Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

weekendlogo123.jpgZijn de lezers nu eindelijk eens terug van vakantie, zodat ik niet meer voor de kat z’n kut hoef te schrijven?

Linksbashen gaat door

Eerst werd Duyvendak effectief weggepest en nu moet minister Cramer zich verantwoorden voor een verwijzing naar haar naam in een steunbetuiging aan het tijdschrift Bluf. Kennelijk is er een grote operatie aan de gang om linkse politici te beschadigen, zodat de gedroomde Fortuynrevolutie alsnog tot stand kan komen. Als er straks verkiezingen zijn zal de voormalige achterban van de PvdA, en dan bedoel ik natuurlijk niet de blijmoedige meiboomdansers, maar de mensen die willen halen wat er te halen valt, zich herinneren dat die linksen niet te vertrouwen zijn en massaal kiezen voor de gouden bergen van de onlustgevoelbestrijders en de onderbuikridders. Inderdaad, PVV en TON.

Het recept is bekend. De stemmingmakers van aanstormende dictaturen hebben altijd op dezelfde wijze de linkse tegenstrevers in diskrediet gebracht. Zoek een vermeende vijand en beschuldig de linksen ervan dat ze er niets tegen doen of er zelfs mee heulen. Breng linkse politici in diskrediet zodat het gevoel ontstaat dat niemand meer te vertrouwen is. En beloof vervolgens gouden bergen. Het is nu aan het fatsoenlijke deel van de journalistiek om genadeloos in het leven van alle schimmige randfiguren van de populistische (lees: gepeupel) partijen inclusief de VVD te duiken en zo veel mogelijk rioolslib op te baggeren. Er zijn immers zat figuren die, na zichzelf verrijkt te hebben, een bedrijf naar de verdommenis geholpen hebben en die nu de grand seigneur spelen in de politiek. Helaas kunnen we alleen op deze onfrisse manier voorkomen dat we straks door een TON-PVV meerderheid geregeerd en naar de knoppen geholpen worden.

Voortplantingsbeperking

Opeens dook het oude spook weer op: vrouwen die elk jaar een jong baren dat vervolgens voor eigen bestwil door de gemeenschap moet worden grootgebracht zouden aan de pil moeten. Ik heb nog geen proteststemmen gehoord tegen deze aanslag op het zelfbeschikkingsrecht, zeker even geen tijd. Want het is duidelijk: iedereen moet het recht hebben om ongebreideld kinderen op de wereld te zetten, daar mag niet aan getornd worden.

Aan alle kanten worden we maatschappelijk ingeperkt. We mogen niet spijbelen, niet stelen, niet samenscholen als onschuldige allochtoontjes, terwijl we alleen maar auto’s in brand steken en ongelovigen molesteren (ja, zelfs autochtoontje mogen dat niet). We mogen niet zo hard rijden als we willen, niet naar hartelust CO2 produceren, niet de belasting ontduiken, niet onze bijthonden het plantsoen vol laten schijten. We mogen niet roken of drugs gebruiken, niet zo maar euthanaseren of aborteren en niet zelfmoord plegen. Logisch dus dat de overheid aarzelt om aan het voortplantingsrecht te tornen, het is het enige dat we nog wel vrijelijk mogen.

7 wegen naar de apocalyps

Gelukkig is de komkommertijd voorbij, zodat er weer tijd voor serieuze zaken is. Vanaf volgende week besteed ik daarom aandacht aan ontwikkelingen die het voortbestaan van de mens, en soms zelfs van al het leven, bedreigen. Die afleveringen van de weekendbedenking zullen geen vrolijk karakter hebben, maar als je wilt lachen dan biedt de tv wel voor elk genoeg wils.

Reacties (135)

#1 Ronald

Nou en, alsof links zich nooit schuldig maakt aan rechts bashen?

Iemand nog een fijn stukje lezen over de zogenaamde martelingen in Iraq?

De linksmenschen krijgen nu dezelfde bak stront over zich heen die zelf zo vaak over een ander hebben uitgestort, dus ze moeten niet zeuren.

 • Volgende discussie
#2 Peter

Exact…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 MvL

Hmm, laten we nog even een blik werpen op de parlementaire geschiedenis. Duyvendak moest nu opstappen, maar van Aerdenne mocht destijds gewoon op z’n kont blijven zitten.

Voorts kan ik me nog ene van den Broek herinneren die meer dan twee miljard gulden door de plee heeft gespoeld met een mislukt paspoort: hij mocht gewoon doorgaan als minister. Sterker nog: het bleek het perfecte CV om Europees commissaris te worden.

Ik herinner me ook nog een minister van Onderwijs die een regelrechte chaos in de studiefinanciering heeft veroorzaakt; hij bleef zitten.

Wat was dat precies wat links over anderen hebben uitgestort?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 T

@MvL

Wil je beweren dat Tineke Netelenbos een succes was?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Michel

Ehm , Herfkens ? klinkt bekend ? Dit gebeurd bij alle partijen, dat weet je.
Wat 1 en 2 bedoelen is dat in de jaren 70 en 80 en 90 deze tactieken uitgebreid toegepast werden door “links”( om maar eens te generaliseren) en dat daar nu wraak op word genomen. daar kun je op reageren door weer hetzelfde of iets ergers toe te passen, maar goed dan is het binnenkort weer oorlog. Dat schiet ook niet op

Jammer dan. Wie geschoren word moet stilzitten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 larie

Een golf @ipp.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Ronald

MvL, ooit van Pim Fortuyn gehoord?

Als er 1 clubje is dat er goed is in het zwartmaken van andere mensen dan is het links wel.

Je kon in het verleden nog geen woord van kritiek uiten op de multi-culti samenleving of je werd al voor racist uitgemaakt, daarmee werd elke vorm van kritiek effectief om zeep geholpen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Peter

precies…
Ook Wilders en zijn stemmers zijn volgens links fascisten. Maar wij weten beter. De islam en links zijn de vijanden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Michel

@8 ,ik ben redelijk rechts in m,iojn denken en doen maar dat gelul over vijanden e.d. ben ik ook zat.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 dick

@ 7: Is Ad Melkert niet het land uitgepest? Iets met haatzaaien. Wel eens iemand over gehoord? Ik zeg: terugneuken!!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 dick

Uitgedemoniseerd is beter.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Peter

Melkert, die goede oude tijd. Kan iemand 1 ding noemen wat die kneus gedaan heeft voor het algemeen belang?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Apekool

Als oud-politieagenten die daarna mislukken als taxibaas omdat ze te vaak naar de knokploeg grepen om nog geloofwaardig te zijn nu oud-linksers gaan betichten van het nooit hebben gehad van een fatsoenlijke baan…
Ik weet t niet, wat is dan nog fatsoenlijk?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Oplawaai

En daar gaan we weer. Het eeuwige gedoe over “links” dat Pim Fortuyn demoniseerde. Natuurlijk was er in de tweede helft van de vorige eeuw sprake van een te ver doorgeschoten politieke correctheid. Vraagt iemand zich wel eens af waar die politieke correctheid vandaan kwam? Het lijkt me niet zo moeilijk om daar een verklaring voor te vinden. En dan kom je al snel tot de conclusie dat het niet zoveel met links of rechts te maken heeft, maar veel meer met een of enkele generaties. Iedereen moet toch snappen dat veel mensen die geboren en opgegroeid zijn in, pakweg, de eerste helft van de vorige eeuw panisch werden bij alles wat ook maar een beetje deed denken aan het aanwijzen van een bepaalde minderheid als zondebok. Dat ze dus (overdreven) fel reageerden als ze iets meenden te zien dat daar maar een beetje aan deed denken. En dat die angst zo diep zat dat ze hem ook doorgegeven hebben aan hun kinderen.
Ik vind het prima dat de taboes van destijds doorbroken zijn. En het is natuurlijk diep triest dat het tot een politieke moord leidde. Maar de manier waarop sommigen nu menen te moeten afrekenen met de diepe angsten van enkele generaties gaat me te ver.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Peter

@Oplawaai

Je maakt een zeer interessante denkfout. JUIST die diepe angst van enkele generaties maant mij om Wilders te stemmen. De islam is net zo gruwelijk als Hitler&co. Die angst van 40-45 beginnen joden, homo’s, dichters, columnisten e.d nu weer te voelen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Dolby

[Bijdrage] Hans van Baalen, ooit lid van de NVU van Joop Glimmerveen.[/bijdrage]

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 MvL

Okee, het komt van beide kanten. En ik denk Peter, dat er wél een behoorlijke kern van waarheid zit in de stelling van Oplawaai, dat de tijdsgeest een belangrijke rol heeft gespeeld. Ik heb elders al eens gesteld dat als je de VVD onder Hans Wiegel nu in de tweede kamer zou plaatsen, je dat iets links van de PVDA zou moeten doen. Die partij was net zo hard aan dat ‘babyboom’ effect onderhevig.

Ik vind het aanwijzen van een groep als zondebok echter nog steeds ondemocratisch; in het Nederlandse rechtsstelsel is iedereen individueel verantwoordelijk voor zijn daden.

Verder Peter, dat jij bang bent is je goed recht, maar spreek voor jezelf.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Oplawaai

@ Peter: En daarom doe je dus precies hetzelfde als de politiek correcten aan het eind van de vorige eeuw: iedereen die in jouw ogen wel eens “fout” zou kunnen zijn verdacht maken. Angst is en blijft een slechte raadgever.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Peter

@MvL

Ik wijs geen groep aan als zondebok, maar een ideologie…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 rene

@ Dolby:

Ietwat kort door de bocht. Een 16-jarige van Baalen schreef Glimmerveen een brief en zelfs dat is voor zover ik weet niet als feit beaamd. En zelfs als zou het dat wel zijn, 16-jarigen mogen van mij heel veel.

In ieder geval, terugneuken naast het gaatje gaat de zaadjes van twijfel niet op de juiste plek terecht doen komen…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 S’z

Anti polarisatie, maar het gaat niet over links / rechts, het gaat over tolerant / intolerant, een samenleving willen hebben of geloven in oplossingen die op haat zijn gebaseerd.

Welaan dan, terugneukend : intolerant voor de intoleranten, enkel tolerant voor wie dialoog wil die niet binair is. Neukt beter.

Al de anderen horen in het kamp van de ratten op het schip, maken deel uit van de verrottingsstrategie. Neukt vies.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 MvL

@Peter:
Je moet voorzichtig zijn een religie gelijk te stellen aan een ideologie. De beginselverklaring van de VVD is een ideologisch document. Het is kort, helder en niet voor tweeërlei uitleg vatbaar. Hoe je het gaat invullen is nog een tweede, maar je mag die tekst letterlijk nemen.

Het document wat aan een religie ten grondslag ligt is veelal een verhalenbundel van honderden bladzijden. Die verhalen spreken elkaar niet zelden tegen, en ze laten een enorme ruimte tot interpretatie. Daarom kun je in Nederland wel theologie, maar geen liberalogie studeren.

Je ziet in het christelijke geloof dan ook een enorme waaier aan varieteiten en interpretaties. Verder zal naast de verschillende hoofdstromingen (‘bloedgroepen’) ieder voor zich nog eens zijn eigen prioriteiten stellen. De islam werkt op dezelfde manier.

Toegegeven, je komt in de islamitische gemeenschap meer fundamentalisme tegen dan in het christendom. Maar ik vind dat je, met de wet in de hand, dat fundamentalisme moet bestrijden, niet de religie.

Realiseer je verder dat het oude testament óók een betrekkelijk bloederig boek is, waar bijvoorbeeld ook een oproep in te vinden is om homosexuelen af te slachten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 hemaworstje

peter,je stemt wilders omdat je bang bent voor een religie.
Ben je ook joods wellicht want deze atheist is niet bang voor de islam noch scientlogy of de r.k.
Dacht ik al. dank U.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 nedic

@1/2 & @7/8
He kwik, kwek, waar is kwak?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 S’z

Plofkip is een ei aan het leggen ivm Carlos, #24.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 Pritt Stift

Ja Dolby. Huiswerk maken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 Dolby

@Pritt: Een ei in het hoenderhok gooien, kan geen kwaad.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 wammez

@rene en prittstift: En zijn voorliefde voor gewapende groepen (Pro Patria) in zijn studententijd? Nog steeds zo onschuldig mannetje? Dezelfde leeftijd als Duyvendak.
Maar als zijn Glimmerveen affectie een jeugdzonde is, waarom is dat dan wel zo makkelijk te vergeven?

Ik heb hem ooit eens mogen interviewen: wat een hoop nonsens slaat die man uit. Hij wist echt niks over het onderwerp en verviel in algemene termen en wat retoriek links en rechts.
Zie ook bijv. dat hele gedoe met Chavez en de zogenaamde aanval op de Antillen. Oorlogszuchtig mannetje is het.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 rene

@ wammez:

Don’t get me wrong, ik persoonlijk acht van Baalen een onfris karakter. Ik waarschuwde in de context van het “terugneuken” voor overdrijvingen die een punt direct zouden ontkrachten door te makkelijk weerlegd te worden.

In de context van realiteit gun ik vrijwel iedere 16-jarige onontwikkelde denkbeelden. Duyvendak net zo als van Baalen. En Duyvendak heb ik in ieder geval op het punt van de inbraak geen zonde zien begaan zelfs.

Aardig moment om deze observatie eens achter te laten…

Het moeilijkste punt van het frequenteren van dit soort fora vind ik de schijnbare onmogelijkheid van het opbouwen van een historie. Ik heb inmiddels in verschillende topics mijn mening over dat Duyvendak gekoer gegeven maar in topic N+1 moet ik weer vanaf 0 beginnen omdat die gelezen wordt door iemand die 1 tot N niet gelezen heeft of in ieder geval niet onthouden heeft dat de 4-letter combinatie “rene” daar ook iets te zeggen had.

Het is alsof je iedere dag voor het naar je werk rijden eerst alles vanaf het wiel tot aan de auto opnieuw moet uitvinden. Van dat werk zelf komt niet veel meer terecht in dat geval.

Geregistreerde nicks met profielen en overzicht van de vorige reacties, zeg ik U!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 rene

@ Dolby: trouwens, probeer ook eens een knuppel…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 Dolby

@Rene -30: Ik zie niet in waarom, ben niet zo oorlogszuchtig. Mijn ei verricht wonderen, Van Baalen krijgt aandacht en bovendien heb ik geen knuppel.

Maar als jij de knuppel in het hoenderhok wil gooien, niemand houdt je tegen. Succes.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 Peter

@Hemaworstje

Waarom vraag je je af of ik een jood ben?
Ik heb me al eerder afgevraagd of jij wel oke bent, ondanks je niet te verifieren verhaaltje dat je opa en oma joden hielpen in WOII…

Ik bespeur een vreemd ondertoontje in je vraag of ik jood ben.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 Peter

@Hemaworstje

Eerder op deze website zei je dat de moorden op Fortuyn en Van Gogh je volkomen koud laten, nu vermoed je dat ik een jood ben…

Jij hoort in de groep van de Internationale Socialisten, dat lekkere clubje dat sympathiseert met de Arabische Liga en Volkert. Extreem Links is het nieuwe fascisme…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 m44

@33 Als jij nou eens levenslang je eigen Peter-Bierbon ging opzuipen i.p.v je vingers te martelen, dat zou al een stukje valse input schelen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 Peter

@m44

Je denkt dat je geleerd bent, scherp en humoristisch…Lol
Wat een belabberd niveau…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 hemaworstje

je ontwijkt mijn vraag peter waardoor mijn voorgevoel steeds meer bevestigd wordt.
je religie/cq ras heeft nogal wat invloed op je positie cq stemgdrag in deze “discussie”.

Geertje is pro israël zoals je weet, joden staan erom bekend fel te ageren tegen moslims.( aartsvijanden toch? )
de joodse religie is net zo gaga fundi gevaarlijk.
Als er nu meer joden waren dan moslims op de wereld had je dan ook ons zo gewaarschuwd voor het dreigende gevaar?

Stel je voor dat de scientology een vogelvlucht neemt en op nummer 1 komt , ga je dan ook tekeer of ligt dit iets persoonlijker dat jij denkt meer te verliezen te hebben dan de doorsnee nederlander,
Vanwaar deze arrogantie?
Ergo al met al dus een logische vraag.

dat jij zo paranoia bent dat je een vreemd geurtje ruikt, frisse lucht doet wonderen..

vol verwachting maar onbevlekt ontvangen wacht ik Uw antwoord af.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 Peter

@hemaworstje

Dus joden staan erom bekend dat ze fel ageren tegen moslims? Dat bedoel ik nou met dat anti-joodse toontje van jou. Ik heb altijd gedacht dat het andersom was, dat moslims nogal fel ageren tegen joden…Ze hebben zelfs enkele eervolle vermeldingen in de Quran (varkens).

Die paar joden op die paar vierkante kilometer in het enorme Midden Oosten hebben eindelijk na 3000 jaar hun eigen rijkje. Dat werd tijd. Neemt niet weg dat de Palestijnen daar ook recht op hebben.

Maar ik zeg je dit: als de situatie omgekeerd was, dus Israel was slecht bewapend en de moslims hadden atoomwapens, dan was er geen jood meer in leven…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 m44

@37 je loopt zomaar in de strop mannetje. Dom en typisch joods… zou heel goed kunnen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 hemaworstje

no further witnesses your honour.
i rest my case.

shalom en aju

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 Peter

Ik ben geen jood maar begin nu te begrijpen waarom er her en der artikelen verschijnen waarin gewag wordt gemaakt van het verschijnsel dat Links tegenwoordig extreem rechts inhaalt qua antisemitisme…

Het zit diep he, bij jullie, de jodenhaat…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 Carlos

Ga je mond spoelen Peter du Vollidiot!! Mijn halve familie is de gaskamers in verdwenen en ja ook al ben ik zelf van 1973 toch ben ik daarom opgegroeid in het besef dat het zomaar met je afgelopen kan zijn als het Gesundes Volkemfinden dat wil. Niet in de laatste plaats omdat mijn overgrootvader uit een regio van Europa komt waar pogroms als zomerbranden over het land joegen. Deze progroms kwamen tot stand door tendentieuze leugens en ongefundeerde haatpraat jegens de een groep. Het voorwerk tot genocide. Mijn oudtante die als enige van de Oosteuropese tak aan de Holocaust ontkwam door met hulp van een flirterige SS-er naar Zwitserland te vluchten (of die vent wist dat ze joods was is nooit duidelijk geworden, dat haar schoonheid haar hielp om haar vijand te manipuleren is wrang geluk, zeker gezien het feit dat die man weer terug ging naar Wenen om haar vader, moeder en broer te vergassen). Deze vrouw die eind jaren zeventig opeens bij ons in Holland op de stoep stond heeft altijd haar alertheid op racisme, xenofobie en stemmingmakerij behouden. Ze was daarin totaal objectief. Het maakte niet uit of het haat tegen negers, joden, moslims of zigeuners betrof, ze wist hoe het mechanisme in elkaar stak. Dat maakt diep indruk op je als jongetje van tien en maakt je scherp. Nu anno 2008 zijn het niet de joden die gevaar lopen, natuurlijk zijn er vervelende incidenten in Zuid met gemarginaliseerde Marokkaanse arbeidersjongetjes die spuwen naar een man met pijpekrullen op de fiets, maar dat staat tot in GEEN VERHOUDING met de demonisering van de moslims in Nederland en in de rest van de wereld. Moslims worden als HET PROBLEEM van alles gemaakt, ze zijn als groep abject, net als de joden in Oost-Europa eeuwen. Als straks door Amerikaans financieel wanbeleid, klimaatverandering en grondstoffencrisis onze Westerse economie instort WAAR DENK JE DAN DAT DE DEPORTATIEWAGONS MEE GEVULD ZULLEN ZIJN??!! Joden? No way, het Gesundes Volksempfinden zal de moslims grijpen, zij zijn immers de schuld van alles. Toch Peter?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 Peter

Over welke moslims in Nederland maak jij je nou precies zorgen Carlos? Om de moslims die hele wijken terroriseren, die kunstenaars doen onderduiken, die homo’s terroriseren, die vrouwen lastig vallen, die joden beschimpen, die in moskeeen luisteren naar haatpreken, die hun dochters een vrije partnerkeuze ontzeggen, die hun dochters uithuwelijken of eventueel vermoorden? Of maak je je druk om die andere groep moslims, die niet met een ongelovige mogen trouwen, die niet voor hun geaardheid mogen uitkomen, die voor hoer worden uitgemaakt omdat ze zonder hoofddoek lopen, die niet mogen studeren of die zelfs niet hun huis uitmogen…
Over welke groep ben jij nou zo bezorgd? Ik ben bezorgd over die tweede groep, die eerste groep zijn wat mij betreft namelijk fascisten. En of het nou een minderheid is of een meerderheid, de waarheid moet gewoon gezegd worden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 Peter

En Carlos, dat jouw halve familie is uitgemoord, geeft jou geen hoger gelijk dan anderen…
Valt het jou dan niet op dat de echte jodenhaat tegenwoordig vooral bij links zit? Zie je het echt niet? Je leest het zelfs op jouw website tussen de regels door in allerlei reacties…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 Peter

En Carlos, ik zei eerder het volgende: “Maar ik zeg je dit: als de situatie omgekeerd was, dus Israel was slecht bewapend en de moslims hadden atoomwapens, dan was er geen jood meer in leven…”

Onderschrijf je dit of kom je nu ook weer met enerzijds/anderzijds, islam=vrede, rechts=fascisme, etc etc…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 Peter

Maar kennelijk mag je geen kritiek hebben op een fascistische ideologie zolang de aanhangers in de minderheid zijn…Wat een drogreden. Leg dat maar eens uit aan alle meisjes in Saudie-Arabie, Indonesie, Sudan, Afghanistan, Amsterdam-West, Pakistan en vele andere islamitische ‘heilstaten’…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#46 Peter

Tientallen jaren heeft links zijn gal gespuwd over Jezus en zijn volgelingen. Nu duikt er ineens een Mohammed op, die eigenhandig dichters onthoofdde, kleuters ontmaagdde, legers aanvoer. De doelstellingen van diezelfde Mohammed leiden overal tot pijn, angst, verdriet en moord. Maar dat mag niet gezegd worden. Want de aanhangers van die perverse Mohammed hebben een kleurtje…Dat is pas onderscheid maken. Over discriminatie gesproken…De onderdrukten in de Nederlandse moslimwereld zullen het niet moeten hebben van links maar van rechts…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#47 MvL

Is het nou werkelijk allemaal de schuld van links? Wat ik zie gebeuren is een blunderend en klungelig justitieapparaat dat het maar niet voor elkaar krijgt een klein maar hardnekkig groepje ontspoorde marokkaantjes aan te pakken.

Daarnaast is er een net zo klein groeje extreem linkse activisten die elke allochtoon tot halve heilige verklaart.

Als je een beperkt onderscheidingsvermogen hebt, dan is de associatie tussen die twee snel gelegd, maar dat is niet representatief voor links Nederland.

En is het niet het CDA wat hardnekkig vasthoudt aan de heiligheid van kerken, zodat justitie machteloos staat toe te kijken hoe in een aantal moskeeën het religieus fascisme gepredikt wordt?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#48 hemaworstje

ik geloof je niet Peter, dat kan ik aan de buitenkant niet zien.

Gezien de beperking op de privacy door rechts moet ik U verzoeken eerst Uw ausweis te laten zien.

Veel plezier met Geert..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#49 Crachàt

“Links is de vijand”.

Die Peter kan het nogal vertellen zeg.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#50 HansR

Links is niet de vijand. Peter maakt een vijand van ieder die hem niet zint. En dat wordt dan ‘links’ of ‘de islam’. Dat maakt het makkelijk. En omdat hij het zelf brult lijkt het alsof hij in de goede hoek zit. Maar dat zit hij niet.

Want vijandje creëren is nu juist wat door de eeuwen heen het probleem is. De eerste 500 jaar van onze jaartelling waren het de christenen die werden gebashed door de romeinen, de tweede 500 jaar waren het de romeinen die werden gebashed door de vreemde volken, de laatste 1000 jaar waren het de joden door de christenen, de moslims door de christenen en de ketters door de christenen.

De volgende 500 jaar zijn het de moslims door de christelijk-joodse peters. Er is geen eind en geen begin.

De peters zijn de soldaten en de moordenaars. Zij claimen het gelijk en de waarheid en door dat gelijk en die waarheid maar hard genoeg te roepen komt het volk dat ze nodig hebben voor de uitoefening van de onderdrukking vanzelf.

Peter, jij bent het gevaar.
Geen groep, geen individu.
Nee, PETER!!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#51 Peter

@HansR

Blablabla…

Wat een simpel wereldbeeld heb jij. Leg dat maar eens uit aan alle meisjes in Saudie-Arabie, Indonesie, Sudan, Afghanistan, Amsterdam-West, Pakistan en vele andere islamitische ‘heilstaten’…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#52 Dr.D

Dan kan Peter ondertussen, dichter bij huis, op de Veluwe aan de meisjes met een hoedje op vragen waarom ze meer dan één keer op een dag in gelid naar de kerk lopen.

Same shit!
Niet met vreemden praten en trouwen met je neef ….

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#53 Peter

@Dr.D

Komt hij aanzetten met een paar SGP-stemmers. Laat me niet lachen mafkees…
Die meisjes met die hoedjes op de Veluwe wil jij vergelijken met gedwongen uithuwelijken, gelegitimeerd geweld (Quran), besnijdenissen en zo nu en dan een moord.
Dat is typisch een linkse stuiptrek die te lachwekkend is…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#54 Peter

Jullie hier op Sargasso denken dat jullie op niveau discussieren, de waarheid in pacht hebben. Maar het is van zo’n bedroevend niveau, met zulke achterhaalde (linkse) theorieen (die zelfs de meest verstokte linksen niet meer durven uitbraken) dat Sargasso een soort olifantenkerkhof is. Vooral veel borstklopperij van de Goede Linksmensch.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#55 Crachàt

ga nog even verder, Peter, nog één stapje de onwelvoeglijke domheid verder, en make my day.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#56 Dr.D

En ‘jullie’ is jodenvolk …

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#57 m44

Poepoe, het vlammetje is aan. Zo’n bosbrand had ik toch niet verwacht. En Peter lijkt meer op een rechtse Amerikaan dan op een ontwikkeld mens met ballen.

STOMP. Was altijd al ja.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#58 ALO

Het is toch heerlijk om te zien dat Peter fan is van Wilders. Een betere illustratie dat die bestaat uit tokkies is niet gauw te vinden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#59 m44

Dat maakt me niks uit. Maar de wijze waarop hij hier rondtettert, die stuit me tegen de borst, amice.

RC heeft daar een Plee-O-Nasme-ding voor, niet gek. Voor Donald de Eend gemaakt geloof ik. Oefff dat was me er ook een.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#60 Boekhouder Berend

Ja hoor, de messias Pim is weer voorbij gekomen. Voor alle duidelijkheid, Pim Fortuyn was slechts een clown, een onzekere relnicht die het goed had kunnen doen bij de Tros of RTL. Iemand die achter elk statement zegt “ja toch?” is onzeker. Zijn politieke visie had hij ontleeend aan de verjaarspartijtjes in de familie: kankeren op links, op het kwartje van Kok, op die oneerlijke snelheidscontroles (hij reed immers in een Jag), op buitenlanders. Vooral nooit de hand aan eigen boezem slaan. Kortom: hou nou toch eens op met de eeuwige verheerlijking van die charlatan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#61 ALO

#M44
Mij stuit het niet tegen de borst, ik ben het gewoon zat. Het probleem is dat dit soort figuren sterk autistisch zijn en dus geen flauw benul hebben van de ondertoon van de reacties van anderen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#62 Carlos

en daarom is het terugneuken uitgevonden, the tide is turning, we gaan weer terug naar het land van Ratio & Rede, “hele wijken door moslims geterroriseerd?” bewijs het maar eens! geen bewijs?! BAM! dacht ik al, TERUGNEUKEN!!!

Alleen al de beta in mij zal zo blij zijn als er straks in Nederland weer over feiten gediscussieerd gaat worden ipv leugenachtig waanbeelden. Deze samenleving heeft te veel jaren verloren door mee te gaan in de psychose van de intellectueel incontinenten.

its payback time we are gonna fuck them back into the Stone Age!!!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#63 m44

Dat is wat ik altijd zeg. Bloody yank, zeg ik, fuck you back enzovoorts. Hey that’s my line zegt die.

En weetje hoe we die paardenzeik van jou noemen yank ? Now ?? Nigger piss. Ohooooo!!! And for your education and thirstlessoning now you’ll have a Warsteiner Bier !! …
Volgend jaar naar hem, all-in plus een weekje Vegas.

Lijkt me wel wat.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#64 m44

Je moet gewoon dom en eerlijk zijn bij de yank @peter. Niet zoals hier dus. CY.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#65 dick

@ 20 die Glimmerveen was volgens mij ook van de NVU die vandaag in Zwolle provoceerde?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#66 dick

@ Peter, jij liep toch ver*** vandaag ook niet door onze mooie stad te marcheren?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#67 dick

@ Peter, een plug in je aars neukt niet zomaar terug hoor…daar moet je wel wat kringspiervriendelijks op vlijen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#68 Peter

Het niveau daalt gestaag. Ik bespeur bij jullie korte lontjes, een beetje van het type Volkert…
Het grappige is dat wij jullie niet lusten, de islam lust jullie niet en de arbeider lust jullie ook niet meer. Eigenlijk lusten jullie alleen elkaar nog.
Maar nogmaals, ik bespeur korte lontjes. En het antisemitisme is hier ook niet van de lucht.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#69 m44

Peter, nee nee nee nee nee. Vierentzestig! Lezenn!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#70 dick

68 Antisemitisme, dat ga je niet menen toch?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#71 hemaworstje

volkert was een domme hippie, zonder enige twijfel.
Net als de domme demonstranten die gaan meppen op een weiland.
Zelfs mijn koeien zijn nog niet zo dom als die runderen.
net als een peter die zich vastlult in een discussie.
Het genereert aandacht; effect is nada.
het zgn fitna systeem..

jouw heilige islam wordt beschermd door de saudi’s en die zijn kaas op het brood bij de rechtse conservatieve yanks.

ik heb geen problemen mijn raciale voorkeuren uit te spreken voor mezelf.
een st Bernhard houdt niet van poedels.

ga dus ook niet ergens wonen waar veel poedels voorkomen of voedingsbodem hebben.

als je nou gewoon zegt dat links best wel sociaal is maar gefaald heeft op het integratie beleid /binnenlands beleid kan ik een heel eind met je meehobbelen.

Ik zag jullie niet dcemonstreren bij het tranentrekkende huwelijk in de hervormde kerk waar jouw toekomstig vorst met een buitenlands economisch vluchtelingtje huwt die wel erg snel haar verblijfsvergunning kreeg.
donde esta papa Wilders?

Probeer jij maar eens je israelische minnaar hier te krijgen binnen 5 jaar, lukt you niet.
Als mohammed dat wel lukt geef ik hem groot gelijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#72 S’z

Puber Peter provoceert maar trekt het alleen naar beneden.

NL draait dol in po la ri sa tie, wat ik hier al jaren brom (klikmelink, en klikdaarweermelink, etc.). En schurftige schoften zaaien verder tweedracht.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#73 ALO

Ik wil er graag nog even op wijzen dat mescaline een maand geleden de redactie op het probleem Peter heeft gewezen. En omdat ik mij niet wil laten uitmaken voor antisemiet, en zeker niet door iemand die zelf niets anders dan racistische taal uitslaat, waarbij ik als verzachtende omstandigheid wel wil opmerking dat onderhavige persoon duidelijk ziek in zijn hoofd is, wil ik mij bij mesc aansluiten in zijn oproep.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#74 HansR

@ALO
Kun je links naar mesc’s reactie nog even geven?
Ik heb ‘m blijkbaar gemist.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#75 Peter

@ALO

Dus ik ben ineens een probleem…Omdat ik tegengeluid geef, lol. Face it, guys, jullie tijd is over. En vergeet niet, nergens ter wereld hebben linksmensen zoveel te vrezen als onder het juk van de islam. Ik weet tenminste uit welke hoek het gevaar komt, jullie niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#76 Peter

@Hemaworstje

Jij zegt: als je nou gewoon zegt dat links best wel sociaal is maar gefaald heeft op het integratie beleid /binnenlands beleid kan ik een heel eind met je meehobbelen

Daar ga je al de fout in. Links van tegenwoordig is helemaal niet sociaal. Miljoenen mensen in NL staan aan de kant, bijgestaan door miljoenen linkse welzijnsmensen die hen in hun slachtofferschap sterken. Geen land ter wereld dat zo zwak, ziek en misselijk is. En hoe jullie de allochtonen behandelen, als poppetjes van porcelein die bemoederd moeten worden, is gewoon in wezen racistisch…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#77 Peter

Wat me ook opvalt bij jullie is dat er nooit wordt ingegaan op argumenten. Als ik jullie vraag of jullie weleens nadenken over de honderden miljoenen vrouwen, homo’s, atheisten, christenen, kunstenaars etc die wereldwijd zuchten onder het juk van de islam, komt er geen antwoord. Dan heet ik een probleem…lol

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#78 m44

Peter heeft moeite om te integreren, let’s face it.

Hafid Bouazza echter… muziek, opera, literatuur… bij de Kruidvat zelfs…

Opvallend.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#79 Pepijn

Peter, je geeft geen tegengeluid. Je bent enkel aan het ruften in de marge, en dat begint behoorlijk te stinken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#80 ALO

@HansR,
dat wordt moeilijk, ten eerste was het voor mijn vakantie (zo uit mijn hoofd) en dus een maand geleden, ten tweede was het volledig off-topic en ten derde schreef hij het (zo ik begreep) in het verkeerde topic, dwz toen verdachte P. onder een ander item te keer ging.

De kern van de reactie was dat het niveau omlaag ging op Sargasso en dat hij er daarom geen zin meer in had. En ik voel dat ook zo. Ik heb geen zin om me te laten beledigen door een tokkie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#81 Carlos

Peter alias Cico (ja toch?),
die “honderden miljoenen vrouwen, homo’s, atheisten, christenen, kunstenaars etc die wereldwijd zuchten onder het juk van de islam” dat is een waanbeeld, natuurlijk zijn er mensen die het moeilijk hebben in een islamitische maatschappij maar dit rijtje mensen hebben het ook moeilijk in een katholieke latijns-amerikaanse of een christelijk-orthodoxe samenleving. Peter je bent het slachtoffer van fair & balanced berichtgeving in de Telegraaf, maar daar kom ik volgende week nog wel even op terug.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#82 Peter

@Carlos

Wie is Cico? Gaan we nu spoken zien?
En Carlos, slappe argumenten hoor… Je doet net of die mensen het onder het christendom net zo zwaar hebben als onder de islam. Dat geloof je toch zelf niet?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#83 HansR

@ALO#80
OK.

Overigens is het geen kwestie van laten beledigen door een tokkie.
Dat kan namelijk niet.

Verder snap ik ‘m denk ik wel. Mensen die niet aanspreekbaar zijn kunnen de aanwezigheid alhier onaangenaam maken. Aan de andere kant heb ik de indruk dat iedereen hier op zijn tijd wel niet aanspreekbaar is (dwz een ernstige vorm van eigenwijzigheid bezit). Vaak blijkt dat na een tijdje te verdwijnen en blijkt er toch nog redelijkheid in het vat te zitten. In die zin kan petertje best het voordeel van de twijfel krijgen. Wat wel inhoud dat iedereen hem de grond in moet boren natuurlijk. En dat kan wel eens vermoeiend zijn.

Zijn opmerking dat we hier niet inhoudelijk zijn (#77) is aangenaam belachelijk en ondersteunt zijn tokkie-zijn.

En Peter#77, ja bent een probleem. Virtueel en in het echt (als je virtuele mening ook in de echte wereld geldt)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#84 Peter

In het westen worden schrijvers, homo’s, kunstenaars, vrouwen ed vermoord op ideologische basis? Laat me niet lachen…
Wat een niveau hier, lol.

Anyway, ik trek me terug van Sargasso. Laat ik de eer maar aan mezelf houden. Het ziet ernaar uit dat het merendeel hier mij weg wenst. Veel plezier kameraden, en steek elkaar nog wat veren in de reet….;-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#85 Peter

En dat gelul van jullie over tokkies: iedereen in NL die zich oprecht zorgen maakt over de islam, is ineens een fascist of een tokkie…
Jullie vallen zwaar door de man.
Tabee makkers, ik ga lekker de zon in…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#86 HansR

@peter
…is ineens een fascist…

Nee, dat waren ze al: het woord oprecht is niet ter zake doende.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#87 m44

we vallen zwaar door de man

hehehe

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#88 m44

GOUD.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#89 ALO

@Cico,
jammer dat je weg gaat, net nu je voor het eerst een rake opmerking heb geschreven. Het is inderdaad zo dat iedereen die zich druk maakt over de islam een tokkie is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#90 ALO

Dat terugcopuleren bevalt me wel.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#91 S’z

#85 : rot op met je zwartwit meninkjes van een 16-jarige, elk topic kaap jij richting islam of kritiek op “linksmensen” zelfs al gaat dat topic daar niet over. En daar reageer JIJ, #77, niet op. Je generaliseert liever, of moet je rotte darmgassen nodig kwijt, of houdt liever vast aan je missie om de boel te belazeren als onderdeel van je verrottingsstrategie.

Netto resultaat : polarisatie. Tweedracht zaaien in de samenleving, daar ben jij mee bezig. Je vermomt het als “waarschuwen voor de gevaren van de islam”, alsof die niet al jaren duidelijk zijn, en elke post die daar iets over brengt, herleid jij tot “islam is slecht”.

Zie ook wat ik al schreef in de waan over Swa van het VB.

Netto resultaat bis : door jouw “bashende” houding vervreemd je ook iedereen hier op de site. Ofwel stuur je ze dieper de loopgraven in (“terugneuken”), ofwel vervreemd je ze. Geen dialoog meer mogelijk.

Terwijl het om de nuance draait. We zitten met een samenleving en die heeft oplossingen nodig, niemand die zegt dat er geen problemen zijn. Alleen : complexe problemen hebben oplossingen nodig waar je tijd in moet investeren. Zonder versagen, maar ook zonder verdere polarisatie.

Om nog ’s een voorbeeldje te geven : hoe breng je kritiek aan de islam aan de man. Rechts doet het nu voorkomen alsof links de problemen altijd onder de mat heeft geveegd. Komt electoraal handig uit, maar is naast de waarheid. Iedereen heeft fouten gemaakt, en in België rechts daarom niet minder, integendeel : Roger Nols, Jean Gol, de hele “status quo” politiek van de CVP (nu CD&V) regeringsleiders …

Waar ik me wel in kan vinden is dat er in de integratiesfeer wat teveel zijn die ietwat vergoelijkend bezig zijn met wereldmuziek en tajines (zie ook Van Istendael via klikmelink maar lees daar ook de rest), eerder dan met bruggen bouwen tussen de verpauperde allochtone bevolking en de nieuwkomers (generatie na generatie). Zie bv. : “Hotel Fabiola” van Rudi Rotthier over Borgerhout.
https://sargasso.nl/archief/2008/01/24/is-lam/#comment-277088
https://sargasso.nl/archief/2007/05/23/pvv-wilders-wil-voetbal-afschaffen/

Wat je een bepaald type progressivo dat meer met couscous dan overlast zou kunnen verwijten is : bezig met de eigen agenda, het eigen economietje, naïef idealisme dat niet door heeft wat er elders gist. Meer bezig met de eigen projectietjes dan met de totaliteit van de wijk, de stad, de regio, het gebeuren.

En zulke verwijten heeft “rechts” de voorbije jaren nu al ten overvloede de wereld in gestuurd. Meer nog, ze zitter er in vast en hebben zelf geen alternatief dat niet naar “C130” ruikt.

Goedbedoeld dat maar half goed is, draait vaak averechts uit. Maar : je kan die “wereldcultuur progressievo’s” ook geen slechte bedoelingen verwijten. Als elke verzuurde zelf ’s zoveel positieve energie in de situatie zou pompen… Wat aanvankelijk ook het geval was, pré-démarches Jean Gol, léés dat boek van Rotthier.

Bon, het verwijt dus dat men zich niet heeft verplaatst in de reële problemen, da’s een belangrijke les uit “het verleden”. Lang niet de enige, maar een belangrijke.

Maar laat dat “zich willen verplaatsen in” nu net zijn waar “rechts NL” post Fortuyn post Van Gogh niet meer mee bezig wil zijn. Levert electoraal niets op. Wilders, Verdonk en co hebben het versimpelde discours overgenomen, en praten daarmee ondertussen ook boven de hoofden van de autochtone sociale klassen die om een oplossing morren.

En in het centrum komt men niet verder dan een “normen en waarden” discours dat weinig concreet overkomt. De vlag (abstracte termen ipv praktische plannen) en ook de lading (te weinig dialoog en bruggen bouwen quotiënt) zijn dan ook gemakkelijk om weg te kapen en op de voorsteven te planten van een oranje schip à la TON.

Hoe dan ook, dat zich willen verplaatsen in is nodig in elke problematische situatie, zal elke onderhandelaar u vertellen. Zie Noord-Ierland, maar zie ook een conflict tussen werkgevers en werknemers, en zo voort.

Wat de islam betreft, vaart “rechts” nu een ramkoers die simplifieert. Zie Peter, maar zie ook Wilders c.s. enz. enz. De ondergang dreigt als we de islam niet bestrijden.

Zich verplaatsend, stel je nu ’s voor dat je een gematigd moslim bent. Dan word je de hele tijd in een hoekje gedrumd, en ga je ook kant beginnen kiezen. Weg kans op dialoog. Terwijl het net draait om de emancipatie (uit hùn jaren vijftig) van een meerderheid aan moslims, en niet om het op een voetstuk plaatsen (door het westen meer dan door wie ook) van een minderheid aan radicalen, laat staan terroristen. (Zie ook die docu over moslim standup comedians op NPS Uur van de wolf 2008-08-29, of het artikel in Brussel deze Week, waar ik elders naar verwees.) Als je die mensen steeds verder gaat vervreemden, jaar in jaar uit, generatie per generatie, dan oogst je ook wat je zaait.

Wie het schoentje past, Peter …

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#92 S’z

@#73+#80 : als u nog een aantal trefwoorden weet, dan daarop zoeken, anders door de archieven waden van de periode waarin het was, die archieven lijsten zowel wanen als gewone artikels door elkaar op, puur chronologisch.

Nog ivm bovenstaandje (in zo’n klein venstertje ga je de draad verliezen) :

– de boodschap dat er een samenlevingsprobleem is, is iedereen genoegzaam bekend, vraag is wat de constructieve projecten kunnen zijn, zowel qua beleidsdaden als qua individuele daden ; veel van de artikels hier gaan daarover, en flink veel gaan (helaas?) ook over mensen met wanen over projecten waarvan je kunt vermoeden dat ze NIET constructief zijn ; Sargasso is deel van de media, nu eenmaal.

– De boodschap dat er in de wereld stress is met moslims, is niemand ontgaan, en jawel de toestand is ernstig, dat weet iedereen ; de vraag is welk perspectief er wordt geschapen, bv. door inspirerend leiderschap van wereldleiders, enz. ; veel van de artikels hier gaan daar over, men hoeft ze niet telkens te herleiden tot dezelfde angstretoriek van “het probleem is Groot, de islam is Slecht” want dat zet geen zoden aan de dijk.

– Meer nog : men hoeft die boodschap niet blijven te herhalen op een manier dat ze de polarisatie dienen, je riskeert deel uit te maken van een verrottingsstrategie die verder onheil voedt.

– Deze observatie is géén struisvogelpolitiek. Wat nuttig is, zijn artikels, links, comments die dialoog en “dooi” terug dichterbij kunnen brengen. Zo simpel kan het zijn.

Die hele rimram, daar hamer IK hier nu al een paar jaar op, sè, en ik vind dat constructiever dan bashen. Nà.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#93 S’z

En mag ik en passant de Stad Amsterdam feliciteren met de slogan “Wij Amsterdammers”. (Klikmelink, btw.)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#94 S’z

Heeft niets met links of rechts te maken. Is gewoon het model van onze parlementaire (sociaal)democratie.

Daarbinnen heb je uiteraard nog ’s mensen die naar 911 vs Irak of Fort Europa kijken en denken : wat gebeurt daar, wie doet wat om welke redenen, en hoe verstandig is dat allemaal ? Misdadigers bestraffen. Behoud van welvaart als argument om te vermijden dat de hele tent kapseist. Versus : hoe menselijk is dat, want zijn we niet allemaal zoogdieren. Interessant spanningsveld voor een buitenstaander, en onvermijdelijke een zee van emoties voor wie zich er in verdiept, dat is de aard van het beestje.

Maar om in die zee met oorlogsboten te gaan patrouilleren, en met de kanonnen geladen, verstandig is dat niet. Meer nog : het is misdadig en historisch onverantwoord.

En dus Peter, zou ik je willen vragen : grow up, en breng ’s wat nuance in de zaak.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#95 S’z

Gatsamme, het eerste deel van #94 is gewoon weggevallen. Damn! Soit, heb geen tijd meer om het nu te reconstrueren. Had te maken met hoe je “in de politiek” onvermijdelijk moet luisteren naar de stemmen in die samenleving en hoe je daarbinnen partijen hebt die dat model nog wel dienen maar niet meer in staat zijn nog uit te stijgen boven zichzelf laat staan de roepers en de oorlogstrommelaars die alleen maar hitsiger worden van dat gebrek aan uitstijgen. Desondanks : er is maar een model, en dat is dialoog en dan dingen ondernemen, proberen, evalueren, bijsturen, herlanceren, projecten herdefiniëren, enz. Zoals je ziet op school, bij de bouw van een huis, enz. (Excuus voor haastige en rommelige argumentatie op deze manier.)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#96 Rene

Gegeven Uw 4 achtereenvolgende berichten kunt U ‘m in ieder geval niet geloofwaardig verwijten dat ‘ie het gesprek niet op gang houdt, S’z…

Constructivisme. Hoewel het enigzins een herhaling van zetten is ten opzichte van een tijdje geleden hier: wat nog steeds nodig is is dat wij hier nu eindelijk eens blijvend beseffen dat de Koran niet vergeleken moet worden met de Bijbel zoals een paar dagen geleden weer gebeurde in een onderzoek naar de vrouwonvriendelijkheid van Koran versus Bijbel (een nivellerend onderzoek — beide boeken bleken kut boeken, wat in het geval van de Bijbel als teleurstellend ten opzichte van “fijn boek” werd ervaren en in het geval van de Koran als bemoedigend ten opzichte van “duivels boek” mocht gelden).

De betekenis van de Koran voor een Islamiet kan vergeleken woerden met de betekenis van Jesus voor een Christen, niet met de Bijbel. Het van God gegevene.

Wij moeten snappen dat het vooral de Hadith is waar wij allemaal, Islamieten en niet Islamieten, last van hebben en daaruit afleiden dat zaken niet fundamenteel zijn — dat zoals bijvoorbeeld momenteel aan de universiteiten in Turkije gebeurd, de Hadith (de beschrijving van de levenswandel van Mohammed) zonder veel fundamentele problemen uitgeplozen en geherinterpreteerd naar zijn tijd van origine kan worden; Mohammed was een mens die leefde in een gegeven tijd immers.

Korter, wat wij nodig hebben is een verdere opgang van wetenschap. In de Islamitische wereld ten eerste en veruit als belangrijkste en in de hoofden van Peters ten tweede.

Er is ook onderzoek trouwens dat delen van de Koran herleid naar oudere Christelijke teksten maar laat die maar even zitten lijkt me. Eerst de Hadith maar eens fileren en dan kan men daar over een jaar of 300 wel weer eens verder kijken…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#97 hemaworstje

Dag Peter, als je vlucht voor de realiteit hier dan doe je dat ook in je dagelijks leven.

Gebrek aan doorzettingsvermogen en kennis.

Lastig wellicht maar ach komt nog wel als je ouder wordt.
Weet je waar ik me stront aan erger petertje, fucking white trash sbs werkloos tuig wat in de stad zich levend houdt door uitkeringen op te strijken en vervolgens zwart gaan werken, de turkse buurman verrot schelden en met het voetbal de hele straat oranje kleuren of je dat nou leuk vindt of niet.
Gezellige drinkers die geen problemen hebben om om 0.430 met hun opl c kadet de straat in te scheuren.
Tiepetjes die met een bak aldi bier in de té kleine voortuin gaan zitten terwijl men een achtertuin heeft.
Nee het is een grote rosse buurt van té dikke mamma’s met cup HH, dochters van 15 die reeds 3 koters met adhd hebben gebaard waarvan 50 % zó naar de kinderbescherming kan.
Je kent ze wel de cellulitis kids die blubberend met een zak paprika chips zitten te kutten op het plaatselijk zwembad omdat pa geen manieren maar wel tattoo’s twv een mercedes op zijn bovenlijf heeft.
Oooh zegen des maatschappij.
Het huishouden van de hartman tuinmeubelset de jogging broeken en de trance music. en de immer verroeste bbq in de achtertuin.
Een fasoenlijke brief kunnen ze niet schrijven ,kinderen opvoeden ha!
Opstaan voor 10.30 is een onmogelijke opgave voor die jeugd om vervolgens met een gejatte scooter naar het vmbo te pruttelen klaar voor een baan als tja.
En dat moet ons land verdedigen tegen die gevaarlijke moslims met hun kapotgefokste nep bullterriérs zonder papieren?
Get a life .
hopen dat je kids later thuis komen met de opmerking paps dit is Mohammed ik ben 7 maand zwanger van hem en we houden heel veel van elkaar en je vrouwe een aha erlebnis heeft en je verteld toch uiteindelijk meer dan warme gevoelens te hebben voor de surinaamse buurman

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#98 HansR

@hema
prachtig.
je schrijft zoals je blogt.
Ik mis alleen een paar tieten tussendoor :)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#99 TH

Ik heb het helemaal niet eens met de ideen van Peter. Ze zijn volgens mij nogal simplistisch en zijn puur gebaseerd op angst. Maar de reacties na pakweg #35 komen voor het grootste deel ook niet verder dan: huh, dom, wat een tokkie.. Dat valt me nogal tegen, aangezien er toch een groot deel van de mensen in Nederland ook in die richting van Peter denkt en een andwoord mij wel gewenst lijkt. Deze reactie op populistisch rechts hebben we vaker gezien(Fortuyn negeren).
Zo wordt het populistisch rechts nogal makkelijk gemaakt, argumenten zijn beter dan verontwaardiging.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#100 Peter

@TH

Ja dat viel mij ook op.
Die hele lappen tekst hierboven, zijn ook niet doorheen te komen. Wat een breedspraak, wat een gelul, wat een lege vaten…
Jullie zijn een links olifantenkerkhof: schelden op de blanke arbeider, de christenen, de joden, de Amerikanen, de ondernemers. Alleen allochtonen hebben jullie medeleven. Hoe jullie hier over de blanke arbeider praten, die kapot gaat in de zogenaamde ‘prachtwijken’ (waar links zelf niet wil wonen), is ten hemel schrijend.
Diezelfde witte arbeiders zijn jullie praatjes beu. De meesten onder hen kotsen van de linkse partijen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#101 Oplawaai

@ Peter: Ik heb het je in een ander topic al eens gezegd, maar ik probeer het nog maar eens. Jij doet precies wat je “politiek correct links” verwijt. Je zit helemaal vast in je eigen gelijk en vindt iedereen met een andere mening fout, of verdacht, of dom. En dus neem je niet de moeite om naar hun argumenten te luisteren. In plaats daarvan schreeuw je alleen maar je eigen Grote Gelijk uit. Waarbij je voor het gemak de mening van elk persoon dat het niet me je eens is meteen maar beschouwt als de mening van de hele groep.
Je bent niet de enige, trouwens. Wat in de tijd van Fortuyn “problemen benoemen” heette is inmiddels ontaard in een kakafonie van gescheld, geschreeuw en beschuldigingen. Tegen links (wat dat dan ook precies mag betekenen). En tegen allochtonen, de islam, asielzoekers, multi-culti’s (multi-culti schijnt tegenwoordig een synoniem te zijn voor niet-blank; op de website van de Telegraaf heb ik al verschillende reacties gezien van mensen die menen dat Obama geen goede president kan zijn omdat ondertussen bewezen zou zijn dat de multiculturele samenleving niet werkt…), die allemaal op één op gegooid worden. In die kakafonie is het nauwelijks nog mogelijk onderscheid te maken tussen mensen die oprecht (en terecht) bezorgd zijn, mensen die redeloos bang zijn en ordinaire racisten en xenofoben.
Een discussie is al lang niet meer mogelijk. Als je een discussie wil voeren moet je proberen de argumenten van een ander te begrijpen, in plaats van die te overschreeuwen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#102 HansR

@TH
…Maar de reacties na pakweg #35 komen voor het grootste deel ook niet verder dan: huh, dom, wat een tokkie..

En hoelang moet je volgens jou dan doorgaan voordat je mag concluderen dat iemand een tokkie is en dat je beter uit een ander vaatje kunt tappen? Als mensen alleen het bord voor de kop tonen, hoe moet je dat dan breken?

Er wordt wel degelijk inhoudelijk gereageerd. Zelfs op de botte post#35 manier.
Je moet de inhoud wel willen zien natuurlijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#103 Plofkip

@ Oplawaai

Begin eens met je eigen, laatste zin ter harte te nemen. Dat zou een verademing zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#104 gronk

@Peter: Ik vind het ontzettend amusant dat ‘de witte arbeiders’ consequent op partijen stemmen die geen zak doen voor ze, en het ze daarentegen nog veel moeilijker maken. Als je -zoals jij- zo’n serie gefrustreerde berichtjes op een weblog achterlaat, dan kan ik me moeilijk voorstellen dat je behoort tot de ‘succesvolle ondernemers’ waar een VVD zich op richt. ’t is veel waarschijnlijker dat je een kansarme sloeber bent.

En dan zit je dus redelijk fout bij een stem op Verdonk of Wilders, want dan heb je een hele goede kans dat je een schop onder je kont krijgt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#105 Peter

@gronk

Die psychologie van de koude grond die jullie hier hanteren is best grappig.

Jullie snappen het nog steeds niet: ik zit hier enkel om mijn vermaak. Ik ben geen jood (grappig dat enkelen van jullie mij al direct ervan verdachten een jood te zijn), ben universitair afgestudeerd, heb de mooiste baan ter wereld, ben voor de duvel niet bang, stem Wilders en beschouw mezelf als antifascist.

Dus hou jullie gepsychologiseer maar voor je, dat maakt op mij geen enkele indruk…

Maar vergis je niet. Tientallen jaren heeft jullie gedachtegoed dit land geterroriseerd. De vrouw van Janmaat is een been kwijt, Fortuyn is inmiddels vermoord, Van Gogh afgeslacht, homo’s kruipen weer in de kast, joden verhuizen, vrouwen zien hun rechten sluipenderwijs aangetast worden (handen schudden, voor hoer worden uitgemaakt, gescheiden zwemmen, uithuwelijking etc.), het vrije woord staat enorm onder druk en zo kan ik nog wel even doorgaan. Degenen die deze ontwikkelingen niet zien of ze goedpraten, zijn in wezen dezelfden die in de jaren ’30 ook de andere kant opkeken. Maar niet iedereen kijkt de andere kant op. De tegenbeweging die nu ontstaat, bestaande uit rechts, realistisch links, vrijdenkers, columnisten, witte arbeiders, bezorgde vrouwen, homo’s, angstige gevluchte voormalige asielzoekers, is een sterke beweging. De clash die sommigen van jullie voorspellen, gaat er inderdaad komen. En dat is oke want het gaat om fundamentele vrijheden die in de jaren ’30 niet maar ook nu niet onderhandelbaar zijn…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#106 su

ik zit hier enkel om mijn vermaak

Raar soort vermaak als je het mij vraagt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#107 Peter

@su

Ja, het is net of ik hier de film Jurassic Parc binnenstap. Wat een achterhaald wereldbeeld overheerst hier: het is allemaal de schuld van joden, Amerikanen, christenen en tegenwoordig ook de witte arbeider (tokkies).

In wezen zijn jullie diep racistisch. Jullie maken onderscheid. Als er maar een kleurtje aanzit, is het ineens oke, ‘cultuur’, ‘aanwinst’, ‘vrijheid’ of zielig…

Hetzelfde geldt voor het gedwee met Obama. Een flets, inhoudsloos figuur over wiens ideeen niemand me wat meer kan vertellen. Maar de overigens sympathieke man heeft een kleurtje en lijkt ineens de Messias in Nederland…
Daar zit iets heel engs en racistisch in…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#108 su

Ja, whatever. Heb je ook een andere plaat? Deze blijft hangen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#109 Crachàt

tussen letterlijk alles wat je opsomt Peter, zit er één iets tussen wat jouw rants ranzig maakt, en de antwoorden die je willen weerleggen legetimeert.

Omdat er geen schijn van een kans is binnen de personæ die je hier hanteert dat je er zelf opkomt: hier is het antwoord: jij denkt niet in termen van oplossen.
Hoevaak en wiedanook die uit datzelfde vat begint te tappen, of het nu tussen jaknikkers is of op Sargasso: jouw denken en argumenteren wil ene confrontatie in the end.
Of jij het nu relatief rustig verwoord, of er termen vallen als ‘oprotten’ – jij en jullie zijn niet geïnteresseerd in een oplossing, maar in een confrontatie.

En alles wat jij links noemt en verrot scheldt: wel, ik heb nieuws voor je.
Die mensen, en geen anderen, die zijn bezig met iets op te lossen, op een manier die zelfs pseudoracistjs als jij moet kunne plezieren.

Ik zou ook gewoon kunnen zeggen: ondankbare schoft die je bent, maar dat doe ik niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#110 gronk

@peter: ach jongen toch, wordt je gedemoniseerd. Guttegut.

Als rechts echt wat voorstelde hier in nederland, dan lieten ze zich niet op de kop zitten door een stelletje geitewollensokken. En dan liepen ze niet vijf jaar na dato nog te nuilen over ‘de kogel kwam van links’.

Als ‘rechts’ zo ontzettend van ‘aanpakken’ is, hoe komt ’t dan dat ‘rechts’ zo ontzettend veel tijd overheeft om op allerlei websites te klagen hoe erg ze wel niet dwarsgezeten worden door ‘links’? Waarom steken ze dan niet de handen uit de mouwen om aan het werk te gaan?

En geen genuil over ‘boehoehoe, de grote boze overheid neemt al mijn centjes af’; als zelfstandig ondernemer (wat voor rechts toch het summum van vrijheid moet zijn) heb je meer dan genoeg mogelijkheden om je belastingdruk omlaag te krijgen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#111 Peter

@Crachat

Krijgen we weer de mantra “rechts heeft geen oplossingen”. Het is allemaal zo voorspelbaar. Dit zijn mantra’s uit de koker van spindocters van de Pvda ten tijde van Fortuyn. Jullie stinken daar nog in ook…

Maar wat lost links dan precies op Crachat? Ik hoor nu juist uit linkse kringen ook dat zij alleen maar papen en nathouden, wegkijken of goedpraten. Realistisch links eist juist van links dat zij eens met oplossingen komen…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#112 Peter

Maar ik ga even aan het werk. Iemand moet toch de belastingen betalen voor aksievoerend, welzijnswerkend Nederland….:-ppppppp

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#113 gronk

En peter, nou ik er toch over nadenk: kun je me eens uitleggen hoe het komt dat ik geen nederlandse ‘witte arbeider’ kan vinden die in staat is voor een redelijk bedrag wat kluswerk bij me te doen, en dat goed te doen, terwijl de eerste de beste pool dat wel kan — stukken beter, en nog betaalbaar ook?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#114 su

Lekker door de bocht hier. Linkse arbeiders zitten aan de pof en de enige hardwerkende is een pool. De enige die de arbeider hier schoffeert is zijn eigen alter-ego..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#115 Peter

@gronk

Ga lekker zelf klussen, omhooggevallen salonsocialist.
Of huur een Marokkaan in, of Turk, die doen het vast beter dan een tokkie-arbeider.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#116 Peter

@gronk

En Gronk, nu ik er toch over nadenk. Misschien betaal je te weinig. Daarom huur jij Polen in want die zijn een halve eeuw afgeknepen door een linkse dictatuur en weten niet wat ze waard zijn…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#117 gronk

Kijk, en dat geeft dus prima aan wat er mis is met het populistisch rechtse electoraat: ze willen niet werken. Ze verdommen het om hun mouwen uit hun handen te steken omdat de aanbieder ze niet aanstaat. Dan moet je ook niet zeiken dat mensen een marokkaan, turk of pool inhuren die wel bereid is om z’n handen uit z’n mouwen te steken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#118 gronk

Over dat te weinig: da’s marktwerking in actie. Daar kun je mij niet de schuld van geven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#119 gronk

’te weinig’ = ’te weinig betalen’

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#120 Peter

@gronk

Tuurlijk, witten willen niet werken maar Turken en Marokkanen wel. Jij kent zeker de werkeloosheidsstatistieken niet…En kom nou niet aan dat er sprake is van racisme. Iedereen in Nederland kan aan het werk, echt iedereen…

Echt, jouw redenaties zijn tenenkrommend.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#121 gronk

Iedereen in Nederland kan aan het werk, echt iedereen

Maar rechtse huilies willen helemaal niet aan het werk, als dat betekent dat ze linkse salonsocialisten plezieren. Zeg je zelf, in #115.

Echt, jouw redenaties zijn tenenkrommend.

Hear, hear.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#122 su

Ahum, nu al uitgewerkt?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#123 gronk

En, peter, je opmerking over ‘werkloosheidsstatistieken’ geeft wel aan dat je nog een aardig eind te gaan hebt.
Heel knap dat je aan die cijfers kunt aflezen ‘hoeveel zin mensen hebben om te werken’, en in ene kunt corrigeren voor het aanbod van werk in een economische sector, voorkeuren van werkgevers, en de mate waarin werknemers ‘passen’ bij een baan. Chapeau!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#124 dick

@ Peter, su, Crachàt @ Gronk hadden jullie de leptop ipv het bord op schoot tijdens Studio Sport?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#125 su

Sorry dat ik buiten de afgebakende tijdstippen heb gereageerd. Hebbu wellicht een schema voor me?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#126 hemaworstje

dacht dat peter weg zou gaan, blijkbaar sado mao sistische lustgevoelens
Peter,je bent niet universitair afgestudeerd noch heb je een droombaan.
volgens mij ben je nog onder de 30 ook nog.

Deze jongen is twee keer zo oud dus 2 x zo wijs
Wat wil je me nou duidelijk maken druif , witte arbeider?, ik heb 22 jaar gewerkt van varkensslachterijen tot aan manager
60 % inkomstenbelasting betaald met als uitkomst een hollands generatie waar ik me kapot voor schaam en niet in verhouding staat tot het percentage allochtoon tuig.
Zit nu helaas in de WAO wat geen vetpot is , moet ik nu bij Geert of Rita rechts aankloppen voor een sociaal gevoel? get a life. ik stemniet ben a politiek , de kut 5 procent verhoging van groen links ws binnen een maand opgesoupeerd aan een verpakkingsbelasting.
ik spuug op politiek, maar ja lezen is niet je sterkste punt, zal op je school wel niet anders zijn geweest.
Wie is er verantwoordelijk voor de achteruitgang?
kutjeugd zoals jou die voor het verkwanselen van de maatschppij doorverwijzen naar allochtonen en een paar linkse partijen maar vertikken in de spiegel te kijken.
Hallo ,waar was U? wat heeft u gedaan?

Of ik de achteruitgang heb gezien in de maatschappij , oh ja eerst dacht ik dat het kwam omdat ik ouder werd toen bleek dat het wel erg snel ging en meerdere mensen om me heen hetzelfde effect begonnen op te merken.
Gelukkig hebben wij de ballen om bepaalde dingen niet te tolereren en kan me dus heerlijk verknochten aan het white trash wat verplicht in “hun”” stad blijft.

Eigen schuld dikke bult.
Wat was jouw daverende prestatie nutteloos wezen om deze ellende te voorkomen, behalve van plan te gaan stemmen op een wilders die notabene met een hongaarse neukt?

Nu moet ik gaan want ik heb een volksfeest in het dorp. heel gezellig , 1300 man 1 politieagent en de achterdeur hoeft niet eens op slot, en ja er wonen een boel polakken in de buurt, die nemen we liever aan dan watjes uit het westen waar je niet op kunt bouwen noch vertrouwen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#127 Peter

Ach ja Hemaworstje, wat moet ik daar nou op zeggen?
Waarom heb jij zo hekel aan autochtone Hollanders? Willen de Hollandse meisjes jou niet? MNijn God, wat daalt het niveau gestaag hier op Sargasso…

HIER SPREEKT DE WEBMEESTERES:

Peter, uw manier van discussieren brengt de vrijheid van meningsuiting op deze site in gevaar. Er bestaat een groot risico als wij u op deze wijze door laten gaan er hier niet meer naar elkaars mening wordt geluisterd maar enkel nog maar wordt gereageerd op “Peter”. Ongeacht uw politieke kleur is dit een onwenselijke ontwikkeling voor een blog dat bekend staat om haar open en genuanceerde karakter. Indien u alle aandacht op uw persoon gericht wilt hebben dan raden wij u aan uw eigen blog te beginnen.

Bij deze geef ik u een laatste waarschuwing: pas uw gedrag aan.
Zo niet dan volgt een IP-ban voor een week,
vervalt u daarna weer in uw oude gedrag dan heeft u gelijk een ban voor een half jaar.

Ik spreek de hoop uit dat ik duidelijk ben geweest.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#128 MvL

Tolerantie is mooi, heel mooi. Maar soms is een ban beter. Het houdt de reacties het lezen waard.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#129 Peter

@Webmeesteres

Wat een mooie logica. Omdat iedereen op mij reageert, breng ik de vrijheid van meningsuiting in gevaar. Lol, ik heb ze beter gehoord. Echt een sterke redenatie. Heerlijk.

Meid, maak het jezelf makkelijk en ban me voor een jaar of 10. Lol.

Webmeesteres: zoals u wenst.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#130 larie

jeemig de peemig..ff foetsie en dan..de Sargasso-zee is wat bedekt met cyanobacterien lijkt het.

Sla met uw badine webmeesteres..houdt de vaart erin.

*wat zie ik 10 ja TIEN, waar is mijn wapperende jurk*

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#131 larie

dank

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#132 S’z

Grote goden, als we deze energie ’s staken in werken aan de dialoog ipv in tweedracht.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#133 S’z

(97, 98, 109, 126, 127bis)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#134 mescaline

Nou nou nou. Peter Brulmans weer eens in de bocht.

Iets gegroeid, dat wel na een maand (++ voor ALO’s geheugen).

Van halfaap naar grote aap betekent vooral… vaker de bek houden, rustiger praten. En vooral niet: harder brullen. Capice ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#135 HansR

Asterix en de intrigant :)

 • Vorige discussie