1. 3

  Crachat,

  Hier uw grootste fan.

  Mocht U een aardige kleuplaat maken, dan vraag ik mijn dochter & zoon om ‘m in te kleuren. Maar liefst iets met dinosaurussen & prinsessen, dat motiveert toch wat beter dan enkele verlopen zelfbedachte kunstemakers. (*)

  (*) Geen kritiek op uw uiterst fijnzinnige tekenkunst natuurlijk, hoogstens een kleine vingerwijzing over de onderwerpkeuze, zoals u begrijpt.

 2. 9

  Via mail: een ingekleurde kleurplaat, van Popeye!!!

  commentaar erbij: ”
  En ik maar kleuren ! ’t Was van mijn kindertijd geleden dat ik dat nog met zoveel plezier gedaan had …
  Het resultaat evenwel …

  popeyeplaat.jpg

 3. 11

  Whoaw ! Da’s andere koek !

  Daarbij vergeleken, is mijn potlood in-kleuring ‘overbelicht’.

  Gaat er zich iemand (eventueel) het hoofd breken over ‘wie’- ‘wie’ is op de tekening ? Bij mij doet een stevige verkoudheid dat reeds (hoofd breken..). I’m out !

 4. 14

  TDE9 Mijn (door jou) gepimpte-tekening vind ik zelfs beter dan het origineel !
  Ik had nog een tekening gemaakt (en opgestuurd), maar ik vermoed dat de ‘één tekening per persoon’ politiek hier van toepassing is. Maar daarover; geen probleem. ’t Moet plezant blijven !

 5. 18

  Even voor iedereen die dit het weten waard vind: deze tweede tekening had ik al gemaakt en opgestuurd VOOR TDE9 z’n tekening hier te zien was …
  Dit is dus in geen enkele opzicht een poging om beter te doen dan TDE9 (met overgens een dijk van een inkleuring !).
  Slechts een poging een betere versie (van mijn eerdere tekening) te produceren.

  Merci Crachàt voor het plaatsen (ik dacht nog: misschien slechts één inzending per persoon… Kon..).

  Voor de aandachtige kijker: De tweede figuur van links gaf ik chassidisch joodse krullen (voor de oren) en een keppeltje (ik vond dat de figuur daarom vroeg …alhoewel ik betwijfel of ze mogen roken, joden, niet de krullen(!).
  En de tweede figuur van rechts : Steekt er de tong bij uit.

  Maar de grote vraag is en blijft: Wie is wie op de plaat ? Zijn het Sargasso personages ?
  Of betreft het zoals er boven het woord “Salonkleurklikraadplaat” staat de ‘hoofdredacteur van respectievelijk (van links naar recht): Sargasso: Carlos (languit in de zetel), Panzerfaust: …, Retecool: …, GeenCommentaar’s: … ?

 6. 20

  het was in ieder geval niet met de BlogBende Van Vier in het achterhoofd dat ik hen getekend heb, laat staan in volgorde.
  Maar raden staat vrij natuurlijk, zeker voor de Bloggerts themselves.

 7. 21

  Crach, ik heb nog veel te veel tijd verbruikt om te googelen naar iets dat me bij stond in dit verband. Vertel! is het iets van een bestaande foto… d.w.z. van een gebeurtenis? of is het geheel eigen bedacht?

 8. 22

  euh… ik vrees optie twee.
  Ergens in de krochten van mijn artistiek onderbewuste welde dit wufte Pythonesque beeld op. Het is dan ook hoe ik persoonlijk de uitreiking der bloggies graag zou zien.
  Staatsieportret van edelheid, bescheiden edoch zelfbewust – precies zoals ik de 4 kerels ken.