SGP ontstemd over kut-expositie

[i]GeenCommentaar heeft ruimte voor gastloggers, dit kunnen stukjes zijn die we -uiteraard met toestemming- overnemen van andere weblogs, of die via onze mail binnenkomen. Hieronder een stuk van Grootinquisiteur[/i].

Beeld 'Mooi Kut' van Ber Stekelenburg (Foto: Mea Vulva - Mooi Kut)

Het is altijd wat met de SGP. Storen deze dorpsbestuurders zich niet aan de woorden “eeuwig zonde” in een voorlichtingsfolder over afvalscheiding of aan het blasfemisch bevonden kruis van Madonna, dan zijn ze wel laaiend op Beatrix. En nu is dan de tentoonstelling ‘Mea Vulva – Mooi Kut’ slecht gevallen. Bij de SGP in Nieuwegein dit keer, de plaats waar de reizende tentoonstelling over de vagijn vanaf 6 februari onderdak vindt.

De lokale SGP-nestor en rijwielhersteller Job Hoegée (77) – in 2008 al vijftig jaar actief als raadslid en verre van der dagen zat maar wel lijdend aan een zeer vergevorderd stadium van kortzichtigheid – noemt de expositie in het Algemeen Dagblad een schande. “De morele zedeloosheid viert weer hoogtij. Moet dit nu echt? Ik hoor hier ook op de scholen hoe kinderen hun moeder ‘kutwijf’ noemen, dat hoef je nog niet te laten zien of te benadrukken.” Hoegee heeft B&W van Nieuwegein om opheldering gevraagd, maar de gemeente heeft al laten weten zich geen inhoudelijk oordeel over de tentoonstelling te willen aanmeten.

Zoals zo vaak zit de SGP, de partij die vrouwen uit de politiek weert louter en alleen omdat zij vrouw zijn, er weer eens helemaal naast. De opzet van Mea Vulva – Mooi Kut is niet om de vagina zo vaak en zo duidelijk als mogelijk in beeld te brengen. Initiator Ber Stekelenburg (61) bedacht de tentoonstelling “om te laten zien dat het vrouwelijke voortplantingsorgaan niet is bedoeld voor besnijdenis of schaamlipcorrectie”. Het werk van de deelnemende kunstenaars – ‘een pleidooi tegen het knippen en voor respect’ – bevat dus zowel cultuur- als religiekritiek. Het getoonde is soms ook ronduit humoristisch.

SGP-poesjes gehuld in duisternis
Zoals algemeen bekend kunnen SGP’ers de aanblik van menselijke genitalia, die zij toch ook als een pronkjuweel van de schepping zouden kunnen beschouwen, in het geheel niet verdragen. Zij copuleren uitsluitend met het licht uit, nooit ’s nachts na twaalven en vanzelfsprekend al helemaal niet des zondags. Een goed bedoelde oproep aan het SGP-raadslid om eindelijk maar eens volwassen te worden zal de hoogbejaarde Hoegée mogelijk niet meer tijdig bereiken, vreest…