Salonbloggies 2008

Blogging is Coming Home… finally.
Nu al omstreden juryrapporten en generieke reglementen met temperatuursvoordeel. Maar altijd uitgegeven door een team van bloggers dat al jaren met beide benen tot hun knieën in de blogosfeer staat. De Salonbloggies gaan op ludieke wijze edoch met soms een serieuze bijtende ondertoon de Nederlandse blogosfeer behandelen.

Sargasso, Retecool, GeenCommentaar en Panzerfaust sloegen de handen ineen voor dit initiatief. U: reaguurder en/of lurker heeft nadrukkelijk een stem in dit geheel door middel van ongebreidelde Nominaties en via het voor u zo vertrouwende anarchistische instrument van internet-verkiezingen. Na de Salonbloggies te hebben meegemaakt vertrouwt u stemcomputers meer. Enkele prijzen die wij hopen uit reiken zijn de Wanda Perez Prijs voor de buitenstaander die het minst gehinderd door kennis van zaken toch een straffe mening over weblogs heeft, de Gouden Trol voor de meest zuigende reaguurder en de Opsteker van het Jaar in de vorm van een echte Cubaanse salonsigaar.

Nadere berichten en opdrachten volgen in de komende weken hier én op de samenwerkende salonblogs.

 1. 3

  @CiNNeR: Dank voor de opmerking. Had het zo snel niet in IE getest (wist niet dat er nog lezers van Sargasso waren die dat gebruikten, nutch nutch wink wink).
  Maar even weggehaald. Kijk er vanavond wel naar.

 2. 5

  Leuk dat de Dutch Bloggies zo belangrijk worden gevonden dat er een concurrent is opgestaan. Concurrentie houdt je scherp. En dat zeg ik als jurylid van de Dutch Bloggies 2008.

  Het persbericht van de Salonbloggers is op sommige punten erg vermakelijk, maar de genoemde boosheid vind ik een beetje flauw. Oud zeer, om precies te zijn. De Dutch Bloggies laten het verleden juist achter zich, door te leren van gemaakte fouten en te vernieuwen. Ook de jury is deels nieuw (waaronder ik zei de gek). Een prima moment voor een frisse start.

  Doe lekker mee aan zowel de Dutch Bloggies als de Salonbloggies. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Ik beloof alvast dat de Dutch Bloggies 2008 de beste editie ooit worden. Met dank aan de concurrentie.

 3. 9

  @Jeroen: Ik werd even warm van binnen toen je meldde dat je ons als concurrentie zag.

  Een prettige DutchBloggies gewenst. Ook zonder ons zal het vast een feestje worden.

  @Apostolov: blijf een beetje van me vandaan staan.

 4. 17

  @ Jeroen: nee, de Dutch Bloggies zijn al jaren niet serieus te nemen. Eerst vanwege het feit dat men jaar in jaar uit het presteert om de organisatie en jurering tot een farce te laten verworden en nu omdat men wel erg krampachtig er een inteelt clubje van probeert te maken en de grotere, populaire blogs buiten wil houden.

 5. 18

  Te overwegen categoriën voor posters (eerder dan blogs) ?
  – de IP-ban award (quo vadis, DP ?
  – de goochemste Godwin poster (of snelste, of meeste Godwins producerende)
  – de beste klikmelinker ;-)
  – el sympathico (gaat wellicht tussen YP, mesc & Larie)
  – kunstigste kartoenist
  – Beste Belg

  en andere à la tête du client onzin, uiteraard !

  But seriously : proficiat en veel succes …