SP: Fraude H+B Thuiszorg: â??Commercie leidt tot maffiapraktijken in thuiszorgâ??

,

SP: Fraude H+B Thuiszorg: â??Commercie leidt tot maffiapraktijken in thuiszorgâ??

â??Onderaanbestedingen in de thuiszorg en de jacht naar hoge winsten maken de thuiszorg kapot.â?? Dat zegt SP-Kamerlid Renske Leijten in reactie op de grootschalige fraude bij H+B Thuiszorg in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Uit een uitzending van EenVandaag blijkt dat bij H+B Thuiszorg vele miljoenen zijn verdwenen door het wegsluizen van zorggeld, het declareren van hoge bedragen voor niet-geleverde zorg en door de inzet van ongeschoolde medewerkers. Leijten: â??Deze zaak laat zien dat cowboys de thuiszorg aan het overnemen zijn. Overheden maken afspraken met gecertificeerde thuiszorgorganisaties maar beseffen niet dat hier een web van obscure onderaannemers onder hangt. Het onderaanbesteden van thuiszorg, leidt tot maffiapraktijken, dat moeten we snel verbieden.â??

0

Reacties (1)

#1 HB Thuiszorg

Een schande hoe H+B Thuiszorg de zaken heeft geregeld om er zelf beter van te worden. En dan nog eens op de uitzending van afgelopen vrijdag bij Een vandaag van leer trekken tegen de onderaannemers.

Die Roland de Haan moet zich schamen. Ik hoop dat er een boekenonderzoek komt naar zijn reilen en zijlen en dat zo een deel van de gemeenschapsgelden terugvloeit naar de mensen die het echt nodig hebben.

Mijn advies aan alle cliënten en werknemers is om eens rond te kijken naar een andere partij.