1. 4

  Inderdaad. Alsof die sharia4holland gasten ook maar 1 voet aan de grond krijgen.

  Ik merk er niets van smack dab in the middle of ‘Riyadh aan de Amstel’.

 2. 7

  Jonge assange is mogelijk een dubbelagent en RT is gewoon net zon bullshit als de rest van de MSM, alleen is dit de russische variant van het nieuws en dat is een stuk leuker dan die zooi hier.

 3. 8

  Russia Today = Russisch Fox News

  Het is alleen wel boeiend om te zien hoe dichtgetiktheid op zijn Russisch eruit ziet. Dichtgetiktheid op zijn Hollands of Amerikaans kennen we nu wel. Russische dichtgetiktheid is vaak net het tegenovergestelde beeld, maar nationalisme en populisme blijven hetzelfde: uiteindelijk ga je er aan dood.

 4. 9

  Zelf ben ik het eigenlijk wel met weerbarst eens. Het beeld dat bij mij achterblijft is van een multiculturele samenleving waar dingen mis gaan, maar waar ook veel positiefs over te melden valt. Naast de NVU en Sharia4Holland ook de kunstenares die proberen iets van de multiculturele samenleving te maken en een Afghaanse Islamitische kunstleraar die les geeft in het schilderen van vrouwelijke naakten.

  Helemaal prachtig wordt het als bij dat voetbalfeestje van de Nederlandse Volksunie in Arnhem gewoon een zwart jongetje blijkt rond te hobbelen. Een heerlijke relativering van het extremistische gelul van dit soort mensen.

  Die Surinamer met z’n extra gehaktbal vind ik ook prachtig. Dat geeft goed weer hoe mooi die verschillen ook kunnen zijn.

  Sargasso kan wel willen dat alleen de positieve kanten belicht worden, maar dat zou het volk bedriegen zijn. Ik vind deze repo heel gebalanceerd, ondanks dat onze roze vrienden het ongetwijfeld zullen bekijken met een negatieve bril die alle positieve aspecten negeert.

 5. 10

  Ik ervaar Russia Today helemaal niet als pro Ghadaffi of als pro Assad, wel als kritisch over het westen.
  Meestal zijn dan westerlingen aan het woord, zoals kort geleden Noam Chomsky, een VS joodse taalkundige, in discussie met Assange.
  En meestal heeft Russia Today gelijk met z’n kritiek.
  Het pro Assad lijken van Putin komt er volgens mij uit voort dat hij geen zin heeft het westen nog eens een Midden Oosten land uit te leveren.
  De Iraanse zender Press TV is al verdwenen uit het satellietaanbod, ik verwacht dat Russia Today ook wel zal verdwijnen.
  Wij zijn voor vrijheid van meningsuiting.

 6. 13

  Het zoeken en overrepresenteren van de extremen (zoals gezegd, NVU, S4H, maar bijvoorbeeld ook een 30 jaar in Nederland wonende niet-Nederlandsspreker en een invalide) heeft toch echt weinig met balans te maken. Het beeld dat deze reportage brengt van Amsterdam is simpelweg niet representatief. Het doet me sterk denken aan bijvoorbeeld de media-aandacht die gegeven wordt aan het klimaat, waarbij standaard de wetenschappers* die menen dat de temperatuur helemaal niet gestegen is, of die menen dat klimaatveranderingen helemaal/vrijwel niets met menselijk handelen te maken hebben oververtegenwoordigd zijn.

  *Desnoods worden bij gebrek aan wetenschappers met zulke visie zelfs niet-wetenschappers opgetrommeld.