Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Also sprachWanneer dieren bestemd voor de slacht oud genoeg zijn om te worden afgemaakt, wordt vaak klassieke muziek gedraaid vlak voor ze de dood begroeten. Dit heeft als reden de beesten vlak voor hun einde tijdens hun green mile kalm te houden zodat adrenaline zich geen meester maakt in hun spieren. Adrenaline maakt het vlees zuur wordt daardoor minder goed van kwaliteit. Klassieke muziek als ingeleide van de dood. Hoe mooi, en hoe tragisch tevens.

In de basistraining van legionairs wordt hen geleerd, wanneer ze een konijn hebben gevangen dat als avondmaal gaat dienen, deze eerst een poos te aaien. De angst met de daarbijbehorende adrenaline maakt plaats voor meer rust, zodat de zuurgraad daalt, vlak voor dat het keeltje wordt doorgesneden.

Anthony Hopkins in de rol van Hannibal Lecter draait de mooiste klassieke muziek wanneer de camera voorbij het blad ?Bon Appetite? gaat, alvorens hij de twee dienders bruut afslacht. Een pianoconcert voor een decrescendo adrenalinegehalte voordat de dood haast uit beleefdheid zegt: ?Ready when you are sergeant Pemrey..?

Neem Beethoven. De negende, mijn favoriet. Klassieke muziek geeft rust. Het is als stilte voor de storm. Het is als stilte en het is als de storm. Het geeft rust en laat de adrenaline door je lijf gieren. Freude schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium, Wir betreten Feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum! Deine Zauber binden wieder, Was die Mode streng geteilt. Alle Menschen werden Brüder, Wo dein sanfter Flügel weilt.

0

Reacties (4)

#1 Mark

Ja het werd wel weer es tijd voor een politieke moord. Het is zo rustig de laatste tijd.

  • Volgende discussie
#2 Obscura

Mooi stuk, Sus Antigoon. Nooit geweten dat ze bij slachters klassieke muziek gebruiken. Mijn voorkeuren:
– Ein Deutsches Requiem – Brahms
– Symfonie nr 3. – Gorecki
– Isoldes Liebestod – Wagner
– Spiegel im Spiegel – Part

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Mark

De gewelddadige hoofdpersoon in A Clockwork Orange was ook een liefhebber van de negende.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 jan

Litegi. Karlheinz Stockhausen, Philip Glass, Robin de Raaf, Louis Andriessen, Ades, Gile Meyering, Jan Rokus van Rosendaal daarentegen componeren muziek die het effect heeft van XTC

  • Vorige discussie