Salonbloggies: Verkiezing Best Betaalde Advertorial

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Het prijzenfestijn van de Salonbloggies komt -na aanstelling van de vakjury– nu goed op gang. Vandaag mag u stemmen op de Vraagprijs voor de Best Betaalde Advertorial. In deze categorie is het weblog GeenStijl uiteraard titelverdediger. De jury is na ampel beraad gekomen tot twee volwaardige nominaties.

(1) GeenStijl voor het plaatsen van de anti-rook campagne van hun gezworen aartsvijand Stivoro. Als je eerst een organisatie helemaal kapotschrijft en het leven van haar directrice tot een living hell maakt, maar een paar jaar later je laat betalen door diezelfde organisatie om een grote advertentie te plaatsen en je archief te wissen dan ben je commercieel-technisch goed bezig.

(2) Cossmozz, een bureautje van premiejagers dat inmiddels wereldberoemd is met de slogan: ?Uw auteursrecht beschermen en tegelijkertijd meer aan uw artikelen verdienen?? dwong weblogger Cinner op de knieën onder bedreiging van een boete en genereerde hiermee enorm veel gratis publiciteit. Inmiddels weet iedere freelance journalist dat hij via Cossmozz zijn inkomen kan opkrikken door kleine kwetsbare weblogs aan te spreken op de Auteurswet uit 1912.

hele banner

De jury kwam tot deze selectie vanwege de intrigerende relatie tussen de partijen in een spanningsveld van wederzijdse economische afhankelijkheid en kwetsbaarheid waarbij publiciteit een dubbelrol speelt. Voor u de lezer en kiezer is het geen gemakkelijke keuze, maar niemand heeft ooit gezegd dat de Salonbloggies makkelijk werden. ?en nu: Stemt u even bij de buren?

Reacties (3)

#1 Peter

Ja, ja, kheb al gestemd….

Het advertentiebeleid van de Salonbloggies-organisatoren verschilt trouwens behoorlijk!
Ik moet zeggen dat ik die van jullie hier nog het beste vind. Geen Google-ads. Zoals ik bij de buren heb gemeld, leveren die ads vaak veel grotere en hilarischer spanningsvelden op dan in het geval van de twee (twee? wasda-alles?) genomineerden.

  • Volgende discussie
#2 Eurocraat

@Peter: de Salonbloggies zouden toch ook de Salonbloggies niet zijn als er niet sprake was van een gezonde dosis hyporcisie bij de initiatiefnemers?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Peter

@Eurocraat: tuurlijk, tuurlijk, het zijn ook maar mensen.
Mede daarom heb ik bij de buren ook gevraagd waarom zij zichzelf niet hebben genomineerd. Moet ook kunnen.
Overignes (ik zie dat jij een zelfde kwaal hebt als ondergtekende): hyporcisie, geweldig! Lijkt wel een medische term en doet denken aan een nieuw soort hersenoperatie…..

  • Vorige discussie