SGP: Maten en minaretten

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

SGP: Maten en minaretten

Het zal wel niemand ontgaan zijn: de SGP heeft in een motie de regering opgeroepen om te bevorderen dat organisaties en gemeentebesturen met elkaar aan tafel gaan zitten om te voorkomen dat bijvoorbeeld moskeeën en minaretten al te opzichtig worden neergezet.

0

Reacties (4)

#1 Martijn

“Dus ja, wij leven in een rechtsstaat, mensen moeten hun recht kunnen halen, inclusief de grondwettelijke vrijheden. Maar ik hoef daar niet blij mee te zijn.”

Krantenkop: “SGP ‘niet blij’ met rechtsstaat”.

  • Volgende discussie
#2 Bismarck

@1: Dat kan beter:

SGP ‘niet blij’ met grondwettelijke vrijheden.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bismarck

Inhoudelijk: Je hoeft niet eens iets uit verband te halen om het extremisme van de SGP aan te tonen (ondanks hun poging in het begin om het allemaal down te playen).

“Ik vind het verdrietig als er mos-keeën verrijzen. Ik vind dat geen waardevolle aanvulling van de pluriformiteit. Ik vind het verdrietig als kerken gesloten worden. Dat vind ik ook een zwakte van de Nederlandse cultuur: er wordt zoveel prijsgege-ven van het christelijk geloof”

Zeg dan gewoon dat je tegen minaretten bent omdat je vindt dat de Islam het verkeerde en het Christendom het juiste geloof is.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Martijn

@3: Of het voor de SGP ook geldt weet ik niet, maar Rouvoet geeft openlijk toe dat de CU vaak iets wil vanwege het geloof, maar omdat dat “het staat zo in de bijbel” geen overtuigend argument is voor niet-christene, verzinnen ze dan een meer rationele reden.

  • Vorige discussie