Schrijft u mee?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

(Ex-)Districtchef KloostermanAmsterdam wordt dit jaar vroeger dan anders opgeschrikt door agenten die bonnen uitschrijven voor het niet hebben van verlichting op de fiets. Ja, OP de fiets, want mensen die de welbekende ledjes aan hun kleding bevestigen krijgen dezelfde boete als mensen die geen verlichting hebben. Ook als je de knipperstand aan hebt word je een bon aangenaaid.

Nu begrijpen we allemaal diep in ons hart natuurlijk wel dat zonder licht rijden toch eventueel misschien wel eens gevaarlijk kan zijn, soms. Dus we klagen alleen over de hoogte van de boete en niet over de boete zelf. Dat is gewoon balen en hoort er een beetje bij.

Maar je zou zo’n kwijlende pennenlikker toch gewoon door je spaken willen trekken als je een boete krijgt voor knipperende ledjes! Hoezo, was ik niet zichtbaar? Dacht je dat er een niet werkend stoplicht aan kwam fietsen ofzo? Als diender ga je toch een hekel krijgen aan je baan als je zulke mensen een boete moet geven!

We tolereren softdrugs, topcriminelen lopen vrij rond, maar als je je fietsverlichting niet op de juiste plek hebt krijg je een boete! Volslagen belachelijk, vind je het gek dat Nederland weinig vertrouwen heeft in de politie…

Een en ander zal vast te maken hebben met het “bonnen-quotum” dat de verschillende corpsen elk jaar moeten halen en waarvoor al het overige politiewerk moet wijken. Burgertje pesten schijnt bij corpschefs een geliefde hobby te zijn. Gelukkig is niet elke politieman het daarmee eens: Districtschef Kloosterman (zie foto) van het district West-Veluwe Vallei weigerde terecht hier aan mee te werken en kostbare krachten aan het échte politiewerk te onttrekken. Als dank zit hij nu thuis, het vertrouwen opgezegd. Lees hier het artikel, met dank aan GeenStijl.

Reacties zijn uitgeschakeld