1. 1

  Ik volg het voorkomen van berichten over XDR-TB nauwgezet. Er worden al enige tijd vrij ernstig klinkende berichten geuit over aantallen in Zuid-Afrika, waar de TB epidemie lange tijd ongehinderd kon meeliften op de AIDS epidemie. (TB is meestvoorkomende secundaire infectie van AIDS patienten; AIDS heette niet voor niets “slim disease” in Oeganda)

  Echter, in dit en andere berichten wordt steeds duidelijker dat de resistente mutatie onafhankelijk van AIDS besmettelijk is. Dat betekent een terugkeer effectief naar de pre-behandelings jaren.

  Laten we hopen dat het aan besmettelijkheid in heeft moeten boeten door resistent te worden.

 2. 4

  Maar wat nu als je in het verleden ingeent bent tegen TBC, werkt dat ook tegen die nieuwe versie (zo ja, dan kunnen we toch gewoon die anti-stoffen ‘aftappen’).

  Zo nee, i’m fucked.

 3. 5

  “De aarde van de BCG-vaccinatie is nogal beperkt. Deze vaccinatie beschermt namelijk niet tegen het krijgen van TBC maar wel tegen mogelijk ernstige complicaties van TBC, zoals hersenvliesontsteking.”

  Weer iets geleerd!

 4. 6

  Dat gewouwel over individuele mensenrechten in Zuid-Afrika ben ik persoonlijk werkelijk meer dan zat want dit veroorzaakt dus ook een zeer snelle groei van ‘Turbo-TB’ in Zuid Afrika. Ik heb op mijn website verschillende achtergrondstukken geschreven over de ineenzakkende ZA gezondheidszorg en het feit dat nu meer als 2-miljoen mensen aan XDR-TB sterven. Het gevaar voor de internationale samenleving ligt vooral in het feit dat er dus in 2010 in een maand ongeveer 350,000 voetbalfanaten naar Zuid-Afrika zullen gaan voor de WK2010. Fijn, ik hou ook van voetbal, maar wegens diezelfde ZA obsessie met ‘individuele mensenrechten’ mogen de werknemers ook in de horeca en het hotelwezen NIET GETEST WORDEN OP BESMETTELIJKE ZIEKTEN ZOALS TUBERCULOSE.

  Zuid-Afrika is nu een zeer grote besmettingshaard van medisijnresistente-tuberculose vooral onder de AIDS-besmette inwoners, waarvan er zo’n 8-miljoen zijn. Altijd zijn dit dus ook de jonge mensen, de arbeidskrachten. En veel van deze mensen werken in de horeca, de bars, de hotels, alle plekken waar de touristen naartoe zullen gaan om zich na de voetbalwedstrijden te vermaken.

  De hoteleigenaars, de restauranteigenaars, de eigenaars van de bars en alle andere openbare, drukbezochte zaken waar TBC juist het snelst kan verspreiden, mogen dus helemaal NIET WETEN of hun werknemers met deze ongeneeslijke, hoogst besmettelijke TURBO-TB zijn besmet of niet…

  Ik noem het de Wereldbeker Russische Roulette. Kijken hoeveel ongeneeslijk-zieke TBC patiënten dus naar Nederland terugkomen na hun heerlijke tijd in ZA bij de WK2010.

  De Nederlandse TB vereniging – waar ik ook al zes maanden geleden aan de bel trok – vindt dat het allemaal wel mee zou vallen.

  Ze schijnen niet te beseffen hoe reusachtig groot de XDR-TB besmettingshaard in ZA is gegroeid sedert de eerste patiënt eraan stierf in Tugela Ferry in KZN. Ze schijnen de propaganda van de ZA regering te geloven dat ‘alles onder controle is’.

  Als oud-journalist die heel lang in ZA werkte, heb ik de ZA regering van vroeger net zo weinig geloofd als ik nu de huidige regering doe. Ze blijven liegen om hun zelf-imago op te krikken. Intussen doen ze gewoon alsof er niets aan de hand is, bijv. het feit dat de verpleegkundigen en dokters verleden maand waarschuwden dat ze op grote schaal besmet worden met Turbo-TB in de ziekenhuizen omdat de ZA niet eens mondkapjes voor ze wilt kopen, lachten ze gewoon af. En dus zal deze ZuidAfrikaanse, ongeneeslijke Turbo-TB besmetting onverbiddelijk over de hele wereld verspreiden na de WK2010. Je hebt maar een paar patiënten in elk land nodig om deze epidemie te verspreiden: er is GEEN VACCIN en GEEN MEDICIJN die het kan genezen, en het is zo besmettelijk dat, volgens de verpleegsters en dokters die deze patiënten verzorgen, je maar een paar keer op gehoest hoeft te worden om het zelf ook te krijgen. Het is schijnbaar een zeer aanstekelijke vorm van TBC en zelfs volkomen gezonde mensen die dus GEEN AIDS hebben, sterven er zeer snel aan, binnen vijf weken. Een van mijn beste vriendinnen in ZuidAfrika, een verpleegster uit Alexandra, stierf er binnen drie weken aan. En ze was AIDS-vrij, ze was lid van de Treatment Action Campaign en liet zichzelf regelmatig testen. Zij was drie maanden voor haar dood nog in Nederland en België geweest voor een gezondheidsseminaar. Toen was ze nog gezond, maar ze had net zo goed toen al Turbo-TB kunnen hebben. Ik denk nog elke dag aan haar: zij verzorgde tien AIDS-weesjes die nu allemaal op straat hun kost moeten verdienen…

 5. 7

  Dit is de meest ongeneeslijke vorm van Tuberculose die de wereld ooit heeft getroffen. In Zuid-Afrika stierf mijn vriendin, een verpleegster in Alexandra en ‘AIDS-VRIJ’ , er binnen drie weken aan.

  Ik heb veel artikels op mijn website staan waarin de opmars van deze epidemie in ZA beschreven wordt. Het is ZEER besmettelijk: verpleegsters in ziekenhuizen die deze patiënten verzorgen zijn doodsbang want ze worden zeer snel besmet. Zuid Afrika heeft aan reuze besmettingshaard met zo’n 8miljoen AIDS patiënten waarvan minstens 70% dus ook Tuberculose hebben, ze noemen het daar TURBO-TB omdat ze er zo snel aan sterven, ook als je GEEN Aids hebt…

  Ook nog nodig om te weten: het is onwettig in ZA voor werkgevers om hun werknemers op besmettelijke ziekten zoals TBC te laten testen. Dat is tegen hun individuele mensenrechten.

  Dus ook in de horeca. Ik zeg het maar.

 6. 8

  Er is GEEN vaccin tegen deze XDR-TB. Er wordt wel op het ogenblik getest met twee mogelijke vaccins bij de TBC kliniek in Worcester Kaapstad, waar de meest-geconcentreerde TBC+AIDS brandhaard ter wereld is. Het is een reuze-testprogramma waarvoor ook de Nederlandse regering de nodige ontwikkelingssamenwerkingscentjes heeft neergeteld.

  Er bestaat ook GEEN medicijn die tegen deze zeer besmettelijke vorm van TBC bestand is. Mensen die het hebben blijven dus ZEER besmettelijk. Het zou dus niet echt een goed idee zijn om tijdens de WK2010 in drukke plaatsen te komen, zoals drukke restaurants, discos, bars e.d. want de kans is zeer goed dat de werknemers – die niet getest mogen worden op TB – deze vorm van TBC zouden kunnen hebben. Immers zijn het juist de jongeren van arbeidsleeftijd die de grootste haard vormen van TBC+AIDS in Zuid-Afrika: volgens Medisins Sans Frontieres, die een TB-AIDS kliniek beheert in Khayelitsha bij Kaapstad, zijn 70% van hun AIDS-patiénten ook besmet met TBC.