Schermschot #45

Het is S’zwoensdag, en het lopende prijzenfestival gaan we niet onderbreken vanwege een serverwissel, wadachtu?
Is hier Schermschot 45? Is uw reactie 10 putins waard!

Fool’s gold

******************************************************

DE SCHERMSCHOTQUIZ: Rond pakweg Schermschot #100 ontvangt de beste Sargassale Schermschutter een prijs na een shootout tussen drie (of vier) finalisten. De 1e finalist is Lothar Matthäus.

 1. 37

  Also Known As (AKA)
  Echoes: Pink Floyd USA
  Pink Floyd (undefined)
  Pink Floyd à Pompéi France
  Pink Floyd in Pompeii Belgium (Flemish title)
  Pink Floyd: Live at Pompeii Brazil

 2. 41

  Vorige keer een docu, nu een concertregistratie Pink Floyd: Echoes: Live at Pompeii…?
  Raken we nu niet van het padje Heeren?
  Heette dit nu een FilmSchermschotquiz of wat..?
  Als in speelfilm weettewel…een rolprent, met acteurs enzo…een een…

  En de volgende keer?
  Kiekjes uit vroege prive 8mm beelden?
  Met zonnehoedje zandkasteeltjes bouwend aan het strand van Knokke- Heist…een snorretje roomijs rond de mondhoeken?

  Janssen & Janssen draaien een film?
  La vie sexuelle des Belges 4?

 3. 43

  #41 was ook al een docu!

  Een film of rolprent is een verhaal dat wordt uitgebeeld in een serie snel opeenvolgende stilstaande beelden. De snelheid waarmee de beelden worden geprojecteerd is zodanig dat deze beelden mede door de nawerking van elk beeld op het netvlies een vloeiende en continue beweging lijken te vormen. De bijbehorende kunstvorm wordt cinematografie genoemd. Film is oorspronkelijk uitsluitend bedoeld om in de bioscoop vertoond te worden, maar de term werd en wordt ook voor veel andere toepassingen van bewegend beeld gebruikt.

 4. 44

  hajamaaja, Rosencrantz & Guildenstern in Pompei, wat is me dat nu, zomaar wat balletjes opgooien en ze zelf niet properkes binnenkoppen … edoch jawel de punten zijn voor ColéRick

  “Pink Floyd Live At Pompei”

  Adrian Maben

  1971

  Ivm de “fool’s gold” tip : de clip van de Stone Roses refereerde duidelijk naar deze film. En het is een geweldige film.

  Kijktip : kruip in de trip en blijf in de trip … dus bekijk de originele film in z’n geheel, zonder de later tussengemonteerde beelden uit een “making of Dark Side of the moon” documentaire. Op de dvd kan dat via een van de extra menu’s. “Pompei” dateert overigens van een eind voor “Dark Side Of The Moon” en leunt meer aan bij “Meddle”.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Pink_Floyd:_Live_at_Pompeii

  http://en.wikipedia.org/wiki/Pink_Floyd

 5. 45

  @#41 : dit n.a.v.h. overlijden van toetsenist Richard Wright, zie ook de Waanpost hiernaast ergens. Even testen of al die Floydfans ook dé essentiële Floydmomenten kennen, of toch de screenshots eruit.

  Fresh foto’s van deceased via klikmelink …

 6. 49

  Proficiat nog voor QteQt #22 want “Zabriskie Point” een drie geweldige (en exclusieve) Pink Floyd nummers op de soundtrack, waaronder de allerbeste (en behoorlijk alternatieve) versie van “Careful with that axe, Eugene”, te horen tijdens het legendarische slot.

 7. 50

  En nog meer fabuleuze èn exclusieve Pink Floyd sound op de soundtrack van (klikmelink) ! Leuke film verder, en niet eens gedateerd, zodat de rest van de OST ook de moeite is. Zelfs zonder de hippe beelden.

  Maar de beste PF soundtrack, imho, en een van hun allerbeste lp’s tout court, is die van “More” van Barbet Schroeder. Aparte film, ook. Schroeders “La vallée” (OST lp “Obscured by clouds”) heb ik nog nooit gezien.