Sorbet Royal 2005

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Bijna 5 jaar na het ongeluk met de Kursk houdt de NAVO binnenkort de grootste duikboot rampenoefening aller tijden. Voor de kust van Italië zullen tussen 17 en 30 juni vier duikboten van Nederland, Spanje, Turkije en Italië met bemanning en al worden afgezonken naar de zeebodem. Op uiteenlopende manieren zal vervolgens getracht worden de bemanning te redden. De Russen mogen -ter leering- ook meekijken bij de oefening “Sorbet Royal 2005”

Reacties (3)

#1 Grobbo

Sorbet Royal, waarin commander Bond uit een gezonken onderzeer ontsnapt met een opgeblazen condoom, wordt opgepikt door een spionageboot van de russen en vervolgens opduikt in de Kaukasus, waar hij een complot om de wereld te vernietigen met een megabom moet voorkomen. En dat lukt uiteraard.

  • Volgende discussie
#2 mescaline

In de Donald Duck stond ooit een verhaal waarin de neefjes met piepschuim een gezonken schip boven water haalden. Is toegepast later, verdomd.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 fjederman

Even afwachten wat de sonarspecialisten uit de kast trekken op deze oefening en dan maar weer verbaasd opkijken van gestrande dolfijnen en walvissen.

Onbegrijpelijk toch hoe de natuur in elkaar zit …… Nee, een verklaring ontbreekt voor dit fenomeen…

  • Vorige discussie