Schermschot #27

Klik op het plaatje en raad uit welke film het schermschot afkomstig is:

Vrouwen

******************************************************

Uitleg van DE SCHERMSCHOTQUIZ: Een filmstill wordt gevangen met print-screen op de computer of via het analoge gat dat tussen tv en fotocamera gaapt. En u mag raden uit welke film de afbeelding komt of anderszins zinnig cinematisch commentaar leveren. Blijven goede antwoorden lang uit in het reactiepampier, dan kan de organisatie aanwijzingen geven. Na pakweg een jaar filmplaatjes raden (eind 2008), zal een prijs aan de beste Sargassale Schermschutter worden toegekend.

 1. 8

  @2 Ja, ik was weer eens te enthousiast …
  Jungelbook, je hebt gelijk.
  ’t Zou mij eigenlijk verbazen als ie het niet is …

  Sneeuwwitje en de zeven dwergen ?

 2. 11

  Altijd uw eerste ingeving volgen Popeye; Junglebook it is.
  Ik denk dat het volksgerecht ermede zal instemmen als ik jouw Mowgli tot eerste keer raak/winnaar vd film uitroep.

  Op de klikplaat zien we Kahn in vuurgengsters op de loop, op de grote zie je nog net Baloe’s teennagels achter de struik in het water drijven.
  Bare necessities!

  Walt Disnies laatste (1968?), waar hij er streng op toekeek dat er niet teveel donkerte in de film zou zitten. Er schijnen op het laatste moment nog volledige scènes uit weggeknipt te zijn.

  Welicht is dit mijn (Crachàt) livelingsdisni, zelfs zonder donkerte.

 3. 20

  Als ik me goed herinner *graaft diep* spelen olifanten (die een matriachale rangorde hebben) een rol in deze film. Anders zou ik het ook niet weten.

 4. 21

  het einde, beste mensen. Heel het mooie verhaal van kameraadschap, opoffering, bear necesseties en vrijheid, eindigt in de tragedie van een blik met grote ogen en een gemene truuk van een lieftallige nimf aan een waterloopje.
  Met één pennetrek staat meneer Mowgli aan den afwas.

  Vrouwen.

 5. 23

  Toch ben ik aan LeonZ een internethandruk verplicht voor de naam van de film.
  Buig ik nog een laatste maal, in ontvangst van het applaus, heel diep.

 6. 26

  Nee, su :-)
  Maar los van het verhaal met de zeer discutabele moraal, was het wel een eikpuntje in de lange weg naar bewustwording van onze westerse schandelijke houdingen.
  Maar Jungelboek: voor mijn part beste song ever in een animatie, met Louis “King” Prima, en een verbluffend maar steeds onderschatte efficiente tekenstijl. Van deze film kan je ongeveer elk frame inkaderen.

  Verder is de Beatlespastiche om van te snoepen, de stem van Kahn perfect, Balou om op te eten, de sssslang ècht hilarisch grappig, en … ach kom, ik word telkens week bij zowat elke scène.

  En plus, valt het erg op dat een tekenfilm vrij moeilijk Schermschotbaar is. Ofwel verval je in obscurantisme van het soort wat we jullie niet willen aandoen, ofwel maakt elk personage dusdanig indruk dat je het meteen herkent. En in tekenfims zijn personages veel meer in beeld dan in live.

 7. 28

  @#17 : kleur staat niet tussen de voorbeelden bij “toegestande html tags”, anders had ik het gepiept.

  Want euh, ik vind dat hele gedoe met html stomvervelend en onprakties, dus als deze site het niet hapklaar “gesneden bookes” aanreikt …

 8. 29

  Helemaal eens met #26§1 … behalve dat “Everybody wants to be a cat” (Aristocats / Prof Cat) nog straffer is (klikmelink). Ceterum, @#21, spel je die betekenis dan niet “vrouwen…” ? ;-)

 9. 30

  28: nog even je sergeantstrepen verdienen, wie weet wordt je redacteur met een logion, en dan gaat de plug-and-play-wereld voor je open. Achter de schermen van ‘deze site’.

  29>21. Absoluut! Was beter geweest. Maar acht, het is een spelletje hé. EN de raadplaat was deze keer niet echt moeilijk me dunkt.