1. 3

  Preventief fouilleren wordt uitgebreid, meer camera’s, kernenergie aanvragen worden gehonoreerd, animal cops, 114 redt een dier, gevangenissen privatiseren.. Wat een stelletje randdebielen..

 2. 4

  Slim van Wilders om alleen zijn 4 speerpunten in het gedoogakkoord te zetten, terwijl over de rest natuurlijk ook onderhandelt is en afspraken zijn gemaakt.

 3. 7

  @3 ‘wat een stelletje randdebielen’ vat het wel samen zeg…

  De politie gaat effectiever functioneren ten behoeve van de veiligheid van burgers en dieren. […]Bij de vorming van gecombineerde teams van de politie en andere diensten zal de
  krijgsmacht vaker worden ingezet. ??????? Zoals ik dat lees, is dat toch een grapje???

 4. 8

  LOL

  “Er komt een apart alarmnummer voor dieren in nood en dierenmishandeling waaraan ook de
  dierenambulance zal worden gekoppeld (bijvoorbeeld 1-1-4 “”red een dier”).

 5. 9

  114 Red een dier!

  Beetje zinloos om in 1 discussie een heel regeer- en gedoogakkoord te bespreken, maar wel een algemene opmerking: dat gedoogakkoord is niet dik en er staat wel erg weinig in dat op mij overkomt als een compromis van de zijde van Wilders. In ruil voor een belangrijk deel van zijn immigratie- en veiligheidsbeleidwensen hoeft hij alleen maar te beloven dat hij niet iedere reden aan zal grijpen om het kabinet te laten vallen. Verder kan hij zo ongeveer overal tegen blijven, waar hij al tegen was.

 6. 11

  En meer cameratoezicht. Wat natuurlijk logisch is, want dat cameratoezicht wat er tot nu toe is, heeft al veel vruchten afgeworpen…

  Dit kabinet is ook voor een open en vrij internet. Gelooft de VVD dat zelf met Fred Teeven in haar gelederen en Van Haersma Buma bij het CDA?

 7. 13

  AARGGGG!! De studiefinanciering wordt beperkt tot de bachelor!!! http://lsvb.nl/

  Boor alle ambitie de grond in jongens!! Wat kan in hemelsnaam de gedachte hier achter zijn. Minder hoogopgeleiden is nog meer zetels voor achterlijke, visieloze partijen als PVV en VVD??!?!?!

 8. 15

  Was daar nou echt zoveel tekst voor nodig?
  Wat een enorme brei van onnodige wolligheid. Heldere taal is blijkbaar niet het beste kenmerk van de rechtse kerk.

  Hoogtepunt is wat mij betreft:
  “scholen gaan roosters zonder tussenuren maken en voorkomen lesuitval”

  Dat zullen onze roostermakers op de school waar ik werk leuk vinden, want daar hoeven ze natuurlijk nu nog totaal geen moeite voor te doen… :S

 9. 19

  @mart: jij kunt alleen studeren als je een uitkering krijgt? hoe verklaar je dan dat in landen waar geen studiefinanciering is, mensen zo veel beter worden opgeleid en de innovatie zo ver vooruit loopt op Nederland? Studiefinanciering is een mislukking die slappe, luie studenten zonder ambitie kweekt.

 10. 20

  Wat wel jammer is vanuit Nieuw Socialistisch oogpunt is dat de aandacht zo gaat naar veiligheid, gelijkheid en vrijheid, allemaal discussies die gaan over niet-socialistische punten, namelijk klassebelangen.

  Al vanaf 1970 is het aandeel van het persoonlijke inkomen als deel van het nationale inkomen gedaald, doordat de arbeiders een loonmatiging aangemeten kregen. Dit had tot gevolg dat het kapitaal accumuleerde bij de hogere inkomens en het grootkapitaal. Die lachen zich nu rot, want ook nu gaat de werkeloosheid omhoog, zullen de grootkapitalisten en de bedrijven de grote winnaars zijn van de economische hervormingen, en het aandeel van het persoonlijke inkomen verder afnemen, terwijl het voor een socialistische private economie nu juist goed zou zijn, als de werkenden MEER te besteden zouden krijgen, en het grootkapitaal minder grip had op haar marktmonopolies (monopolies op 30% van de markt hetgeen NB gelegitimeerd wordt in EU wetgeving).

 11. 21

  nou, dat ziet er goed uit.. slim akkoord, geknipt om ook conservatief links nederland binnen boord te houden Na het cda -congres wordt ook het uitzetten van criminelen met dubbele nationaliteit wel geregeld * wrijft in handen *

 12. 22

  @caprio. Studiefinanciering, zoals daar zijn? De VS, waar een gemiddelde student met meer dan 100.000 dollar schuld zit en vervolgens nog steeds geen baan kan vinden? Waar studeren voor de middenklasse weer een onbereikbare droom wordt?
  Als VVD iets leert, dan is het dat geld en hersens niet per se samen hoeven te gaan.

 13. 24

  Klassiek:
  Het kabinet komt met voorstellen de milieuregelgeving te vereenvoudigen en te
  moderniseren en de Crisis- en herstelwet permanent te maken.

 14. 25

  Zoals ik eerder al zei, het is een (voor rechts zeer sociaal en qua milieu ruimhartig regeerakkoord.

  “seven | 30 September 2010 | 14:28 Kabinetsplannen vvd – cda zijn voldoende sociaal:ww blijft vrijwel onaangetast, aow vanaf 66 al, forse investeringen in de zorg, ontwikkelingssamenwerking blijft rond de 5 miljard (0,7% bbp, hoger dan vrijwel elk ander land in de wereld, 2 a 3 keer meer dan EU gemiddelde) klimaatdoelstellingen blijven etc.” https://sargasso.nl/archief/2010/09/30/welkom-in-de-rechtse-kerk/#comment-449228

  @mart Het minder kapitaalvernietigende en op samenwerking gerichte natuurlijk slootkantbeheer is het zeer goede alternatief. We stelden eerder al vast dat dat net zo goed werkt voor de biodiversiteit. zie tig x seven @ https://sargasso.nl/archief/2010/09/22/laagterecord-russisch-wintertarwe/ om te begrijpen welk leed wordt voorkomen.

 15. 26

  Ik heb nog niet alles gelezen maar tot nu toe is het nogal ongeïnspireerde slappe hap. Eigenlijk een beetje teleurstellend, heel weinig spijkers met koppen en er zijn nogal wat onverplaatsbare piketpaaltjes van de VVD gesneuveld.

 16. 28

  Waar zijn die 400.000 banen die Mark had beloofd?

  Ik (gezonde autochtoon met baan) heb in die akkoorden trouwens maar twee maatregelen gevonden waardoor ik er zelf op achteruit ga:
  – AOW naar 66 of iets meer (maar niet echt verrassend)
  – Als ik een schilderij koop moet ik 19% BTW gaan betalen.

  Ok. Als ik voortaan 140 rijd ipv 130, kost me dat natuurlijk wat extra brandstof, maar dat kan ik wegstrepen tegen het verdwijnen van de bonnenquota.

 17. 29

  Bezuinigingen? Een versnipperde lapjesdeken feitelijk een wassen neus (werkeloosheid zal daardoor stijgen om maar een zijstraat te noemen). Waar te beginnen? 500 animal cops?, aantal Kamerleden en senatoren word met eenderde verminderd? (gaat niet, moet Grondwet worden herzien)

  Wie prikt deze luchtballon es ff gauw lek? Voor zover dat nog nodig was. Het akkoord gedoogt als een tang op een varken..

 18. 30

  @YP: nou, als dit zo’n instabiel kabinet wordt als iedereen vermoed dat ’t wordt dan heb je die 2 tweedekamermeerderheden daarvoor binnen een half jaar bijelkaar.

 19. 32

  #22
  Dat krijg je met een ‘sociaal’ (of beter ‘gesubsidieerd’) leenstelsel. Universiteiten die als gevolg hun collegelden verhogen, banken die ruim geld verdienen op een student middeleeuwse filologie – die anders nooit zo’n lening van $100k had kunnen krijgen.

 20. 33

  Dit akkoord is vooral bedoeld om links verder buiten spel te zetten. Voorlopig. En dat is ze goed gelukt. Puur politiek akkoord. Heel redelijk, vaag en met een aantal linkse elementen.
  Inzet: De eerste kamer (Maart volgend jaar). Daarna gaan de remmen pas echt los! Het is zo slim gedaan. Links staat volledig buitenspel. Zie Halsema in DWDD. De reacties hier voorspellen ook weinig goeds.

 21. 34

  Toch betwijfel ik of de Wilders achterban zich tegemoet gekomen voelt in haar onvrede, het lijkt verdacht veel op handjeklap met CDA en VVD.

  Dit zou de basis onder de PVV behoorlijk kunnen eroderen wat wellicht de inzet is van Rutte en Verhagen, die zonder twijfel blij zijn met de zeteltjes die ze van hem kado krijgen – ‘laat die Wilders maar lullen’.

 22. 35

  @34: Als ik dat gedoogakkoord doorlees zie ik juist alleen maar een in ambtelijke taal herschreven versie van het PVV-programma. Heb jij een maatregel gevonden waar Wilders niet voor is? Wilders heeft een flink deel van zijn verkiezingsprogramma met als enige ‘tegenprestatie’ dat hij een beperkt aantal onderwerpen niet zal aangrijpen om het kabinet naar huis te sturen. Roepen dat hij het volledig met de regering oneens is op die punten is gewoon toegestaan. Echt een offer is die ‘tegenprestatie’ ook niet. Hij zou wel gek zijn, om het kabinet naar huis te sturen voordat zijn volledige gedoogakkoord is uitgevoerd. Zo zouden alle partijen wel een CDA/VVD-kabinet willen gedogen.

 23. 37

  @29: Ik zat ook al te denken, ze zoeken nogal wat bezuinigingen die buiten hun macht liggen. Het aantal 1e en 2e Kamerleden, dat kan niet eens in de komende twee Kabinetsperiodes (want grondwetswijziging, bovendien heb je dan dan 100 TK en 50 EK leden nodig die daarvoor stemmen, na de volgende verkiezingen).

  De bijdrage aan de EU met nog eens 1 miljard extra korten is ook utopisch (want de bijdrage is al tijdelijk met 1 miljard gekort, die eerst nog maar eens verdedigd moeten worden), daar zouden beide regeringspartijen van moeten weten dat ze dat niet gaat lukken (de onderhandelingspositie van het economisch zwaar van de EU afhankelijke Nederland is zacht gezegd niet zo heel goed).

  En dan heb ik het nog niet over de plannen met omgekeerde bewijslast die het Europees Hof niet gaat accepteren.

 24. 38

  Ik ben trouwens wel een beetje benieuwd naar de redenatie achter het verbod van neef-nicht huwelijken (en of dat ook geldt voor partnerschappen) en waarom dat puntje bij immigratie staat. Of geldt dat verbod alleen voor immigranten?

 25. 39

  Wat ik niet zo goed begrijp is dat partijen die de ‘Nederlandse identiteit’ zo belangrijk vinden grote delen van wat die identiteit bepaalt af willen schaffen. De ‘maatregelen’ op gebied van kunst en cultuur zorgen niet alleen voor een kaalslag onder de professionele gezelschappen. De kaalslag zal ook naar beneden doorsijpelen. Een vervlakking of uitholling van de Nederlandse identiteit is het gevolg.

  Rita had dit nooit gepikt!

 26. 40

  -Coffeeshops worden besloten clubs die alleen voor meerderjarige inwoners van
  Nederland toegankelijk zijn op vertoon van een clubpas.
  -Vanwege de vrouwenhandel en vrouwenuitbuiting (loverboys-problematiek) gaat de minimumleeftijd voor prostituees omhoog naar 21 jaar.
  -Het kabinet komt met een voorstel tot verruiming van de mogelijkheid tot preventief
  fouilleren.
  -Er komt meer cameratoezicht.
  -Indien gedrag of kleding van iemand feitelijk zijn kansen op beschikbaarheid voor de arbeidsmarkt beperkt, volgt een weigering, korting of intrekking van een uitkering op
  grond van de Wet Werk en Bijstand (WWB).

  Wat heeft dit eigenlijk met vrijheid en verantwoordelijkheid te maken?

  @laatste puntje: Wanneer krijgen we naar Soedanees voorbeeld een kledingpolitie?

 27. 42

  @39: Ik zie straks inderdaad heel veel Limburgers schrikken als de partijen waar ze op hebben gestemd (voornamelijk PVV en CDA) de subsidies voor hun Fanfares, Beugelclubs, Schutterijen en Carnavalsverenigingen gaan korten.