1. 2

  Ja en? De kwartaaldip komt overeen met de opgetelde winst van de twee of drie kwartalen daarvoor. Er valt dus weinig te schrikken, behalve wanneer je meegaat in de suggestie dat de richting van de lijn verder naar beneden gaat. Maar hoogstwaarschijnlijk veert de lijn volgend kwartaal al wat op, en over een jaar wordt er gewoon weer geld verdiend. De portefeuille is immers lekker opgeschoond.

 2. 6

  Last van hoogtevrees? Er zit nog meer cliff-diving in het vat:

  “Yale University economist Robert Shiller … said there’s a good chance housing prices will fall further than the 30% drop in the historic depression of the 1930s. Home prices nationwide already have dropped 15% since their peak in 2006, he said. ”

  http://calculatedrisk.blogspot.com/2008/04/shiller-house-prices-may-fall-more-than.html

  (Let ook op de cijfers van ofheo.gov in bovenstaand artikel. Brezjnev zou er trots op zijn.)

 3. 8

  vast goed heeft m.i. gelijk. Uit de begeleidende tekst op die pagina (hoe betrouwbaar is die trouwens?) blijkt dat het gaat om winst / verlies, niet om vermogen. Of de komende kwartalen er zo uit gaan zien als vast goed voorspelt, durf ik niet te zeggen. Voorspellen is immers lastig, zeker als het de toekomst betreft.

 4. 9

  Het amerikaanse hypotheekrisico is in feite een paar weken terug al genationaliseerd met de akties ten tijde van het failliet van BS. De banken zullen dus wel blijven bestaan, alleen gaat de dollar steeds meer op de lire lijken. Op weg naar het Argentijnse scenario…

 5. 10

  Betrouwbaarder dan alle gop/msm/pentagon info van de afgelopen jaren bij elkaar.

  We hebben echt nog maar het topje van de ijsberg gezien.

  Het wordt echt tijd voor die paar maanden voedsel inslaan ben ik bang…

 6. 11

  @9 Sla vooral sambal in. Goedkoop, kun je weinig van op, gaat reuzelang mee. Verder heel veel macaroni en pindakaas.

  Macaroni met sambal en pindakaas, mmmmm.

  Macaroni met sambal en pindakaas, mmmmm.

  Macaroni met sambal en pindakaas, mmmmm.

  Macaroni met sambal en pindakaas, mmmmm.

  Macaroni met sambal en pindakaas, mmmmm.

  Macaroni met sambal en pindakaas, mmmmm.

  Macaroni met sambal en pindakaas, mmmmm.

  Macaroni met sambal en pindakaas, mmmmm.

  Macaroni met sambal en pindakaas, mmmm.

 7. 12

  @11: Begint niet na 9 maaltijden te vervelen? En hoe ga je die macaroni trouwens koken als gas en electriciteit uitvallen? Of denk je dat dat allemaal blijft draaien op het moment dat er hongersnood uitbreekt?

 8. 15

  De tips in het artikel hebben een aanzienelijk minder groot (maar nog steeds aanwezig) apocalypse soon gehalte. Ik denk dat ik die financiele tips eerder zou volgen (als ik ueberhaubt zoveel geld zou hebben uitstaan) dan dat ik sambal ga hamsteren (of blikken ravioli/bonen die je niet hoeft te koken)

 9. 16

  Eerst vragen hoe je die macaroni gaat maken. Bij mijn weten is het proces dat vooraf gaat aan het koken van pasta behoorlijk arbeids- en energieintensief. Om het nog maar niet te hebben over het verbouwen en malen van al dat graan dat daar dan weer aan vooraf gaat.

  Als gas en elektriciteit uitvallen gaan we misschien inderdaad weer over op hout, turf en/of koeie(n?)vlaai. Maar wel voor erg kort. En in elk geval zonder pasta.

 10. 17

  @ #16 HansR:

  Het ging er toch om dat je de macaroni (met sambal en pindakaas) vantevoren flink insloeg? Voor de rest was het een ietwat baldadige antwoord op Bismarck’s vraag gezien die de edele kunst van fikkie stoken blijkbaar is verleerd :)

 11. 20

  There are three sorts of lies; Lies, damned lies and statistics. De chart ziet er indrukwekkend uit maar zegt niet veel over het feit of je je wel of niet zorgen moet maken.

 12. 21

  @20: Tuurlijk hoef je je nergens zorgen over te maken, het is immers maar geld. Een frase als ‘Lies, damned lies and statistics’ duidt echter op intellectuele luiheid. Waarvan akte!

 13. 23

  @13: Ja, hoezo? Ik ken weinig situaties waarin tijdens hongersnood de nutsvoorzieningen toch vlekkeloos bleven draaien.

  @16: Ik ging ervan uit dat als m44 potten sambal ging inslaan, hij ook potten pindakaas en zakken macaroni ging hamsteren. Het lijkt me wat vreemd om een kelder alleen vol sambal te hebben staan, als voorbereiding op een hongersnood, maar dat is maar een mening. Voor het graanmalen hebben we hier gelukkig nog een paar werkzame watermolens trouwens.

  Overigens vind ik Loupe koning voorbereiding. Ik zie in een stad de voorraad brandbaar materiaal niet verder dan hooguit een paar dagen reiken, dan is zonne-energie toch wel verreckte handig (zeker aangezien de hoeveelheid bruikbare zonne-energie gaat toenemen, zonder al die vliegtuigstrepen in de lucht).

 14. 24

  Kan iemand misschien eens een scenario uitschrijven, uitgaande van een volledige importstop? Lijkt me wel een leuke post voor een blog als dit.

 15. 25

  Gaan we van slag raken als de boel implodeert? Verhongeren? Nooit! Een lapje grond, wat varkens en b.v. het kooktoestel van Loupe. Kan je godverredomme toch gewoon onder een boom gaan zitten kijken dan? Met een zelfgestookte apperetivo in de linker en rookwaar in de rechterhand tot alles gewoon vanzelf rijp gegroeid is? Om het dan vervolgens op te vreten? Wat wil je nog meer. Geen files meer, stress…KOOPGOOTEN: Dag Moeder…

  Percies, nou vooruit hier: Pasta Carbonara, staat in 10 minuutjes op tafel:
  Penne rigate of macaroni (zijn ook apparaatjes voor dit zelf te maken), courgette, pancetta (of gewone spek in blokjes), olijfolie (of zonnebloem), een chilipepertje, sjalotjes, knoflook, kookroom, geraspte parmezzano of pecarino (gewoon jonge belegen mag ook), div. kruiden (peterselie en kwistig strooien met zwarte peper niet vergeten), eierdooier.

  Kook de pasta, bak tegelijkertijd de groenten e.d. (ga niet meer uitleggen verder, kwestie van snijden en meteen in joekel van een koekepan kletteren hop op hoog vuur beetgaar fruiten). Maak ondertussen beslag kaas, dooier, room en peper. Let op: Timing is nu essentieel: Pasta uit laten lekken meteen in koekepan van het vuur! en flink erdoorheen shaken. Nu komtie: BELANGRIJK: Gaat nu met uw oor boven de pan staan luisteren net zolang tot het gesizzle en geknetter afneemt. Dan meteen vlug snel het beslag erdoorheen. Klein hittetikje nog boven het vuur en Klaar is Kees!

  Ziezo, opsmikkelen en hup weer terug onder diezelfde boom een uiltje, daarna muziek/ dans of sterke verhalen, liefst eindigend met kuchje uit de heup…want we waren hier toch zeker niet voor Jan Lul helemaal vanonder die boom gekomen…

 16. 26

  @ #23 Bismarck:

  Hoe lang zou een spoorbiels fikken? Een ouderwetsche houten dattis. En anders bij het hamsteren even een vervoersbedrijf vragen om een lading oude pallets af te leveren, kun je maanden van stoken.

 17. 27

  @26: Zal wel lang zijn (is meestal nog de nodige olie en andere brandbare rotzooi ingetrokken). Alleen hoe krijg je zo’n ding los en naar huis gesleept?

 18. 29

  Eh @ YP

  Nederland 33.883 km² land
  =
  3388300 Hectare
  /
  16.000.000 mensen
  =
  0,21 Hectare
  =
  46×46 meter per persoon

  En daar wil je alle ingrediënten van de Pasta Carbonara op telen om 365 dagen van te kunnen eten?

  ps. het water loopt me in de mond

 19. 32

  @29:
  Dan is bijv. Kazachstan toch aantrekkelijker:
  272.490.000 hectare, 15.284.929 inwoners
  17,8 hectare per persoon.. da’s wel riant hoor.