Sargasso goes for gold!

Logo The BobsSargasso is genomineerd voor de Best of The Blogs awards 2006 in de categorie Beste Nederlandse Weblog. Dat vinden wij toch wel weer een hele eer.
Na het behalen van twee Dutch Bloggies dit jaar, lijkt het ons helemaal te gek om ook deze prijs in de wacht te slepen. Een double whammy, hoe vaak krijg je die kans? Bovendien krijgen we dan waarschijnlijk nog meer lezers. En hoe meer lezers, hoe meer discussie, hoe meer vreugd. Dus ga vooral stemmen! Het kan nog tot 11 november.

De overige Nederlandse genomineerden:
Bright, Bieslog, hinke | suds and soda, De nieuwe reporter, Bureau Belgrado, Grenswetenschap.nl, Taalprof, Koken en Noorderlicht Noorderlog voor Beste Nederlandse Blog.
merel roze voor Beste Weblog (overall).
Marketingfacts voor Beste Corporate Blog.
Laura speaks Dutch voor Beste Podcast
Monsterhond Mijmert voor Blogwurst
Wij Blijven Hier! en Fikra voor Reporters zonder Grenzen.

 1. 2

  Dit is een hele mooie nominatie, hoor. En jullie zijn volkomen terecht genomineerd. Het leuke aan deze awards is dat er ook een vakjury aan te pas komt en dat dus niet alleen het aantal bezoekers doorslaggevend is voor de einduitslag. Nu zullen er wellicht weer mensen zijn die awards allemaal onzin vinden, maar het is een van de manieren om blogs zichtbaar te maken en te houden. En, inderdaad, om dus lezers aan te trekken en de discussie te verruimen. Kost niks, maar als het een beetje meezit heb je wel degelijk wat :-)

  De Engelstalige groepsblog waar ik bij zit is ook genomineerd (http://www.fistfulofeuros.net/) in de categorie beste Engelstalige weblog, dus ik deel ook een beetje in de spanning ;-)

 2. 3

  Belachelijk dat allerlei niet politiek correcte, maar uitstekende en trendsettende weblogs (Geenstijl, Frontaal Naakt, etc.) niet zijn genomineerd. Het zegt vooral iets overv de jury die zeer waarchijnlijk bestaat uit de linksige, VPRO-achtige brave mennekes, die de progressief-culturele elite vormen en vrijwel alle media beheersen.

 3. 4

  “Belachelijk dat allerlei niet politiek correcte, maar uitstekende en trendsettende weblogs (Geenstijl, Frontaal Naakt, etc.)”

  Misschien, maar Deutsche Welle is Duits en in Duitsland hebben ze allang een Bild Zeitung. Zal voor hen niet trendsettend genoeg zijn ;-)

 4. 7

  Ja, de NRC behoort tot de brave, politiek correcte en meestal linksdragende media. En de reactie van Mark is kenmerkend. Geen argumenten, maar puur gezeik. Het gaat zoals met zoveel prijzen. Het is een meestal enge, eenzijdige kleine elite die de voorselectie maakt. Altijd dat Bieslog erbij of ook de andere weblogs van de VPRO… Hoe toevallig. Journalisten van de NRC zitten in de mainstream journalistieke elite, die spugen op vermaledijde webloigs als Geenstijl en Frontaal Naakt. Jaaaaa…beste reaguurders hier…ze zijn gekleurd en bevooroordeeld…en RETE ARROGANT!!!

 5. 11

  Altijd dat Bieslog erbij of ook de andere weblogs van de VPRO…

  Ah. Nou snap ik waarom Sargasso die nominatie heeft. Het is een complot van de linkse VPRO-achtige politieke en culturele elite, van de NRC en die brave, politiek correcte en meestal linksdragende media, van de brave mennekes, de progressief-culturele elite.

  Die Fred is een echte aanwinst hoor. En samen met ALO – en zo lopen en nog wel een paar rond hier – zullen de besprekingen over de overname van Sargasso door GeenStijl ongetwijfeld succesvol worden afgerond. De huidige redactie zal geen stem in het geheel hebben want dat is complottechnisch goed afgedicht.

  Nee, we gaan rustig slapen.
  Alles is bij die jongens in goed handen.

  Gonny van Oudenallen for president!

 6. 13

  Misschien een ideetje een anonieme poll te doen,
  onder die Top-100 Sargasso reaguurders, wat er gestemt wordt, en daarmee meteen de mythe-buiten-de-links-intellectuele-vpro-achtige-media-beheersende-elite dat Sargasso een SP bolwerk zou zijn al dan niet doorprikken??

 7. 17

  Bij een redactievergadering hebben we onlangs handen opgestoken wie waarop stemde. De SP is niet de eerste partij onder Sargasso loggers. De redactie bevat bijna het gehele politieke spectrum met uitzondering van kapsalon Oudenallen-Wilders.

 8. 18

  @Fred: argumenten? Grappig om iemand te betichten van het niet aandragen van argumenten als je dat zelf ook niet doet. Behalve dan het argument dat de ander geen argumenten heeft.

 9. 19

  Ik had het wel sjiek gevonden van Marie-Jose Klaver als ze een beetje dwarsdoorsnede van blogland had gezocht, inderdaad. tis wel erg uit dezelfde hoek allemaal..nogal kortzichtig van de jury.

 10. 21

  Dat alle reaguurders hier jaknikkende roergangervolgerts zouden zijn, dat is alleen al bewijsbaar te logenstraffen door het aantal unieke bezoekers te vergelijken met het aantal stemmen dat tot dusver binnendruppelt voor Sargasso (of is men heimelijk toch collectief Merelroze fan?)…

 11. 22

  @Steeph:

  Is de NRC links?

  Ja god! Is de Paus katholiek Steeph?

  Ik wil Fred niet gelijk geven (want Geenstijl.nl is kwalitatief een matig log) maar de nominatie van wijblijvenhier zegt alles. Het is een eenzijdig, anti-westers, quasi-fundamentalistisch reli- en etno-log. Alleen in de grachtengordel wonende kunstenaars en intellectuelen (in de Letteren wel te verstaan) kunnen zoiets als een aanwinst zien.

 12. 24

  Ik begin te begrijpen – nu pas, ja, ja ik ben een laatbloeier – wat die blaters onder links verstaan:

  elke redenatie die niet is de heilzaamheid van marktwerking,
  elke redenatie die meer dan eendimensie kent,
  elke redenatie die neigt naar overdenking
  en elke redenatie die hen slecht uitkomt

  Dat is links.
  En waarschijnlijk is het nog simpeler.

  Toegift (A.M.G. Schmidt)

  In het land van de Orrekidoren, daar zijn ze allemaal gek
  Daar hebben ze groene snorren en vlaggetjes in hun nek
  Daar eten ze kiezelstenen
  Met boten en suiker gestoofd
  Als je dus iemand ziet flaneren,
  Met een grote groene snor
  En een hoofd vol wuivende veren
  Dan… Is het een Orrekidor.

 13. 26

  Geenstijl een matig log? Op basis van welke criteria en argumenten? Kijk eens naar de criteria die de jury dient te hanteren en verbaas je over het feit dat Geenstijl en Frontaal Naakt en heel wat andere politiek incorrecte, maar daardoor juist zeer scherpe en orginele weblogs, er niet tussen zitten. Het is inderdaad een keuze van grachtengordelaars…waar door echt goede en trendsettende weblogs juist tegen wordt gestreden.
  Sargasso is een prima weblog, maar de zeer eenzijdige voorselectie van de jury maakt elke uitkomst van de stemming bij voorbaat waardeloos en kan op dezelfde vuilnisbelt van waardeloze prijzencarousels waarin ons-kent-ons figuurtjes elkaar de bal toespelen en schouderklopjes geven. Een heel eng, eenzijdig en elitair circuitje!

 14. 28

  @ HansR: u bent het beste bewijs voor de terechte en doorgaande strijd tegen de arrogantie van links. De manier waarop u uw opponnenten afschildert en ze direct in de foute hoek van dom en onderbuik duwt is een teken van morele superioriteit. Met u discussieer ik pas weer als u van de trap van zelfoverschatting bent afgedaald.

 15. 29

  @Fred
  De manier waarop u uw opponnenten afschildert en ze direct in de foute hoek van dom en onderbuik duwt is een teken van morele superioriteit.

  Sorry Fred, hoe zit het dan?

  (wij hadden overigens nog nooit gedicussieerd dus het Met u discussieer ik pas weer… lijkt me wat overdreven)

 16. 30

  Tja, geenstijl is in ieder geval nog al monotoon en slaapverwekkend, met altijd het zelfde sarcastische spottende toontje. Ik kan mij goed voorstellen dan men daarom eerder sargasso en andere weblogs (die ik zeker niet allemaal lees en dus beoordelen kan) uitkiest.

  Kenmerk van de berichten en reacties op geenstijl is ook nogal eentonig: politie, buitenlanders, OM, politici, organisaties, jury’s, media etc… hebben het altijd misgedaan en zijn natuurlijk altijd links en politiek correct. Als er 1 log met reaguurders is wat anderen altijd automatisch in de foute hoek zet zonder een inhoudelijk een genuanceerde discussie aan te gaan, dan is het geenstijl wel.

  Ofwel, kom op Fred, vanwege welke kenmerken is geenstijl minstens zo goed als de genomineerde weblogs?

 17. 31

  Fred lijkt oprecht teleurgesteld. GeenStijl is eigenlijk net een soort Pim Fortuyn of Fidel Castro. De grote belofte, de vertolker van de stem des volks. Revolusjon! Power to the people! Je voelt de samenhorigheid en gevoel van macht toenemen. Je voelt een tinteling in je onderbuik. GS kan de wereld ten goede keren. De misstanden in deze wereld rechtzetten!!! Ze gaan de normen en waarden in ere herstellen. Maar wat gebeurt, dit o zo nobele streven wordt niet gehonoreerd door de corrupte machthebbers. Groot onrecht! ;)

 18. 39

  De strijd begint daar op The Bobs nu aardig op gang te komen. Wordt tijd dat ik mijn familie maar eens ga inzetten (cq omkopen, ja ma, ik kom weer een keer langs ;-)

 19. 41

  Gewoon volhouden @[email protected] Die Bie is zoooo van vroeger en kan alleen maar doorgaan vanwege een soort van vroegah schuldgevoel bij de VPRO., ik bedoel wat is er nieuw aan hem??

  Twee jaar geleden stuurde ik deze club een stofdoek in een mooie doos met het middels argumenten onderbouwde verzoek de boel te gaan afstoffen (niet het webgedoe van de vpro mind you) geen reactie gehad, nada.

 20. 42

  Oké Larie,.. het explosieve van jaren ’60, ’70 begin ’80 is er misschien vanaf,…en kunstfluiter Jan Tromp is R.I.P,…en misschien wordt/ is de VPRO ook wel platgeslagen door de afgelopen reorganisatie en gedwongen vercommercialisering. Maar gelukkig, en smaken verschillen uiteraard, zijn er nog programma’s als Tegenlicht, Zembla, Holland Sport of op de radio De Avonden b.v. zeg. En ik heb nog de mazzel dat ik van sport hou,…van fiereljeppen tot pimpampetten. Wat is er anders verders nog interessant? Bedoel,..Talpa? Pff. Gelukkig zijn ze, volgens mij als enige, inderdaad druk doende op de elektronische snelweg. Even geduld misschien nog?
  O,..en die de Bie,..hij is 67 dacht ik? Kom wel eens ”baasjes” van zijn leeftijd tegen die geestelijk en lichamelijk állang een houten jas zouden hadden moeten gedragen hebben kunnende….vind hem nog steeds onderhoudend,..hoewel hij misschien óók beperkt wordt door die reorganisatie…..

 21. 44

  @hansR:

  elke redenatie die niet is de heilzaamheid van marktwerking,
  elke redenatie die meer dan eendimensie kent,
  elke redenatie die neigt naar overdenking
  en elke redenatie die hen slecht uitkomt

  Dat is links.

  Nee, dát is je taal niet kennen. ‘Redenatie’ is geen woord, Einstein.

  Geenstijl een matig log? Op basis van welke criteria en argumenten?

  Vooruit. Verontwaardigde berichten over allochtonen die achteraf helemaal niet waar blijken te zijn (zie laatst over dat VMBO-project in Amsterdam), onthullingen uit de politiek zonder enige bronvermelding, ‘feiten’ die oncontroleerbaar zijn omdat (wederom) de Chileen het vertikt enige bronnen te vermelden, etc. Kortom, het heeft voor mij heel weinig nieuwswaarde. Vandaar een ‘matig blog’.

  Maar… in dat lijstje van de jury staan een heleboel blogs die dezelfde gebreken kennen. Dat ze toch genomineerd zijn duidt idd op vooringenomenheid en politieke voorkeur. Jammer.

  Kijk eens naar de criteria die de jury dient te hanteren en verbaas je over het feit dat Geenstijl en Frontaal Naakt en heel wat andere politiek incorrecte, maar daardoor juist zeer scherpe en orginele weblogs, er niet tussen zitten.

  @jb:

  Tja, geenstijl is in ieder geval nog al monotoon en slaapverwekkend, met altijd het zelfde sarcastische spottende toontje. Ik kan mij goed voorstellen dan men daarom eerder sargasso en andere weblogs (die ik zeker niet allemaal lees en dus beoordelen kan) uitkiest.

  Pff.. lees eens het genomineerde wijblijvenhier.nl. Het wij-moslims-zijn-altijd-het-slachtoffer toontje is minstens even slaapverwekkend als Geenstijl.

 22. 46

  Sodebimbam JSK,…Frontaal Naakt? Geintje zeker?,…als je daar met een ietwat andere mening reageert heb je een ban aan den pantalon! Na 1 keer. De lafaards. Oke,..ken de andere logs niet die je noemde maar,… Peppi en Kokki zijn nog veelzijdiger,…wat een eenzijdig krampachtig log is dat zeg,…met meneertje Breedveld voorop!!

 23. 51

  JSK probeert gewoon even de Nederlandse taal te claimen. Schande! Misschien moeten we even wat oude postjes van hem opzoeken op het net, en hem daar mee om de oren slaan ;) Hij is echt zo’n links kerkerige pedante schoolmeester met opgeheven vingertje :)

  Het is overigens redernazi :P

 24. 56

  Wat ik nog mis is dat de reageerders meetellen voor de status/kwaliteit van een weblog.

  Je kan nog zo goed schrijven, maar zonder reacties ben je toch zo goed als bezig “oude media” te bedrijven. En blijkbaar vind het publiek je (nog) niet interessant.

  Zeker voor een weblog als Sargasso zijn de reageerders belangrijk. Misschien zelfs wel belangrijker dan de stukjes zelf. De stukjes evolueren in de reacties, er komen nieuwe inzichten. Het kan zelfs zo zijn dat er van de stelling in het stukje niets meer over is na een aantal reacties en er nieuwe stellingen zijn geformuleerd.

 25. 57

  @Spuyt12
  Mmm… Dat is een punt. Misschien moet als afsluiting na 24 uur van reacties de auteur het log herschrijven en als slotreactie plaatsen. Of misschien als tweede versie bij het oorspronkelijke log. Zou wel innoverend zijn. En een hoop werk :)

 26. 60

  @YP, dat er nu niets gebeurt zal je mij niet horen denken, die kuil val ik niet in, het bruist maar in een ander format.

  Bie onderhoudend, oke maar dan op de eerste plaats vanwege de plooibare (?) jas ? Dan wordt onderhoudend al snel behoudend. Ben bijna nergens lid van en zeker niet langdurig maar de VPRO staat al langlang op mijn giroafschrijvingen.

  En..kwaliteit hoef je niet ver te zoeken..Canvas.

 27. 62

  @Larie. Dat is ook wel zo. En ben vast nog een aantal andere programma’s op NL vergeten,..en de buitenlandse zenders,..CNN,..terzake op den Belg b.v., BBC, discovery e.d. niet te vergeten . Maar dat ”ding” staat eigenlijk ‘s- avonds vaak alleen maar extra licht te geven.