Respect voor Rechte Ruggen Rechters

Dankzij krakers en de rechte ruggen van de Nederlandse rechters is dit land nog steeds een rechtsstaat, ook vandaag nog. Donner zegt terecht; “Een rechter doet wat hij moet doen. Die kijkt of de wetgever iets heeft verboden of niet”.

‘Ik kan uw mening nog zo abject vinden, maar ik zal uw recht tot de dood verdedigen om die te uiten.’ Andere mensen hebben dit minder goed begrepen. Rita Verdonk bijvoorbeeld. Toen Theo van Gogh over Paul Rosenmuller schreef “Mogen de cellen in zijn hoofd zich tot een juichende tumor vormen. Laat ons pissen op zijn graf” moest dat kunnen. In haar toespraak op de dam zei Verdonk: “Theo ging flink tekeer tegen alles wat hij zag als misstanden in de samenleving. Hij nam geen blad voor de mond en soms zocht hij het randje op. Maar in dit land mag dat” . Bij anti Rita spandoekjes denkt ze er opeens heel anders over. Dan heet het opeens “smaad”; oftewel vrijheid van meningsuiting volgens de Verdonk doctrine. De uitspraak van de rechter over deze smaad zaak laat zich alvast raden.

Andere politici begrijpen er ook niet veel van; zij verstrekken het liefst een enkeltje Goelag aan iemand die blijk geeft sympathie te hebben voor terroristische daden. Dit verklaart ook dat rare idee van Donner om het verheerlijken van terrorisme strafbaar te stellen. Immers, dan staat het in de wet en kunnen rechters ook mensen veroordelen die durven te zeggen dat Osama Bin Laden wel een punt heeft. Voor dit voorstel bestaat alleen steun bij CDA, LPF, Groep Wilders en SGP. Deze partijen willen dus de vrijheid van meningsuiting afschaffen. Deze politici doen dit onder druk van ronkende onderbuikers; het deel van het volk dat graag alleen vrijheid van meningsuiting ziet wanneer je er minderheidsgroepen of linkse mensen mee kan beledigen. Van deze mensen moeten we het dus ook niet hebben.

Dan hebben we de burgemeesters; zij begrijpen het ook niet. Ze hebben bitter weinig in te brengen in dit land dus met een beroep op dat kleine beetje wat ze wel mogen, in dit geval bijvoorbeeld een “verbod op aanplakken op panden zonder toestemming van de eigenaar” misbruiken zij het recht. Of ze spelen gewoon eigen rechtertje, zoals in dit voorbeeld Cohen, die spandoeken verwijdert “omdat ze smadelijk zijn”. Dit soort burgemeesters brengt de rechtsorde, vrijheid van meningsuiting en de Nederlandse rechtsstaat in gevaar.

Politie, ooit onze beste vriend. Nu niet meer. Zij schuwen het gebruik van geweld niet om spandoeken en affiches in beslag te nemen en te vernietigen. Hierbij ontstaat schade en vallen gewonden. De politie bedreigt de Nederlandse rechtsstaat. Zij doen dit overigens veelal niet op eigen initiatief maar in opdracht van het Openbaar Ministerie, het volgende clubje dat probeert de Nederlandse rechtsstaat te saboteren.

Ik had het eigenlijk nog willen hebben over de herhaalde pogingen van justitie om mensen zonder enige vorm van bewijs op te sluiten, of de krampachtige pogingen van de politici om dit mogelijk te maken, maar het valt een beetje buiten de scope van dit inmiddels veel te lange stuk. Hoewel ook in dit geval de rechters gelukkig hun rug recht houden.

Wat wel zeer vermeldenswaardig is is het volgende; “De poster geeft uiting aan boosheid na de brand op Schiphol. Zolang het onderzoek naar de brand niet is afgerond moet er rekening mee worden gehouden dat de Staat tekort is geschoten in de zorg voor de gedetineerden, wat een ernstige misstand zou opleveren. Een minister moet zich daarbij meer laten welgevallen dan een gewone burger.” Aldus de rechter in de uitspraak. Die kan Verdonk alvast in haar zak steken met haar “smaad” aanklacht.

Aan de mensen die altijd zo graag een beroep doen op de vrijheid van meningsuiting zodat ze minderheden kunnen beledigen, de lieden die altijd schelden op rechters omdat “ze wereldvreemd zijn”, zij die altijd schelden op krakers, omdat “het tuig is dat buiten de wet staat”; jullie worden tegenwoordig beschermd door de krakers en rechters. Krakers en rechters; zij strijden voor de rechtsorde, de vrijheid van meningsuiting en de bescherming van burgers tegen willekeur in dit land. Zij kunnen uw mening nog zo abject vinden, maar zullen uw recht verdedigen om die te uiten. Geheel op Voltairiaanse wijze zoals Pim het gewild zou hebben.

Verlaat Boudewijn Büch Week bonuslinkje; volgens Boudewijn Büch heeft Voltaire deze uitspraak nooit gedaan.

 1. 2

  We hebben in elk geval nog een rechtsstaat.
  Ik kreeg trouwens wel het gevoel – het idee – dat men enige piëteit met links wilde tonen na de moord op Louis Sévèke. Om de zaak niet verder op de spits te drijven. Zal wel te ver gedacht zijn.

 2. 9

  Hoewel ik dat nooit zou zeggen of schrijven. Ik wijs alleen nu op de mogelijkheid dat dit mag. Ik kan me geen persoon voorstellen op wiens graf ik zou willen pissen of zo iets. Ik sta er wel achter dat het gezegd moet kunnen worden.

 3. 10

  @DP 8 En dat gaat mij te ver. Rita is wel verantwoordelijk voor de stupiditeit van haar ambtenaren bij de brand. Maar maak dan een spandoek voor de ambtenaren.

 4. 16

  @Mescaline: kom nu toch. We hebben het toch over dezelfde Rita die binnen een uur na de brand – zonder enig onderzoek – al weet te vertellen dat iedereen het geweldig gedaan geeft. Die precies die drie asielzoekers wist te vindne die laaiend enthousiast waren over de hulpverlening na de brand (ze heeft ze meteen verstopt voor de tweede kamer?) en niet wist hoe snel ze iedereen weer het land uit moet flikkeren.

  En wat DP al zei, wat ze van van Gogh goedkeurde .. goeiedag! Waarom mogen anderen tot op het bot beledigd worden onder de noemer ‘vrijheid van meningsuiting’ en mag haar niets gezegd?

 5. 19

  @CiNNeR Rita hoort van noodgeval met brand, is “uitgebreid” bijgepraat door “betrouwbare ambtenaar” en houdt zich dan de jakhalzen van het lijf. Let wel, die willen meteen een schuldbekentenis. Ze moet varen op wat ze heeft, en ze kent de pers wel, wijzen naar boven.

  Ze minister van de post die al 25 jaar verketterd wordt. Het is haar taak om aan de wet vast te houden en hard te zijn. We kunnen haar en haar ministerie wel verantwoordelijk stellen voor de chaos die er al jarenlang heerst. Dat gebeurt ook, helaas al te vaak, al te lang.

  Je hebt gelijk op het punt van de vrijheid van meningsuiting. Maar DP 8 gaat mij te ver.

 6. 21

  Ik vind dat ventje op de voorgrond het grappigst…… die trekt de raarste koppen.

  De pers overigens, leuk dat je erover begint, ontbreekt in mijn verhaaltje. En dat is niet geheel terecht. Dankzij de pers weet ik bijvoorbeeld dat Verdonk al sinds februari de 2e Kamer loopt te bedriegen. (congo kwestie)

  Het wachten is op “het rapport havermans” dat in september gereed zou zijn, aldus Verdonk. En gezien de voorgeschiedenis geloof ik dat ik nu alvast uit volle borst kan stellen “ik pis op het rapport havermans” en pissen op een rapport daar heb ik dus geen enkel bezwaar tegen. Ik zal het wel eerst lezen want ik ben echt oprecht benieuwd hoe ze zich hier uit gaan lullen.

  Furthermore ga ik nu slapen want ik moet morgen minstens 1 of 2 verstandige dingen doen op mijn werk want dat de kosten voor de baten gaan weet mijn baas langzamerhand wel.

 7. 22

  In België zijn twee ministers afgetreden omdat 4 zéér stoere politieagenten een jong zwart meisje net zolang met haar hoofd in een kussentje drukten tot ze stierf door verstikking. Op een lijnvlucht naar het thuisland.
  Hoe een wegredenerend land als Nederland (sic) erin slaagt om een verantwoordelijk iemand NIET in slaagt … neen, herstart.
  Hoe een Nederlander als Verdonk erin slaagt haar geweten zò onder gelul -en verrek: normen en waarden- het zwijgen op te leggen is mij een volkomen calvinistisch raadsel.
  Zelfs in een surreëel apenland als mijn land lukt dat niet.
  Het zegt veel, heel veel.
  Bijvoorbeeld: dat de emotie in politiek geassocieerd wordt met Tokkie-achtige, Fortuynse experimenten van ‘het volk’, en nooit met ‘bevoegdheid’.
  Ik vrees dat dit een splijtende discrepantie zal blijven vormen in de Nederlandse verhouding tussen burger en vertegenwoordiger.
  Het is daarom dat wacko’s allerhande kunnen en zullen blijven brullen omtrent ‘regentisme’, en op hun beurt dan weer elk perspectief op de moeilijkheid om politiek te bedrijven bij voorbaat onmogelijk maken.

 8. 25

  With all due respect, mescaline, maar soms dient een mens feiten vòòr te zijn, toch?
  Wanneer een minister niet langer beschouwd wordt als ‘zwak’ wanneer die aftreedt, maar integendeel als integer.
  Het maniakaal vastklampen aan de autobank àchter chauffeur -daar gaat het dan om, niet langer norm of waarde.
  Wàt ook de reden van de brand was -een minister is verantwoordelijk voor iemand die hij achter tralies zet, en het systeem wat die persoon moet bewaken, punt.
  Als dat niet langer geldt, dan heb je je morele gezag verspeeld.
  Da’s niet erg, zolang er het systeem van (hey: liberale) zelfverantwoordelijkheid is.

  Overigens weer een van je beste stukken DP, zeer scherpe rokade.

 9. 26

  Ja, de feiten voor zijn is een van de losgelaten verantwoordelijkheden onder Balkenende I/II. Maar ook al ver daarvoor.
  En dat is de spijker op zn kop, aftreden is nu ‘zwak’ ipv ‘integer’. Wij willen bloed. De pers geeft het.
  Dat wetend, stel je (Rita) dat zo lang mogelijk uit, dan klamp je je vast, dan wil je allereerst feiten achteraf, dan ga je ook met met opengesperde ogen naar herdenkingen.

 10. 27

  IK HEB EEN HEKEL AAN:

  1. Als je moet schijten terwijl je net wilt gaan eten.
  2. Franse toiletten
  3. Aan mensen die je in de supermarkt niet voor laten gaan terwijl jij alleen maar een brood hebt en hun een overvolle kar.
  4. Aan mensen die hun huisdieren aankleden.
  5. Als het alarm van mijn wekker op 7.00 uur staat en ik word 6.58 uur wakker.
  6. Aan mensen die eten als ik nog aan het roken ben.
  7. Als je wordt wakker gebeld, je naar de telefoon rent, te laat op neemt en dat er dan niks op je voicemail is ingesproken.
  8. Als ik een scheet laat en denk dat ik het in m’n broek heb gedaan en dan naar de wc ren om het te checken en dat er dan niks in zit
  9. Er dan aan het einde van de dag er achter komen dat het aan de voorkant zat.
  10. Tweedehands schilderijen met zo’n huilende Remi erop.
  11. ‘s morgens wakker worden met twee slapende armen,en dan proberen de wekker uit te zetten.
  12. Aan tegenwind en dan ook nog is op de terugweg.
  13. Vrijdag de dertiende.
  14. Duitse schlagers ( zo veel,dat ik niet weet of ik het goed schrijf )
  15. Tomaat (maar niet aan tomatensap, tomatenketchup en tomatenpuree )
  16. Aan mensen die zeggen:het was Gods wil als er een ramp heeft plaats gevonden.
  17. Jij weet het,ik weet het,maar we doen alsof onze neuzen bloeden.
  18. Mensen die met een oor aan de muur,net aan horen dat de buren muziek draaien, en dan gaan klagen over geluidsoverlast.
  19. Zwijgplicht.
  20. Als er vlak voor Studio Sport de voetbal uitslagen worden gezegd, terwijl je dat nog niet wilt weten.
  21. Ontslag krijgen, terwijl je dat al een week terug te horen hebt gekregen.
  22. De verkoop van spullen op een rommelmarkt die nergens op slaan, zoals: schilderij met huilende Remi, telefoon zonder hoorn, tv uit 1975 waarvan je weet dat hij het toch nooit zal doen en ga zo maar door.
  23. Backstabbers.
  24. Aan kerels die oerlelijk zijn en dan zeggen dat ze iedere week een one-night-stand hebben met een bloedmooie vrouw. En het dan ook echt menen en geloven dat de mensen hem geloven als hij dat zegt.
  25. Pyromanen die brandweerman zijn
  26. tytkyjtjytoiuyktuytouiyiiti
  27. Onduidelijke taal
  28. Jodenkoeken die door skinheads zijn gebakken.
  29. Mannen die breed gaan lopen, terwijl ze smal zijn.
  30. Aan huisartsen die zeggen dat het door de stress komt als je een klacht hebt.
  31.Aan mensen die denken dat ze goed kunnen zingen, bijvoorbeeld op het werk of in de vriendenkring en dan regelmatig gaan zingen. Op zo’n manier van:hoor is wat goed ik kan zingen.
  32. Aan mensen die zeggen: ach, we hebben allemaal wel is een dip,als je diep in de shit zit.
  33. Aan mensen die doen alsof ze stomdronken zijn na 2 pilsjes.
  34. Aan tandartsen die eigenlijk liever bouwvakker hadden willen worden.
  35. Tegen een ober in een restaurant zeggen dat het heerlijk was,als hij vraagt of het gesmaakt heeft,terwijl het niet te vreten was.
  36. Vissen die het verdommen om te zwemmen.
  37. Als je moet plassen, poepen, kotsen of huilen en het lukt niet.
  38. De linkse lente.
  39 . Jou.
  40. Femke Halsema.

 11. 32

  Ach, ook links maakt zich weleens schuldig aan ondermijning van de vrijheid van meningsuiting. Neem nou dat eeuwige gezeik rond neonazi demonstraties. De vechtjassen onder de antifa’s moeten traditioneel door de ME op afstand worden gehouden om een aanval op de kaalkopjes te voorkomen. Dat strookt niet met de strijd om het ‘verdedigen van de vrijheid van meningsuiting’. Tuurlijk, het gaat vaak om een reactie op het verbod op een tegendemonstratie, maar toch.

 12. 33

  Overwinning van het Vrije Woord inderdaad. Net zo goed dat de vrijspraak van Sammir Azouza ook een overwinning van de rechtstaat is. Als je op basis van een plattegrond en uitspraken al een meesterterrorist bent is het einde zoek.

  @HansR: dat is inderdaad wel erg ver gezocht: van toevallige parallellen causale verbanden maken, voordat je het weet geloof je in UFO’s. Kijk je beetje uit? Als Theo Van Gogh mag beledigen mag links dat toch zeker ook? We moeten nadat we Van Gogh heilig verklaarden niet ook de hele vrienden en vriendinnenkring ook heilig verklaren. Laten we lekker Hollands nuchter blijven.

 13. 34

  @HansR2: Juich niet te vroeg! Volgens mij is er al nogal wat terrorismewetgeving door, waaronder de mogelijkheid van gebruik van geheime AIVD-bronnen, waardoor de verdediging zijn recht van wederhoor kwijt is in rechtzaken. Dat is al een gevaarlijke inbreuk op een correcte rechtsgang.

 14. 35

  @Caprio: Hollands nuchter, was dat maar zo. Het skiseizioen is bijna aangebroken en wat ik begrijp van de uitbaters ter plekke hebben (jonge) nederlanders beslist geen nuchter imago. Doe mij maar een kopje bergbloementhee zeg ik dan maar.
  :(

 15. 36

  @Kim Sung-Il; akkoord. Iedereen maakt zich wel eens op een of andere manier schuldig aan het ondermijnen van de rechtstaat of vrijheid van meningsuiting. Wat ik echter met dit stukje wilde zeggen is dat echt hele grote machtige groepen op dit moment zich hiermee bezig houden. Hierbij vallen de vechtersbaasjes van Antifa getalsmatig in ieder geval in het niet. En ik werk altijd van grof naar fijn.

 16. 37

  Over pissen op graven gesproken. Niet te snel begraven. Het zijn de tijden van ‘dansen op lijken’. Dansen op het lijken van verkoolde bolletjesslikkers, dansen op de lijken van een kraker uit Nijmegen, we blijven dansen en we putten diep uit onze dichterlijke talenten om spandoeken te maken. Niets mis mee, moet mogen. Help mee, en creeer het klimaat waarin Verdonk de volgende wordt.

 17. 39

  Misstanden? Het zou me niet verbazen als uiteindelijk blijkt dat de gevangenen zelf hun cel in de fik hebben gestoken en door de bewakers aan te vallen met biljartkeus e.d. de benen konden nemen..

  Schande Rita!

 18. 41

  Wel, de staat verbiedt de verkoop van brandbare nachtkleding, dan mag (moet) hij ook de bouw van brandgevaarlijke cellen verbieden. En, wie is daar verantwoordelijk voor ? Schande Rita!

 19. 42

  laten we dan ook gelijk de verkoop van aanstekers maar verbieden! Het schijnt namelijk dat je daar dingen mee kunt aansteken! Schande Rita!

 20. 44

  @Sikbock: Vrijwel zeker dat een van de aanwezigen de boel in de fik heeft gestoken en dan ook nog wellicht van de paniek gebruik heeft gemaakt zijn/haar weg te gaan maar de verantwoording van vertegenwoordigers van het systeem die deze mensen bewegingsvrijheid heeft opgelegd blijft.

  Je krijgt altijd bezwaren naar je kop of je nu aanstekers verbied of veters uit de schoenen laat halen of deze mensen in der nakie in een kale cel laat bibberen, de verantwoordelijkheid blijft en die moet je nemen.

  Ik vind het oerstom hoor je matras in de fik te steken maar de positie waarin deze mensen verkeren (op weg naar een vermeend walhalla en dan opgepakt waarbij je niet weet of het er iets hier vriendelijker gaat dan in het “thuisland”, meestal wel uiteraard) doe je dit soort dingen en daar moet op worden geanticipeerd.

  Buiten dit vind ik de nieuwe maatregel om prOn te verbieden waanzinnig kortzichtig..zooo dom.

  Overigens kan ik mij vaak vinden in uw argumentaties her en der, ik heb uw stamina niet en deins veelal terug :)

 21. 45

  @ Mescaline: als een gevangene zelfmoord pleegt in een cel (zich ophangt met een handdoek ofzo) maakt dat de staat een moordenaar?

  @ Larie: ik voorspel ( en dat is trouwens al uitgekomen in Rotterdam) dat je cel in brand steken helemaal DA BOM wordt..

  (met dank aan de linkse verontwaardiging tov rita verdonck)

 22. 46

  Het gaat overigens natuurlijk niet om die brand. Deze discussie (en daar bedoel ik niet de discussie hier in de reacties mee) gaat over de manier waarop we in dit land met elkaar omgaan. Wat wel mag en wat niet mag. Wie mag er wel de grenzen opzoeken en wie niet. Wie mag er wel ingrijpen en wie niet.

  Dat mensen geen cellen mogen aansteken of andere mensen mogen doodmaken spreekt natuurlijk vanzelf. Daarom gaat het hier dus niet over het dansen op lijken. Ik heb Bicat nooit horen klagen over het gedans rondom het lijk van Pim. Ik heb hem ook nooit horen klagen over het demoniserende karakter van de uitspraken van bijvoorbeeld van Gogh.

  Sikbock geeft op vertrouwde wijze zijn perceptie van “de situatie” weer. En Uomo Universale Larie, ja die is het daar dan mee eens. Ja Sikbock, cellen aansteken is fout. Maar jij bent erg dom als jij denkt dat dat de kern van de zaak is.

  Geen nieuws dus.

 23. 48

  Nieuwe rol DP? haha! In mijn optiek wordt de brand door politieke tegenstanders van Verdonk misbruikt om politiek een slaatje uit te slaan? Isd dat de kern niet?

 24. 49

  Niet zo bitter DP, ik vond deze post een sterke van je maar ietwat tegen één belichting aanschuren en uiteindelijk is mijn eindconclusie, nemen van verantwoordelijkheid, niet echt verschillend van de jouwe en die van Sickbok trouwens. Ik druk me wat meer uit met enige distantie, hou niet zo van “sterke” neerbuigende of badinerende woorden of vingerwijzen. Het lijkt me dat kleine verschillen in denkwijze wat opgeblazen worden met als doel de discussie?

 25. 50

  @Sickbok: Dat zal “ze” niet lukken, tevergeefse moeite in de marge. Ben inmiddels wel heel benieuwd hoe het politiek spectrum zich gaat ontwikkelen in de nabije toekomst.

 26. 52

  Bij het ontdoen van irrelevante bijkomstigheden is het lastig zo niet niet ongeldig uit de multipliciteit van allerlei aangedragen elementen alleen datgene te kiezen wat relevant te noemen is. (uit mijn hoofd geleerde zin over de entiteit “kern”, na drie keer pas dit tentamen gehaald;-)

 27. 54

  @Sikbock 48, nee, dat is een toevallige partijdige vraag in de politieke straatvechterij van vandaag. Sleuren en trekken, hou de bekken en oppleuren. Dat is een andere discussie. Een lagere ook.

  Het gaat erom of Nederland nog een rechtsstaat is en hoe lang dat zo blijft. Er wordt in deze strijd wel allerlei munitie / stoeptegels gebruikt. Een schande op zichzelf, als wetgever Donner daaraan meedoet.

 28. 55

  Hoe lang NL een rechtsstaat blijft is inderdaad de kern van de zaak. We komen momenteel heel dicht bij het einde van de rechtsstaat als je het mij vraagt. En wat hebben we dan ? Godwin’s law dus ik zwijg als het graf. Goodbye vrijheid van meningsuiting.

  Respect voor de krakers en de rechters omdat ze mijn burgerrechten beschermen. Ik vind het mooi. Een mooie coalitie. Krakers weten overigens heel veel van recht, dat blijkt ook in dit geval.

  Sikbock je moet de krakers en de rechters dankbaar zijn.

  Et tu Sikbock.

 29. 69

  @65 gym is niet leuk voor velen, wel met status. Dat is het probleem. Ik wou eigenlijk ook naar mts na een open dag, maar dat ging niet door.

  Dus ik denk nu, reken reken, fijn electro, bouwkunde, knutselen en daarna de hogere papiertjes, dat zou ideaal zijn voor later.

 30. 71

  ik hield van knutselen…. met name hout maar ook metaal. Ik had echt naar de lts gemotten. In plaats daarvan weet ik nu dat “quoque” “ook” betekent. Mijn vader ging trouwens ook naar het gymnasium. Maar die kon gewoon in kerken de latijnse teksten vertalen. Hij kon trouwens ook nederlands naar Latijn en Grieks vertalen. En ik ben naar zo’n zelfde gymnasium geweest en kan niets van dat alles. Dus het gymnasium is ook al niet meer wat geweest is. Ik stel me zo voor dat het tegenwoordig nog veel erger is.

 31. 73

  hoge papiertjes zijn leuk maar het edele handwerk is natuurlijk een ideale opstap. Een exzwager van mij heeft inmiddels al die hoge papiertjes maar soldeerde 10 jaar geleden al printplaatjes die hij in zijn pc stopte om dingen te doen zoals automatische telefoonbeantwoord systemen. Hij was begonnen met LTS.

 32. 75

  Hoja 72, dat wist ik al, het ging hier toch om Brutus, aangesproken door Caesar…

  Wat mij verbaast is de generaties lange verspilling van tijd en talent van al die gymnasiasten. Publiceer al die literatuur in een moderne taal en geef er een index bij, dat Latijn lezen gaat zo verrekte langzaam. Bolkestein heeft helemaal gelijk, laat ze alles in vertaling lezen. Mooie rijke studies krijg je daaruit in een fractie van de gewone tijd die ervoor staat.

 33. 80

  ik was best wel jaloers op mijn vader wat dat betreft. Hij heeft tenminste echt grieks en latijn geleerd en niet half zoals mijn generatie. Of totaal niet zoals de generatie in de bolkestein visie. Maar goed ben er nu echt vandoor see you later.

 34. 81

  kon het niet laten maar Caesar zei: “Et tu Brute, tu quoque fili mi?” (Ook gij, Brutus, mijn zoon?).

  Zo te zien zei Caesar gewoon “en jij Brutus, jij ook, mijn zoon ?”

  Dus jij hebt gelijk. En ik maar bekend staan als iemand die nooit iemand gelijk geeft.

  Welterusten.