Sex met Alessandra

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Hanedop is een nieuwe blogger op Sargasso. Hij is leraar Engels en journalist en reisde door Peru, Bolivia, Brazilie, Chili en Uruquay en woonde en werkte in Argentinie. Sinds begin 2008 verblijft hij in Medellin, Colombia. In zijn artikelen geeft hij een beeld van allerlei aspecten van Zuid-Amerikaanse samenlevingen, met name de Argentijnse en Colombiaanse. Hanedop heeft zelf ook een blog: Latin America Live

Alessandra  Rampolla Ze maakt tv-programma’s, schrijft boeken en columns en houdt via internet spreekuur. Ze is Puerto Ricaanse maar woont in Buenos Aires, Argentinie. Ze is getrouwd. Ze is niet onaantrekkelijk, maar is, zeker naar Zuid-Amerikaanse normen, stevig gebouwd. Alessandra Rampolla is de Goedele Liekens van Zuid-Amerika. Wie iets over seks wil weten of erover wil praten, kan niet om Alessandra heen.

Haar belangrijkste show is het praatprogramma Alessandra a tu manera (Alessandra op jouw manier), zie: trailer. Het wordt twee maal per week uitgezonden op Fox life, het kanaal van mediagigant Fox dat zich expliciet richt op vrouwen van 18 tot 49 jaar. Zo hebben ze naast de show van Alessandra ook Sex and the City, Nip/Tuck en Ally mcBeal in de programmering, evenals de serie Footballer’s wives.

Alessandra’s sex talkshow Fox dat ooit begon met de serie ’Married with children’ is zich sinds midden jaren negentig nadrukkelijk aan het profileren op de Latijns-Amerikaanse markt en heeft voor iedere doelgroep wat. Naast Fox life is er bijvoorbeeld de documentairekanaal National Graphic, de sportzender Fox sports en voor films het Universal Channel. Ook het kanaal FX, ‘para grandes hombres’ oftewel de zender voor mannen tussen de 18 en 49, maakt deel uit van het pallet. Het kanaal zendt ‘Prison break’ uit, maar ook ‘The ultimate fighter’ een soort Idols waarin het niet gaat om een zangprestatie, maar waarin aan het einde van de afvalrace de beste vechter over blijft.

Ondertussen timmert Alessandra stevig aan de weg voor Fox. Dankzij de eenheid in taal is het mogelijk programma’s te maken voor de enorme Spaanstalige markt, die begint in de zuidelijke staten van de VS en bijkans doorloopt tot op de zuidpool. In haar programma zit Alessandra in een huiskamersetting, gezellig op de bank. Met drie vrouwelijke gasten praat ze over het onderwerp van de dag. De gasten komen elk uit een ander land en praten, daartoe uitgedaagd door hun openhartige gesprekleidster, openlijk over hun belevenissen op seksgebied.

Het aardigste aan het programma is dat het zoveel tegelijk laat zien. Op een eerste niveau is er de houding van Zuid-Amerikaanse vrouwen ten opzichte van seks. Maar een laag daaronder zit de doelgroepsgewijze rolverdeling in de Latijnse samenleving: Mannen kijken op FX naar cagefight, vrouwen babbelen op Fox life over seks. En op weer een ander niveau is er de greep van Amerikaanse multinationals op het buurcontinent.

Alessandra spint er garen bij en voor wie de samenleving wil leren kennen is het een feest om naar haar te kijken. Vanavond is het thema “El pene tiene personalidad” (de penis heeft persoonlijkheid). Hoewel ik buiten de doelgroep val, zal ik aan de buis gekluisterd zitten.

Reacties (5)

#1 prometeus

Ben benieuwd wat de FOX-kijkers in de VS hiervan vinden.

  • Volgende discussie
#2 Carlos

Onverwacht sympathiek beeld van FOX! …en bij deze welkom op Sargasso!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 JSK

@1: Ja dat vraag ik mij ook af… (…)

@2: Sympathiek? Nee, ze willen gewoon geld verdienen. Net als iedereen, in zekere zin.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Henk op Phuket

Die Alessandra Rampolla is behoorlijk Boobelino-fähig!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 abdel- appie

ik ben heel erg geil en wil erg veel sex met jou

  • Vorige discussie