1. 5

  Hij wist ook wat-ie deed, van tevoren zei-ie al:

  “I wanna do a proper job this time, I don’t think I went far enough. Obviously not, ‘cause they invited me back. So I’m gonna do it again, do a proper job, and I guantantee, they will not invite me back.”

  Donderdag zit-ie trouwens bij de opvolger van Larry King, Piers Morgan Tonight. Op CNN International dus op vrijdagavond (ik geloof 21u).

 2. 10

  Wanneer is hij bot dan?
  Sommige grappen waren best scherp, maar als je dit al bot vindt, ben je gehersenspoeld door de politiek correcte lobby.

 3. 12

  *lol*, voor een volk die zijn beste maat voorstelt met: “he’s a bit of a wanker”, is dit niet bijster grof. Niets leuker dan yanks over de rooie krijgen. Nouja, behalve duitsers en fransen dan.

 4. 13

  De opening monologue was vooral erg grappig, af en toe net tegen het randje, maar er niet overheen. Er is veel ophef over het stukje met Downey Jr., maar dat was vooral ongemakkelijk door de reactie van de man zelf.

  Er zijn geruchten dat hij tussentijds op het matje geroepen is. Als je zijn latere interventies ziet, lijkt het alsof hij een net andere houding heeft. Zijn laatste zin tijdens het bedankje was ook goed: ‘and thank god for making me an atheist’.

 5. 14

  Werkelijk geen idee waarom hij leuk gevonden wordt. Een tijd geleden ben ik meegesleept naar zijn one man show, geen één goed uitgewerkte grap, veel gejat en niets anders dan mensen afzeiken. Pretentieus, makkelijk en veel minder leuk dan irritant.

 6. 15

  Nu ben ik toch benieuwd naar wat jij dan wel grappig vindt, Maxm. Ik bedoel, Bruce Willis aankondigen als “Ashton Kutcher’s dad” vind ík vrij grappig.

 7. 16

  Amerika, het land van de taboes. Dan is het fijn om de gevoeligheden te relativeren door een Brit in te vliegen die er cynisch moppen van tapt. En hij doet dat idd voortreffelijk, volgend jaar weer!

 8. 17

  The Office maakte Gervais tot de King of cringe. Ik vond er niet veel aan.

  Ik zal het wel helemaal gemist hebben, maar dit stukje…zelfs geen glimlach op m’n gezicht.

  ’t is niet mijn humor, vrees ik.

 9. 19

  @ 17,

  Zeg er even bij wat jij dan wel grappig vindt, als je wilt. Ik ben altijd bang dat ik enorm achterloop en iets ontzettend grappigs mis als ik mensen hoor zeggen dat ze mijn favoriete komieken niet grappig vinden.

 10. 20

  @19 op zaterdagavond op BBC radio 2 tussen 10 en half elf (GMT) heb je wel eens stand up comedy. Daar zitten soms wel aardige tussen, maar ik kan geen namen noemen. Het is alweer een tijd geleden dat ik in een comedy club was, dus dat biedt ook geen soelaas.
  Mijn vrouw houdt van Omid Djalili; met hem kan ik wel lachen.

  Vrees niet, dat ik Ricky Gervais niet leuk vind betekent niet dat jij achterloopt.

 11. 23

  Het is 2011. Kinderen leren we om lief met elkaar om te gaan. Liever samenwerken dan ruziemaken. Op de TV zie ik echter steeds meer het omgekeerde. Geen opbouwende kritiek ,maar mensen die zich laten afzeiken danwel worden afgezeken, leugens en bedrog. Blij dat er een knop op de tv zit.