Rusland pompt ook 44 miljard dollar in noodlijdende banken

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (4)

#1 JSK

Dit vind ik véél meerzeggend:
and halted stock trading for a second day

So far voor Rusland als opkomende economie.

  • Volgende discussie
#2 Branko Collin

De Russische overheid die met bakken geld de Amerikanen naäapt: zo is het moderne Rusland ontstaan…

Eind jaren 70 wilden de Amerikanen het succes van de maanlandingen evenaren, maar het geld was op. Nu was de Amerikaanse luchtmacht bezig met zijn eigen raketten, en NASA stelde voor dan maar met de luchtmacht samen te werken. Op die manier konden budgetten worden bijeengevoegd, en dat was goed voor NASA. Dacht men.

Leuk, zegt de luchtmacht, maar dit zijn onze eisen: 1) groot laadruim, 2) kunnen landen na 1 rondje, en 3) kunnen lanceren in Californië. En zo ontstond de Space Shuttle, het knulligste en duurste (maar ook coolste) ruimteschip ooit.

De Sovjets hadden al die discussies niet meegekregen, of geloofden ze niet, maar zagen wel dat de Amerikanen met iets nieuws bezig waren. Het maanproject van de Sovjets was al in het water gevallen, nog een blamage zou teveel zijn voor de communistische eer.

En dus werd voor heel veel geld de Space Shuttle nagebouwd. En toen kwamen de Russen erachter dat de Amerikanen helemaal geen geheime toepassingen voor de Shuttle hadden, en dat de vele designfouten die ze waren tegengekomen ook echt designfouten waren, niet features.

Tegen die tijd was de Sovjetstaat failliet, en dus het socialistische experiment. En zo ontstond het moderne Rusland. Tenminste, dat is een theorie.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Bismarck

@mouseover: Nee de Rusische banken zijn beter en hebben dus minder overheidshulp nodig!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Henrik

Ondertussen komen er uit de VS deze geluiden: The Potential End Of America’s Government. Ik hou wel van een beetje drama.

  • Vorige discussie