Schermschot #46

Fri-fri-friday en een schermschot your way! Geen docu voor de verandering, maar wel sweetness en suss.
Volg uw instinct, laat de google snorren, en catch 46 aan uw harpoen zoals Nanook dat zou doen.

Maatschappij

******************************************************

DE SCHERMSCHOTQUIZ: Rond pakweg Schermschot #100 ontvangt de beste Sargassale Schermschutter een prijs na een shootout tussen drie (of vier) finalisten. De 1e finalist is Lothar Matthäus.

 1. 6

  Hoe diep kan men buigen uit respek voor zoveel raakheid –
  Het is wel een dubbelloops shot, en een heer knalt geen twee keer tegelijk tenzij je hooggeblondeerd bent met aceton, maar bon:
  RRRROFFELDEROFFELDERRRRUMDRUMSOLO!

  sheit, YP, High Sociey, u hebbem, mooi mooi mooi.

 2. 10

  heerlijk! Als een waar Clouseau, kom…

  Bing ‘You Can Call Me Flappie’ Crosby, Frank Sinatra en Grace Kelly in een wufte wolk parfum, met het pervertste zeemzoeterige wat je in die dagen kon krijgen. Ieders hoofd op dat netjes gebouwd studiosetje had zijn of haar hoofd ergens anders staan, al was het maar bij elkaar of bij die Monacoprins.
  Ondertussen speelt er een ridicuul energieke coctailhollywoodjazz en kan je je nog altijd in de illusie wanen dat acteur en rol één en dezelfde waren.

  Een genadeloos snobistische en daarom ragfijn interessante kitschflik – perfect voor deze hete herfst!

  En rollen met die bel cognac ’56!

 3. 12

  Over Grace Kelly gepsroken … geweldige anekdote over Cary Grant gelezen in (klikmelink): voor die beruchte vliegtuigscène in North By North West had Hitchcock de piloot het bevel gegeven lager te komen aanvliegen dan met de acteur was afgesproken. Een deel van de terreur op CG’s gezicht is dus echt …

 4. 14

  Overigens Crachat #10, Mel Brooks heeft in veel van zijn films thema’s van oude(re) films verwerkt en van een komische noot voorzien. Zie aldus in High Anxiety de hoogtevrees van de (door hemzelf gespeelde) psychiater a la Vertigo van Hitchcock (met sé o sé ka)
  Vandaar het dubbele schot, geen losse flodder…ben niet, herhaal, NIET BLOND. Heb makkelijk doorkambaar zelfknippend haar valt eenvoudig elke ochtend als vanzelf in model.