Olivier van parijsblog.nl in elkaar geslagen en beroofd

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

GPD-correspondent en frequent GC-gastlogger Olivier van Beemen liet ons eerder deze week al zien dat het beroep van correspondent in de banlieue niet geheel vrij van gevaren is. Tot nu toe kwam hij er echter zonder kleerscheuren vanaf.

Vandaag meldt hij op zijn blog minder goed nieuws: Tijdens een reportage gisteren is hij in de Parijse voorstad Grigny beroofd en in elkaar geslagen. Volgens Olivier zelf blijft de fysieke schade wonderbaarlijk genoeg beperkt tot wat flinke schrammen. Morgen volgt op zijn weblog een uitgebreider verslag.

Namens de Geencommentaar-redactie: sterkte.

Reacties (4)

#1 pedro

Ik weet nooit goed hoe te reageren op dit soort zaken. Aan de ene kant is het triest en belachelijk om schijnbaar voor niets in elkaar getimmerd en beroofd te worden. Aan de andere kant is het een welbewust genomen risico, wat de mishandeling en beroving niet goed praat, maar wel iets anders is dan wanneer je tijdens een avondje stappen zonder enige reden in elkaar getrapt wordt. Olivier wens ik sterkte toe en ik hoop, dat hij zich hierdoor niet te veel af laat schrikken om met zijn goede werk door te gaan.

  • Volgende discussie
#2 Victor

Ik weet nooit zo goed hoe ik moet reageren op dit soort reacties, dus doe ik het maar niet.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Joost

Precies @pokey: Pedro lijkt te insinueren dat dit minder erg was dan pak en beet op een avondje stappen.

Dus als ik vanavond door Amsterdam Zuid-Oost ga lopen en ik word in elkaar geslagen dan is dat “wel iets anders” dan dat ik in elkaar geslagen wordt in de Voetboogsteeg in Amsterdam Centrum?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 pedro

Waren er rellen in Zuid Oost dan? Als je een gebied in gaat, waarvan je weet, dat er rellen zijn of net zijn geweest, is dat iets anders dan een uitgaansgebied bezoeken. Het in elkaar slaan is in beide gevallen net zo erg. De kans, dat je in elkaar geslagen wordt niet.

Ik dacht dat de zin “Aan de ene kant is het triest en belachelijk om schijnbaar voor niets in elkaar getimmerd en beroofd te worden” duidelijk genoeg mijn mening over het in elkaar slaan weergaf. Dat was blijkbaar niet zo. Ik hoop, dat het nu duidelijker is.

  • Vorige discussie