Schaf Koninginnedag af!

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Sinds 1949 vieren wij in Nederland Koninginnedag op 30 april. Volgend jaar is het feest dus zestig jaar oud, en een mooi rond getal nodigt uit om een punt achter deze traditie van zaklopen, koekhappen en andere lulligheden te zetten. Niet omdat we niet trots op Nederland zouden mogen zijn, maar juist omdat we trots zijn. Te trots om Nederland te blijven neerzetten als een land van lallende idioten, en in oranje geklede anencephalen die op een vloerkleedje hun ouwe troep willen verkopen voor een veel te hoge prijs. Daarom: schaf Koninginnedag af.

Moet daarvoor iets anders in de plaats komen? Ja natuurlijk, maar dat hoeft niet iets nieuws te zijn.

Binnenkort vieren we ook weer Vijf Mei, om onze vrijheid te vieren. Ook met bier en muziek op sommige plekken, maar in elk geval zonder vrijmarkt. Dat is alvast een beginnetje. Het is ook gunstig voor de economie, aangezien mensen een dag langer kunnen werken. Maar belangrijker is dat we de viering van ons land weer een beetje kunnen oppoetsen naar acceptabel niveau. Naast de bevrijdingsfestivals kan iedere stad immers op allerlei gebieden zijn beste producten, kunst, architectuur en mensen in het zonnetje zetten.

We kunnen van onze Vijf Mei-viering prima de nationale feestdag maken, trots zijn op Nederland en onze toekomstige Koning daarin een plekje geven. Zo voorkom je dat gelijk weer de orangisten en bejaarden van de kook raken over het vermeend torpederen van ons koningshuis, maar zijn we wel gelijk van het oranjebitter van Koninginnedag af.

Reacties (52)

#1 Joost

“Het is ook gunstig voor de economie, aangezien mensen een dag langer kunnen werken”

Sinds wanneer zijn ambtenaren ‘de economie’? Wij normale stervelingen werken altijd al op 5 mei, en moeten daarvoor nu dus een vrije dag krijgen.

En wat met koninginnenacht? Ons vanaf nu dan maar al feestend tijdens de dodenherdenking vol laten lopen?

 • Volgende discussie
#2 Eurocraat

Gewoon het feest een dag verschuiven naar 1 mei.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Albert Schwein

@2: Goed idee. Net als de rest van Europa. Als we het hollandse tintje willen houden doen we dan gewoon hetzelfde als op 30 april, alleen met rooie rommel i.p.v. dat afgrijselijke oranje.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Arnoud

@ 1: een dag langer kunnen werken = want 30 april wordt een werkdag. Ik zeg toch niet dat 5 mei voor iedereen een vrije dag hoeft te zijn?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Abhorsen

@4, Kortom je bent ervoor dat in Nederland (waar we 1 mei hebben ingeruild voor Koninginnedag) wel Koninginnedag af te schaffen maar 1 mei of een andere dag er niet voor terug te krijgen? Toevallig lid van de VVD geworden?

Overigens snap ik sowieso niet waarom altijd alles maar verboden moet worden waar je jezelf niet in kan vinden. Ik heb ook niets met Koninginnedag, maar als mensen er plezier in hebben laat ze aub. Mijn leefwereld hoeft niet die van hun te worden of visa versa. Toevallig lid van de PVV geworden? :p (oh wacht dat kan niet :P).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Joost

@4: Je wilt dus een van de feestdagen (waar Nederland er relatief t.o.v. andere Europese landen al weinig van heeft) inruilen voor niets?

Wat heeft iemand daarmee te winnen, behalve de economie? Dat laatste valt ook maar te bezien want meer werken staat niet altijd gelijk aan meer productiviteit.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Arnoud

@ 5: Iets afschaffen is iets anders dan iets verbieden. Er zijn een heleboel dingen waar ik me niet in kan vinden wat ik niet wil afschaffen noch verbieden: het bezit van een hond, het eten van vlees, hockey, of bijvoorbeeld het kapsel van Geert Wilders.

Noem jij eens iets wat je wilt verbieden, waar je jezelf in kan vinden?

@ 6: ik voeg twee feestdagen samen, dat lijkt me dubbel feest! Je beperkt de discussie tot het economische argument, mag ik daaruit opmaken dat je het met mijn andere argumenten eens bent? :-0

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Joost

Nee, je voegt helemaal niets samen. Je pakt een feestdag af en geeft daar een wassen neus voor terug. De meeste mensen moeten op jouw ‘feestdagen’ gewoon werken.

Als ik gewoon moet werken heb ik geen puf en geen tijd om ook nog feest te vieren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Joost

Zou trouwens wel typisch Nederlands zijn. Dé nationale feestdag en niemand heeft vrij.

Ons is Calvinistisch.

Je kan overigens wel zeggen dat je niets wil verbieden, maar indirect doe je dat natuurlijk wel. Althans, je maakt het feest zoals dat nu bestaat zo goed als onmogelijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Arnoud

@ 8+9: je vindt dus dat er niet genoeg feestdagen zijn?

5 mei is nu ook een nationale feestdag en niet iedereen is vrij: wanneer begin je een protestactie? ;-P

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Joost

Ik heb het over nationale feestdagen. En dan is iedereen vrij. zie hier.

Daar staat 5 mei niet bij.

Kewl die webservice… primitief, maar kewl… :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Joost

En ik heb geen mening over het aantal vrije feestdagen, behalve dat het er beslist niet minder moeten worden onder het mom van “economie”.

En verder, wat Abhorsen (1ste paragraaf) zegt. Je verbiedt het dan wel niet direct, maar je maakt het wel onmogelijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 bougeluk

als Koninginnedagwordt afgeschaft, is eind zoek. jaarlijks ben ik op zn dag minstens 20 kl 2dehands roemmel kwijt. moet heel wat gebeurenn om alternatief te bedenken

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Arnoud

@ 12: als je geen mening hebt over het aantal vrije feestdagen, vind je het dus ook niet erg dat het er eentje minder wordt, aangezien ik meer argumenten noem dan alleen het economische argument.

Overigens is 5 mei wel een nationale feestdag, maar dan moet je natuurlijk wel kijken op de site van het ministerie van Algemene Zaken (AZ) die er ook daadwerkelijk over gaat. Die prutsers van OCW kijken natuurlijk alleen naar de gevolgen voor scholen: het bovenschrift van het tabelletje dat je gekopieerd hebt zegt niet voor niets ´Een overzicht van de nationale feestdagen waarop scholen gesloten zijn in het schooljaar 2007 – 2008´.

Op de site van AZ is te lezen:

Hoe wordt 5 mei gevierd?

Vijf mei is de nationale feestdag waarop jaarlijks de bevrijding van het Koninkrijk in 1945 van de Duitse en Japanse bezetter wordt gevierd. Vijf mei wordt gevierd en kenmerkt zich door feestelijke én inhoudelijke activiteiten. Er vinden doorgaans geen herdenkingen meer plaats.

@ 13: ik bel altijd het grof vuil in mijn eigen gemeente, is nog nooit een probleem geweest.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Joost

@Arnoud, misschien moet je eens op mijn argumenten ingaan ipv ze in het belachelijke te trekken en te komen met non-argumenten, zoals “je krijgt er twee feestdagen voor terug”.

Je probeert er een leuke draai aan te geven, toegegeven, maar het is mij wat te spindoctor-ig.

En voor wat betreft je argument “een acceptabeler niveau”, dat klinkt nogal regentesk. De meeste buitenlanders die ik ken vinden het feest eromheen fantastisch.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Arnoud

@ 15: Iets regentesk noemen, dat is jouw manier van argumenteren? En dan noem je mij een spin doctor. :-D Ik constateer dat je in (12) hebt gezegd dat je geen mening hebt over het aantal vrije feestdagen, daaruit kan ik niet anders concluderen dat je eentje minder dus geen probleem vindt.

Het enige argument dat je voor handhaving van Koninginnedag hebt gegeven is dat de meeste buitenlanders die je kent het feest eromheen fantastisch vinden. Dat vind ik geen reden om het te handhaven, aangezien zij ook prima kunnen genieten van 5 mei.

Het afschaffen van Koninginnedag als nationale feestdag verbiedt verder niemand om in eigen kring helemaal los te gaan met een oranje klomp op zijn of haar hoofd of voor een altaar de koningin te aanbidden, dus een verbod is het duidelijk niet. Of zoals Van Dale uitlegt:

ver·bod (het; verboden)
1 bevel waardoor iets verboden wordt

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Martijn

Ik stel voor 15 mei te nemen als nationale feestdag.

Waarom 15 mei?

– Toen werd de Vrede van Münster getekend en was Nederland voor het eerst onafhankelijk.
– De kans op mooi weer is groter dan op 30 april.
– Het is in de buurt van mijn verjaardag.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 KnapZak

Schaf Prinsjesdag af; is ook een belachelijke dure Efteling toestand zonder enig nut en afschaffen kost den hardwerkende Nederlandse burger geen vrije dag.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Joost

Je kan dat niet constateren, want het tweede deel van mijn zin is “behalve dat het er beslist niet minder moeten worden…”

Arnoud, jij moet argumenten geven om de situatie te veranderen. Ik hoef geen argumenten te geven om het feest te handhaven.

Ik constateer dat je een vrije dag afpakt en er niets voor teruggeeft. Ja, een wassen neus. Je neemt daarmee wel een stukje lol af van het Nederlandse volk.

Dat je zegt dat je het feest niet verbiedt is feitelijk juist. Maar ik kan niet lekker los gaan op een feest als ik weet dat de dag erna de wekker weer om half zeven staat.

In de praktijk wordt het feesten me in jouw voorstel onmogelijk gemaakt.

Doe niet zo naief. Wat mij betreft kan koninginnedag me gestolen worden, maar een vrije dag opgeven omdat jij zo graag een nationaal feest wilt hebben dat een “acceptabel niveau” heeft vind ik nogal belerend. Definieer “acceptabel” eens?

En waarom zou jouw definitie beter zijn dan die met een oranje klomp op zijn kop rondhossende ‘idioot’?

Ik breek hier geen lans voor koninginnedag an sich, maar voor een vrije dag die iedereen als feestelijk ervaart en daarbij hoort het vrij zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Micha

Test je je ADSL omdat je net bent overgezet kom je dit tegen?!

Voor al die azijnzeikertjes die van koninginnendag af willen:

Zeur niet als anderen lol hebben ten koste van…niets. Al met al is het feestdag nummer 1 voor jong en oud. 5 mei is er niets bij.

Mocht je het toch willen afschaffen schaar je dan bij de andere zeikers als SGP en CU die ook graag de lol voor anderen willen verzieken.

ADSL in 5 minuutjes aan de praat, stukje geschreven…en nu weer aan de oranjebitter. Morgen leuk met de kleintjes langs de kraampjes.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Peach

Het is me nooit zo hard opgevallen dat 7 van de 9 dagen reli-dagen zijn en 1 om te vieren dat we een stap teruggedaan hebben in onze staatsrechtelijke ontwikkeling… What’s wrong in this picture ?!?!
Als we het aantal reli-dagen flink terugdraaien, zijn er mogelijkheden te over.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 jan

Ik ben in mijn werkend leven nog nooit vrij geweest op Koninginnedag. Onze cao voorziet wel in een compensatiedag voor 30 april. Heerlijk, dan neem ik vrij als de oranje storm geluwd is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Joost

GVD! Twee keer wakker gedreund door een fanfare. Arnoud, afschaffen die hap!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 Arnoud

@ 23: de fanfare? ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 BartB

Vandaag stukje Franeker gezien op televisie. Heerlijk! Zeemannenkoor, ijsbaanveger, Maxima verplicht een stukje schaatsen. Overal lelijke en domme mensen met hun huisnijverheid, klompendansjes en spuitjeslucht. De kleinburgelijke kneuterigheid ten top!

Die Oranjes haten het, dat zag je zo. Met net iets te krampachtige grijnzen liepen ze rond. Badinerend klopte Constantijn een burger op de rug. Die was er dolgelukkig mee: als hij een staart had, zou ‘ie kwispelen. Geen wonder dat het Koningshuis zich gedraagt als de boven ons gestelden – zij zien hoe enthousiast het proletariaat zich onder hen stelt.

Al ergerend en neerkijkend op het plebs worstelden ze zich door de naar oranjebitter meurende Friezen heen. ‘Eén dag per jaar’, zag je ze denken. ‘Godzijdank hoeft het maar één dag per jaar.’

Ik heb het niet op het koningshuis, dus ben ik dol op koninginnedag.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 Arie

Nederland heeft een van de laagste aantallen nationale feestdagen van alle landen (VS 8, duitsland 11, belgie 10, japan 16).

Het enige waardoor het opvalt is omdat alle feestdagen in 2 blokken vallen (kerst+nieuwjaar en pasen t/m pinksteren), maar doe het dan goed en maak er een week van (29 april en 3,4,5 mei zijn allemaal feestdagen)!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 Sogger

Jezus wat ben jij een zeikert. Net de feestdag die ook door mensen wordt gevierd naast vervelende gristenen wil jij afschaffen omdat je niet tegen een feestje kan. ik haat pasen, ik haat pinksteren, ik haar helemvaartsdag. Van die dagen waarop ik wil studeren en dat niet kan omdat de UB dicht is om vervolgens bij de appie erachter te komen dat het weer kabab wordt. Van koninginnedag daarentegen is lekker zuipen van stadjer tot student, iedereen studentikoos.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 Johan

Te trots om Nederland te blijven neerzetten als een land van lallende idioten, en in oranje geklede anencephalen die op een vloerkleedje hun ouwe troep willen verkopen voor een veel te hoge prijs.

Dat is wel een erg flinterdun ‘argument’ om Koninginnedag af te schaffen.

Daarnaast vraag ik me af of je een klap van de molenwiek hebt gehad om vrijwillig een vrije dag in te leveren omwille van de economie. :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 Arnoud

@ 28: ik heb genoeg vrije dagen, vind het Koninklijk Huis overbodig en Koninginnedag onzinnig, waarom zou ik meer redenen nodig hebben om het af te schaffen. Als het daarnaast ook nog eens goed voor de economie is, prima lijkt me. En het alternatief van één viering op 5 mei op niveau lijkt me ook voor het aanzien van Nederland gezonder.

Maar goed, jouw tegenargumenten (?) of weerlegging van mijn argumenten (??) zijn inderdaad ook ijzersterk. Heb je trouwens de rest van de discussie hier al gelezen, of vind je het leuk om de discussie nog eens dunnetjes over te doen? :-D

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 KnapZak

Met zulke vrienden heeft Groen Links geen vijanden meer nodig; vrije dagen afschaffen omwille van de economie. Tsss….

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 Arnoud

@ 30: Spuit 11 van de SP meldt zich weer, op de bres voor de Koninklijke Familie sinds 2006, haha.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 Domino

We zouden toch het erfelijk koningshuis afschaffen? Noem het dan desnoods Staathoofds- of Opperhoofdsdag om die dag feestend, koekhappend en lallend door te komen als enige feestdag boven de rivieren.

Op 4 mei herdenken we dan even onze doden van 1930 tot 2030 uur om daarna op 5 mei naadloos over te gaan in het vieren van onze vrijheid: vrij van vreemde bezetters, vreemde heersers, vreemde godsdiensten, vreemde wetten en vreemde staatshoofden.

Dan beseft iedereen weer dat een Nederlander zich niet laat knechten door god en gebod.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 anti-koningshuis

Ik ben het helemaal eens met Arnoud.

Wat ik nog wil toevoegen is het volgende: dat niet bevrijdingsdag wordt gezien als dé nationale feestdag, maar koninginnedag geeft al aan hoe droevig het is gesteld met het Nederlandse volk.

De verafgoding van die familie is voor al die voorstanders van het koningshuis blijkbaar belangrijker dan leven in een vrij land.

Leefde Pim Fortuyn nog maar, die had de koninklijke uitvreters vast op hun plaats gezet. Helaas hebben we een premier die haar voeten kust.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 Abhorsen

@29, Ik stel voor dat je gewoon doorwerkt dan en de rest van ons met rust laat? Sorry om het zo cru te zeggen, maar jij wil blijkbaar mensen hun vrije dagen en hun feestje afnemen omdat jij PERSOONLIJK er geen behoefte aan hebt. Een totaal gebrek van inleving in de belevingswereld van anderen en empathie wat ik toch normaal niet met jouw associeer.

Het leuk dat je blijkbaar zo’n gemakkelijke (of leuke) baan hebt dat je een extra vrije dag niet nodig hebt. Niet iedereen van ons heeft dat. Nog erger, ik denk dat jouw “ik kan wel doorwerken, dus iedereen anders ook” mentaliteit eerder slecht is voor de economie dan goed. Sommige mensen hebben namelijk een zwaardere baan dan jij en wel eens behoefte aan vakantie of een vrije dag. Waarna hun productiviteit omhoog gaat.

Je krijgt steeds sterke argumenten van anderen en het enige dat je tegen argument omvat is “ja, IK VIND” vinden is geen argument als je jouw vinden andere mensen wilt opdringen. Niemand weerhoud jouw van een dagje thuiswerken als je zo graag wilt. Niemand forceert je om de stad in te gaan, niemand forceert je tot eigenlijk maar iets. Maar jij wil anderen wel dwingen. Zonder verdere argumenten dan “ik vind het stom”.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 anti-koningshuis

@ 34

Hij schrijft toch:
“Het afschaffen van Koninginnedag als nationale feestdag verbiedt verder niemand om in eigen kring helemaal los te gaan met een oranje klomp op zijn of haar hoofd of voor een altaar de koningin te aanbidden, dus een verbod is het duidelijk niet.”

Ik wil graag een vrije dag op de dag dat ooit de Republiek werd opgericht, maar helaas. Mensen als jij bepalen dat dat geen vrije dag is en vandaag wel, dus wie dwingt nou wie?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 Joost

@arnoud: Ik zie hier weinig mensen het koningshuis verdedigen. Het gaat hen (en mij) vooral over de vrije dag die je ons af wilt nemen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 Arnoud

@ 34: joh, wat maak jij je druk zeg. Het argument ´dat vind ik stom´ lees ik vooral terug in je eigen bijdrage. :-D Als je met mij Koninginnedag wil afschaffen maar die vrije dag wil houden vind ik het ook best.

@ 36: ach, over het afschaffen van Koninginnedag en het vervangen door een andere vrije dag valt met mij best te praten hoor. :-) Je doet net of een vrije dag afpakken mijn voornaamste doel is: dan heb je het artikel niet goed gelezen. Kijk eens naar de titel bijvoorbeeld. ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 Joost

Nee, dat doe ik niet. Ik zeg gewoon dat ik daarmee zou kunnen leven, maar het nut niet zo zie. Daarna vliegen we elkaar in de haren over het economische nut, en jij blijft verdedigen dat je er geen vrije dag voor terug wilt geven. Als je dat vanaf het begin had gezegd hadden we ook niet geruzied, want dan waren we het eens.

Het enige waar ik op tegen ben in je voorstel is het wegnemen van een vrije dag, maar daarbij, het objectieve nut van het afschaffen van Koninginnedag ontgaat me als je er een andere vrije dag voor in de plaats wilt geven.

Dat nut heb je mijns inziens onvoldoende aannemelijk gemaakt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 Arnoud

@ 38: wat een voorspelbare reactie. :-) Eerst zeggen dat je enige bezwaar het aspect van de vrije dag wegnemen is, om vervolgens als dat bezwaar wegvalt toch tegen te zijn, haha. Dat noem ik nog eens debatteren!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 KnapZak

Wat een walgelijke discussiemethode houd jij er op na. *steekt vinger in keel*

Stalin zal trots op je zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 KnapZak

Die offerde trouwens ook mensen op voor de economie; dus je hebt het niet van een vreemde.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 Micha

@35: Bedoel je de “Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden” of de “Bataafse republiek”? Gelet op de naam de je voert verwacht ik de tweede. De bataafse republiek zorgde er overigens voor dat “Nederland” van republiek onder napoleon overging in een koninkrijk.

Welke het ook is, volgens mij heb je recht op x vrije dagen en kan je dus gewoon vrij vragen hoor.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 Jaap den Haan

Op Koninginnedag kreeg ik van een tamelijk bezorgd uitziende man een papiertje met letterlijk de volgende tekst in de hand geduwt. Ik citeer.
Waar zal je zijn op dat grote Koningsdag? Aan zijn rechterkant of aan zijn linkerkant?
De andere kant van het papier liet de volgende tekst zien:
Dan zal de koning tegen de groep rechts van zich zeggen: ?Jullie zijn door mijn Vader gezegend, kom en neem deel aan het koninkrijk dat al sinds de grondvesting van de wereld voor jullie bestemd is. (Mattheus 25:33-34)
?
Daarop zal hij ook de groep aan zijn linkerzijde toespreken: ?Jullie zijn vervloekt, verdwijn uit mijn ogen naar het eeuwige vuur dat bestemd is voor de duivel en zijn engelen.? (Mattheus 25:41)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 Joost

Arnoud, doe niet zo kinderachtig. Dat ik het nut van een verandering niet inzie wil nog niet zeggen dat ik mordicus tegen ben.

Persoonlijk kan het me weinig schelen (mits de vrije dag blijft), maar ik kan me zo voorstellen dat anderen daar anders over denken. Dat zou een goede reden zijn het niet te doen. Maar nogmaals, I couldn’t care less.

Je discussieert nogal vreemd in deze discussie. Probeert mijn woorden te verdraaien, me woorden in de mond te leggen en je kraait te vroeg victorie.

Is dit een experiment? Een nieuwe debatstijl a la Wilders/Verdonk?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 Arnoud

@ 44: is dit een persoonlijke aanval á la Hillary Clinton versus Barack Obama? ;-) Of denk je dat je me kunt irriteren door de vergelijking met Wilders/Verdonk? :-D

In een discussie is het goed om alle technieken uit te proberen, nietwaar? Ik haal in elk geval niet elke keer Stalin erbij. :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#46 Joost

Nee, maar ik vind je in deze discussie nou ook weer niet heel erg sterk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#47 Joost

Bijv: Je gebruikt de drogreden nogal goed.

– Het in het belachelijke trekken van je tegenstanders argumenten
– Een gedeelte van een uitspraak pakken en die als de gehele uitspraak presenteren
– Je tegenstander belachelijk proberen te maken.
– Steeds de focus van de discussie verleggen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#48 Arnoud

@ 47: bedankt voor dit twijfelachtige compliment. :-) Om er nog maar eentje te gebruiken: de mensen die voor Koninginnedag zijn gebruiken ook alleen maar drogredenen! ;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#49 KnapZak

Het is inderdaad nogal twijfelachtig dit. Dit zijn wederom minpunten voor Groen Links. Die Arnoud maakt er maar een potje van. Dan vind ik die uitspraak van een PvdA raadslid waar Arnoud tegen loopt te hetzen toch een stuk doordachter dan Arnoud’s bovenstaande en voorgaande.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#50 Anne

koninginnedag kost de bevolking alleen maar geld, maar niet zozeer koninginnedag, maar de koningin zelf..

AFSCHAFFEN DIE ZOOI! en als we ons oranje willen voelen, doen we dat wel als Holland moet voetballen ;)

××

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#51 reint

afschaffen dat koninginnedag, wij maar bezuinigen, en dat stel uitbuiters van koninklijk huis maar feestvieren op onze kosten,oudbolligfeest, past niet meer in deze tijdt.dan zijn er ook nog van die gekken die daar naar toe gaan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie