Rus wil windmolenpark in Waddenzee

Borkum in invloedsferenEen russische energiekoning wil op 20 kilometer afstand van Schiermonnikoog voor een half miljard euro aan windmolens in de duitse Waddenzee plaatsen (kaart). Arngolt Bekker woont al twee jaar in Duitsland en was vroeger betrokken bij het russische Gazprom. Afgelopen kerst was hij te gast op het gemeentehuis van Emden alwaar hij zijn plannen voor een windmolenpark voor de kust van het duitse waddeneiland Borkum ontvouwde. Poetin heeft echter nog een appeltje met de heer Bekker te schillen en wil nog 170 miljoen euro vorderen. De energiekoning ontving op zijn woonadres in Bremen al verschillende bedreigingen van de russische geheime dienst.

De gemeente Emden ziet de mega-investering van Bekker verheugd tegemoet. Maar de negatieve gevolgen van een windmolenpark in de Waddenzee zullen voor de natuur en het toerisme enorm zijn.

“Herr Bekker will vor der K

 1. 1

  Da’s toch normaal: dit rechtse kabinet heeft Nederland toch in uitverkoop. Dus past dit helemaal in het kabinetsbeleid.

 2. 5

  een half miljard inversteren in wind investeren vind ik een redelijke gok zolang als de winst nog geheel afhankelijk is van de hoeveelheid subsidie; en het wil nu net dat Duitsland op dit moment niet zo heel zeker meer is over de bakken subsidie die ze op dit moment richting die windmolens gooien. Voor de economisch winstgevende explotatie van offshore windparken lijkt het me nog net te vroeg, maar gezien maar technische interesse in het geheel kan ik het alleen maar toejuichen..elke rijke russchische miljardair zijn eigen speeltje (en laat dit nu een heel stuk nuttiger zijn dan met miljoenen smijten naar een voetbalclub).

 3. 10

  @Raoul
  ‘Kosten voor de bouw’ dus de producenten van windenergie maken de dezelfde fout als de industrie en ook de woningontwikkelaars. Alles doen in open gebieden omdat we eigenlijk te beroerd zijn om rotzooi die gemaakt is in het verleden op te ruimen.

 4. 11

  @ ruud
  Windmolens op zee hebben een kleine kilometer afstand tot elkaar..van echt verlies van open ruimte kan je dan ook niet spreken. Daarnaast lijkt me de bouw van duurzame energie los te staan van de rotzooi van het verleden.

 5. 12

  Die arme Zeeuwse mosselvissers moeten oprotten uit de Waddenzee, ookal is hun werk goed voor de vogelstand en is het een van de sterkste exportproducten van Nederland. Waar Fransen bij Van Gogh nog wel beweren dat hij eigenlijk meer Frans dan Nederlands was, schrijven Franse drie sterren restaurants met trots op hun kaart dat hun mosselen uit Nederland komen.

  Wrang dat er dan wel een groot blik afzichtelijken, inefficiente vogelvermalers neergeplant mag worden. Nee, dan liever een kerncentrale in Oost-Groningen. Levert ook nog eens wat werkgelegenheid op in die streek. En laten we eerlijk zijn: als er een kerncentrale in Nederland ontploft, dan het liefst maar in Oost-Groningen, toch?

 6. 13

  Ha,ha, Jan, als een kerncentrale ontploft in Oost-Groningen dan is heel Nederland en een deel van Duitsland naar de klote. Niets geleerd van Tsjernobil?

 7. 15

  Interessant is alleen de vraag waarom die Rus dit plan ontvouwt. Wat ziet hij ? Ik geloof niet dat wij dit goed begrijpen.