (boven)modaal inkomen, gemiddeld hoger opgeleid, en drie keer jaars op vakantie kan gaan. Die gaan echt niet inleveren op hun zuurverdiende leventje.