1. 4

  Heeft iets te maken met boter op Sarkozy’s hoofd. Een land dat zelf kernwapens heeft moet zijn bek houden over het gevaar van proliferatie, of zijn eigen kernwapens wegdoen. Zover mij bekend heeft Sarkozy nog geen plannen om de Franse kernwapens te ontmantelen, dus moet hij zijn bek houden.

 2. 6

  @Weerbarst
  Let op cadeautjes van Bush aan Sarko.
  Van de VS naar Frankrijk.

  Sarko zal niet zo maar de hele Franse buitenlandse politiek aan de wilgen hangen. Het is redelijk uniek dat Frankrijk het land afvalt en op de lijn van de VS gaat zitten.

 3. 9

  Ach… wij zouden dan ook onze bek moeten houden over proliferatie; in Nederland staat vele malen meer Uranium-opwerkingscapaciteit dan we aan kerncentrales hebben. En laat dat nou net het argument tegen Iran zijn.

  We hebben zelf ook geen recht van spreken, althans niet in de context van dat argument. Buiten de context van dat argument houden zowel wij als Iran zich gewoon aan het non-proliferatieverdrag en moet iedereen gewoon zijn bek houden of Iran aanspreken op waar het ze daadwerkelijk om gaat, namelijk dat ze geen dollars meer willen voor hun olie.

 4. 10

  …of Iran aanspreken op waar het ze daadwerkelijk om gaat, namelijk dat ze geen dollars meer willen voor hun olie.

  Wat Saddam de kop kostte.