Schermschot#2

Klik op onderstaand beeld en raad uit welke film het schermschot afkomstig is:


“met gespleten ogen, robijn”

******************************************************

Uitleg van DE SCHERMSCHOTQUIZ: Een filmstill wordt gevangen met print-screen op de computer of via het analoge gat dat tussen tv en fotocamera gaapt. En u mag raden uit welke film de afbeelding komt of anderszins zinnig cinematisch commentaar leveren. Blijven goede antwoorden lang uit in het reactiepampier, dan kan de organisatie aanwijzingen geven. Na pakweg een jaar filmplaatjes raden (eind 2008), zal een prijs aan de beste Sargassale Schermschutter worden toegekend.

 1. 18

  Niet een beurscrash maar de US verkiezingsstrijd, #17, en dan heb je Bob Roberts, Primary colors, Wag the dog, Nashville … en Bulworth.

 2. 21

  Mark & Crachàt presents wachten in spanning af.
  * Crachàt brengt nog een vintage Brazilan coffee uit de humidor naar Mark, het is hier tenslotte een salonblog voor iets. *

 3. 22

  Being there ? JFK ? The Seduction of Joe Tynan ? The contender ? Thirteen days ? Election ? Damn, dit is moeilijk ! (Je moet de film eerst gezien hebben natuurlijk.)

 4. 24

  Niet opgeven, maar ik zou zo zeggen, minder lukraak.
  Heb makkelijk praten uiteraard, maar let vooral op de eerste hint: ‘met gespleten ogen’. Verder hebt je ook de ‘Amerikaanse verkiezingen’.

 5. 25

  The Parallax View van Alan Pakula:

  http://www.imdb.com/title/tt0071970/

  De film waar All The Presidents Men het nodige van geleend heeft. Daarom staat ATPM ook zo goed aangeschreven.

  Heb de film de eerste keer in het Duits nagsynchroniseerd gezien, in de tijd dat Hilversum nog geen geld over had voor films op tv. Wordt ie nog beter van, dat Duits.

 6. 26

  ROFFFFFFELDETROMMELDEDRUMSOLO!

  zutman heeft ‘m raak!
  The Parallax View, en deze is een absolute must see, want: 1) de cameravoering is verbluffend, het verhaal is ijzersterk, en de boodschap erin onverbiddelijk. Plus, het is nog pokkespannend ook.

  Felicidad, zutman!

 7. 27

  Gespleten ogen deed me denken aan Clint Eastwood, hence In the line of fire … split eye second … The day of the jackal is het zeker niet … Zutman zou wel ’s gelijk kunnen hebben … Euh euh …

 8. 30

  Zwembad?
  Nope. Wel een gigantische waterval vanwege een opengezette damsluis.
  Begint met de needle in Seattle.

  Was mooi hoe iedereen er zeer keurig omheen fietste, maar niet erop viel.

 9. 33

  Hm, titel was me bekend maar film nooit gezien. Regisseur idem dito : bekende naam, compleet met Jay, maar me nauwelijks vertrouwd. Interessante ontdekking in elk geval … en wat blijkt : zijn “Rollover” (1981) is blijkbaar ook “heel erg à jour”, somehow.

 10. 35

  Pfff, ik wist het direct na posting al. Dat ik met geen mogelijkheid het beeld en die _naam_ aan elkaar wist te koppelen is secundair…

 11. 36

  Netjes hoor Zutman.

  @33,
  De eerste sponsorinkomsten bij het schermschotgebeuren (Gaat die campagne met “Schermschotse Whiskey” nog door?) gebruiken we voor een nieuwe microfoon en installatie.

 12. 37

  “Well what do you think they’re going to say?”

  Helaas weer van de youtube-aardbodem verdwenen, de BBC2 Moviedrome aankondiging van de Parallax View door Alex Cox. Would have explained it all.

  Gek trouwens dat ie niet eerder geraden is, want je hoeft die scene van bovenstaande prent maar 1 keer te zien en je vergeet hem nooit meer.

  Filmtitel is trouwens woordspel op de historie van de Permindex Corporation, die naar verluidt allerlei smerige zaakjes runde voor, tijdens en na de uitvoering en coverup van de JFK-moord (getuigen opruimen, dat soort dingen).

 13. 39

  @ zutman: die scene inderdaad maar ikzelf zat tussen de manchurian candidate, in the line of fire en meer van dat soort klok-klepel indrukken te ping-pongen en was nooit meer op de naam gekomen…

 14. 40

  yep 37ztman, ik had 3 schermschoten klaar, we hebben voor de abstractse (zonder mensen) gekozen, maar de galmende klank na die fanfare vergeet je inderdaad nooit meer.

  Prent zou in mijn top vijf staan als ik er één had…

 15. 42

  Euh – absoluut zutman. Al dient opgemerkt Karsa’s #31, hoewel summier geformuleerd, er al eerder spot on op zat.
  Volgende keer beter, u kan altijd mikken op de microgolfcombo.