Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

â??Van de makers van Ice Ageâ?? is voor mij persoonlijk geen goed begin. Ik vond Ice Age namelijk nogal suf, zelden grappig en slaapverwekkend. Gelukkig blijkt Twentieth Century Fox het wel te kunnen want Robots is erg leuk! Het verhaal stelt geen drol voor, maar alles ziet er ontzettend goed uit en er zitten veel grappen in.

De jonge robot Rodney Copperbottom (Ewan McGregor) is zijn hele leven bezeten van uitvinden, dankzij zijn grote voorbeeld Bigweld (Mel Brooks) die in zijn fabriek voor alle robots reserve onderdelen maakt. Als hij eindelijk volwassen is besluit hij naar Robot City te gaan om voor Bigweld Industries te gaan werken. Bij zijn binnenkomst in de stad ontmoet hij Fender (Robbie Williams) die hem wat wegwijs maakt en hem naar de fabriek brengt. Daar aangekomen blijkt de fabriek net over genomen te zijn door Ratchet (Greg Kinnear) en die heeft heel andere plannen met het bedrijf. Hij wil namelijk alleen dure upgrades maken en iedereen die het niet kan betalen moet maar omgesmolten worden. Rodney wordt dus de deur gewezen en komt wederom terecht bij Fender en zijn groep arme robots die voortdurend op zoek zijn naar onderdelen. Gelukkig voor hun is Rodney een uitvinder en kan hij ze dus maken zonder onderdelen! Wat volgt is een gevecht van de kleine zelfstandige tegen het grote, slechte bedrijf.

Het is één groot standaard verhaal, maar als je daar voorbij kunt kijken is het een grappige en mooie film. Alles ziet er erg mooi uit en beweegt geweldig, vooral de reis van Fender en Rodney met openbaar vervoer dwars door Robot City is schitterend. De film wordt goed gebracht door het uitstekende stemmenwerk. Vooral Robbie Williams als Fender steelt de show en gebruikt enkele tientallen verschillende accenten tijdens de film. Ik vond dit een aangename verrassing en raad hem iedereen die van licht vermaak houd zeker aan.

De film is ook uitgebracht op IMAX-formaat en te zien in de Pathe Arena (waar dit de eerste film is die op het nieuwe IMAX-scherm draait). Lijkt me persoonlijk erg leuk en kost maar 12 euro (i.p.v. de normale 9), dus daar hoef je het niet voor te laten (maar goed, je moet wel naar de Arena).

In de bioscoop: Draait sinds vandaag (24 maart).

Officiële site

Reacties (6)

#1 Packet Storm

Maar 12 euro????
Waar is de tijd gebleven dat ik voor 35 oud Hollandsche Guldens een avond lol kon hebben inclusief vervoer???
12 euro is gewoon fokkin veel!!!

Als ik met mijn vriendin naar de film ga en allebei 1 drankje en weer naar huis ga (2*9)+(2*3)+(2*7) = 38 (exclusief kosten om in utrecht te komen) kan ik ook gewoon 3 maanden wachten, de dvd kopen en een krat bier erbij consumeren!

Maar dit is wel weer heel offtopic.

  • Volgende discussie
#2 Jan Jaap

Ok, drie dingen:
1. Ongelofelijke ouwe lul. Van mijn opa (dik in de tachtig) verwacht ik dit soort gezever.
2. Welke idioot koopt er drankjes in een bioscoop? Je neemt een aantal blikjes en en flinke zak M&M’s van huis mee.
3. Ik vind twaalf euro voor een IMAX-film reuze meevallen, helemaal als je bedenkt dat het normaal negen euro kost.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Packet Storm

Jess!!! Ik ben een oude lul!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Mark

Goed gedaan mien jong, toch nog 1 ding goed gedaan ;-)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Mark

Over de film: ah, eindelijk is Mel Brooks terug!!!

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Joost

Hmz… Ik persoonlijk vond Ice Age erg cool! Vooral de Dodo’s zijn onvergetelijk. Wat maakt mij dit dan? Een kleuter?

  • Vorige discussie