Schermschot #60

In de race naar de tweede finaleplek, uit te delen na #66, gunt de organisatie iedereen gelijke kansen. Wij hopen daarom dat ook Joran van der Sloot tijdens zijn vlucht voor de Thaise politie de tijd vindt om klokke acht uur gezellig mee te raden met de rest. Meneer Harmsen maakt de finale helaas niet meer mee en betwijfeld moet worden of meneer Obama op tijd zijn ‘administratieve’ entourage heeft benoemd om met ten points in da pocket zijn tweede belangrijke overwinning van deze week te boeken. Maar voelt u zich allerminst bezwaard uw eigenste vrijheid van schermschotuiting te praktiseren en uw intelligentie (of geluk) te verzilveren. Uw voorouders hebben u immers niet voor niets tot hier laten evolueren, dus klik op de ticket en raad uit welke film het schermschot komt.

Change

******************************************************

DE SCHERMSCHOTQUIZ: Rond pakweg Schermschot #100 ontvangt de beste Sargassale Schermschutter een prijs na een shootout tussen drie (of vier) finalisten. De 1e finalist is Lothar Matthäus.De tweede en derde finalist zijn bekend na resp. #66 en #99.

 1. 2

  Niegoed, dinges. Wel leuke film:

  Conrad ‘Connie’ Brean: And it’s most certainly NOT about the B-3 bomber.
  John Levy: There is no B-3 bomber.
  Conrad ‘Connie’ Brean: I just said that! There is no B-3 bomber. I don’t know how these rumors get started!

 2. 6

  Ennnnn,
  Lamaar, Sorry is sowieso niet het correcte antwoord.

  Excuses voor de tweede gok zijn ook niet nodig overigens, want er zit bijna een uur niks na de eerste. Om 22.30 mag u wat mij betreft nogmaals een poging wagen, heer dinges.

 3. 7

  Ik had iets ingetikt wat ik weer weghaalde, maar niks laten staan mocht niet dus toen werd het sorry. Hoe komt u er overigens bij dat ik een heer ben?

 4. 8

  Ah, de vermaarde editfunctie.

  Waarom ik ‘heer dinges’ typte weet ik eigenlijk niet. Misschien dacht ik onderbewust dat een vrouw een minder inwisselbare nicknaam zou kiezen. Sorry.

 5. 14

  Moment waarop op TV verkondigd wordt dat “Not Sure” een avondje rehabilitatie krijgt als straf voor het veroorzaken van een economische crisis.

 6. 15

  Zeker sure, de punten zijn voor mevrouw/heer cole! Knap gezien.
  ROFFELDETROMMELDEDRRRRUUUUMMMMSOLO(o)

  Idiocracy is het goede antwoord, een aardige comedy uit 2006 van Mike Judge (Beavis en Butthead), met Luke Wilson.

  De intro/premisse is eigenlijk nog het vermakelijkst. De wiki zegt het prima:
  “A narrator explains that natural selection is indifferent to intelligence, so that in a society in which intelligence is systematically debased, stupid people easily out-breed the intelligent, creating, over the course of five centuries, an irremediably dysfunctional society. Demographic superiority favours those least likely to advance society.[1] Consequently, the children of the educated élites are drowned in a sea of sexually promiscuous, illiterate, alcoholic, proletarian peers.”

 7. 16

  Het ticket toont een stukje van de autocue van de coole zwarte president die met de (500 jaar de toekomst in gekatapulteerde) hoofdpersoon een gigantische economische crisis te lijf gaat. Net als de ‘down gedumbde’ aardbewoners is de oplossing van deze crisis supersimpel (een eenvoud waar de met de huidige crisis geconfronteerde wereldleiders jaloers op kunnen zijn).

 8. 20

  What man dost thou dig it for?
  – For no man, sir.
  What woman, then?
  – For none, neither.

  Whose was it?
  – A bastard mad fellow’s, it was! Whose did you think it was?
  No, I don’t know.
  – I curse him for a mad rogue! He once poured a mug of wine on my head. This very skull, sir, was the skull of the King’s Jester.
  This?
  – Yes, that.
  I knew him, he was a fellow of unlimited jest, of most excellent whimsy.

 9. 25

  Het ding; maar de dinges.

  din·ges de; m,v -en (inform) naam waarmee men personen of zaken aanduidt waarvan men de naam niet wil of kan noemen.
  Mijnheer Dinges, mijnheer die en die
  Van Dale Groot Woordenboek der Nederlandse Taal 9-e druk 1970.

  Ook ik heb dinges immer ge-letter-associeerd met thing, dongel, dong, dick & Johnson maar beloof hierbij plechtig vanaf heden gepaste eerbied te betrachten.

 10. 26

  Tussenstand na #60 :

  01 – Bzkrt (80)

  02 – Cole (60)

  03 – Dinges (55)

  04 – MT en Su (elk 30)

  06 – YP (22)

  07 – Hayek en Brutus (20)

  09 – Guri (15)

  10 – Bas, Kangal, Christian, Popeye, Inverted PM, Pepijn en Bever (elk 10)

  17 – Carlos en Guri (elk 5 punten).

  (Jury, spreek me tegen.)