1. 1

  Vaak getypeerd als radicaal feministe wat ze wellicht ook wel was. Maar ze schreef ook Het boek als wereld. Een inleiding tot James Joyce’s Ulysses. Het is dat boek van haar dat ik het beste ken en dat me altijd bij is gebleven.

  Boeiende vrouw.

 2. 2

  Ik blijf me verbazen over de mate waarin seksisme nog steeds zo geaccepteerd is in een wereld waar je direct gelyncht zou worden als het over racisme zou gaan.

  “Ze zeggen dat ik een jodenhater ben …”

  Iets met zelfde laken en pak.

 3. 6

  @zmc; maar maak die zin dan eens af: ‘Ze zeggen dat ik een negerhater ben. Daar heb ik me nooit tegen verdedigd, want ik geloof dat negers schuldig zijn aan de positie van niet-negers.’ WTF ?

 4. 7

  @4&6: Dan wel graag in de juiste verhoudingen alstublieft. Dus: “Ze zeggen dat ik een blankenhater ben. Daar heb ik me nooit tegen verdedigd, want ik geloof dat blanken schuldig zijn aan de positie van zwarten.”

  Woman is the nigger of the world.

 5. 8

  Of een GeertWin:
  “Ze zeggen dat ik een Islamhater ben. Daar heb ik me nooit tegen verdedigd, want ik geloof dat Islam schuldig is aan de positie van de moslims”

 6. 10

  W.C.Fields:
  “Ze zeggen dat ik een kinderhater ben. Daar heb ik me nooit tegen verdedigd, want ik geloof dat kinderen schuldig zijn aan de positie van de volwassenen.”

 7. 11

  @7: Ik denk dat de verhoudingen in ieder geval bij mevrouw French ver te zoeken waren. Ze kon vast nog altijd een rake klap uitdelen als ze naar beneden schopte.

 8. 12

  Van Gaal:
  “Ze zeggen dat ik een mediahater ben. Daar heb ik me nooit tegen verdedigd, want ik geloof dat de media schuldig is aan de positie van de trainers.”

 9. 13

  “Ze schrijven dat ik een boekenhater ben en ik heb me daar nooit tegen verdedigd, want ik geloof dat boeken schuldig zijn aan de positie van schrijvers.”

 10. 14

  Whaha…
  Ze schrijven dat ik een humorhater ben en ik heb me daar nooit tegen verdedigd, want ik geloof dat humor schuldig is aan de positie van chagrijnen.

  Maar tering wat een wijf toch?
  Ze had natuurlijk wel gelijk met haar uitspraak.

 11. 15

  Ze zeggen dat ik een zelfhater ben. Daar heb ik me nooit tegen verdedigd, want ik geloof dat de anderen schuldig zijn aan wie ik ben.

  Dit is een leuk spel!

 12. 16

  Ze zeggen dat ik op Ronald Reagan lijk. Daar heb ik me nooit tegen verdedigd, omdat ik geloof dat ik op Ronald Reagan lijk.

 13. 17

  Ze zeggen dat ik lid ben van de linkse kerk. Daar hen ik me nooit tegen verdedigd, want ik geloof dat rechts schuldig is aan de positie van de linkse kerk.

  Yep, leuk spel!

 14. 19

  Ze zeggen dat ik een hekel aan ze heb. Daar heb ik me nooit tegen verdedigd, omdat ik geloof dat ze schuldig zijn aan mijn positie.

 15. 21

  “Ze zeggen dat ik een bankiers hater ben. Daar heb ik me nooit tegen verdedigd, want ik geloof dat bankiers schuldig zijn aan de positie van de huidige economie.”

  leuk spel inderdaad

 16. 22

  Saakashvilli: Ze zeggen dat ik een Russenhater ben en ik heb me daar nooit tegen verdedigd, want ik geloof dat de Russen schuldig zijn aan de positie van de Georgiër.

 17. 23

  Kraker: “Ze zeggen dat ik een hekel aan de kapitalisten heb en ik heb me daar nooit tegen verdedigd, want ik geloof dat de kapitalisten schuldig zijn aan de positie van de werklozen.”

 18. 24

  Jan Kromkamp: Ze zeggen dat ik een Trainerhater ben en ik heb me daar nooit tegen verdedigd, want ik geloof dat de trainers schuldig zijn aan de positie van de rechtsback.