Resident Evil: Apocalypse

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Dit is al weer het het tweede deel uit de Resident Evil serie. De films zijn gebaseerd op het spel Resident Evil, dat weer gebaseerd is op de film The Night of the Living Dead. Ik heb het spel één keer gespeeld op de oude Playstation, dus ik heb geen flauw idee hoe de film zich verhoud tot het spel. Er is mij verteld dat deze film losjes een aantal verhaallijnen in de spellen volgt. De film valt in één zin te omschrijven: schaarsgeklede babes bevechten zombies met grote geweren en coole moves. Niets meer, niets minder.

In deel één ontsnapte Alice (Milla Jovovich, vooral bekend uit de Fifth Element) ternauwernood uit the Hive, een geheim laboratorium van de Umbrella Corporation (geweldige naam trouwens) onder Raccoon City. In dat laboratorium hadden wetenschappers het T-virus ontwikkeld, een biologisch wapen dat de doden tot leven wekt en hen tot zombies maakt.

In deel twee moet Alice het nog eens dunnetjes overdoen. De Umbrella Corporation kan uiteraard niet weerstaan the Hive dicht te laten en dus ontsnapt het T-virus. Deze keer besmet het de hele stad. Alice wordt midden in de stad wakker zonder precies te weten wat er gebeurt is en moet zich een weg naar buiten vechten. Ze krijgt hulp van Jill Valentine (Sienna Guillory, speelde ook in Love Actually) babe nummer twee en wat politieagenten. Meer heeft de hele film niet om het lijf en het duurt allemaal dus ook maar net iets meer dan anderhalf uur (meer zou ik ook echt niet willen). Het einde is niet zozeer open alswel een plug en een trailer voor deel drie, die er dan vast en zeker ook wel een keer komt.

Het verhaal zit goed in elkaar (in zoverre dat actie A genomen moet worden door persoon B vanwege actie C van persoon D eerder in de film), maar heeft nul diepgang of karakterontwikkeling. De gevechten zien er goed uit, behalve dat ze af en toe de camera iets teveel bewegen om te verhullen dat er eigenlijk niet zoveel spectaculairs gebeurt. De kleren zijn strak, de monsters zien er creepy uit en de wapens zijn groot. Heerlijk zinloos vermaak, maar om er nou negen euro voor uit te gevenâ?¦

De film draaide enkele maanden geleden al in de bioscoop in Amerika (daar en dus ook op het internet zijn al DVD-boxen van de beide Resident Evil-films samen te krijgen), maar de film draait hier pas anderhalve week.

In de bioscoop: Draait sinds 13 januari.

Officiele site

Reacties (6)

#1 Joost

Milla Jovovich is voor mij al reden genoeg om naar die film te gaan :-)

  • Volgende discussie
#2 Mark

Hm, zijn er nog films die geen zinloos vermaak zijn? Oh ja, gister naar Der Untergang geweest. De term vermaak krijgt daarbij een iets andere lading…

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Packet Storm

Ik vond deel 1 van Resident Evil wel leuk, maar deel 2 is echt te hersenloos….

Vooral toen het grote plastieken monster in beeld kwam was het echt te zielig.

Ik maak zelf mooiere pakken als dat nodig is!

P.s. over zinloos vermaak films… Kijk naar Million dollar baby…. Serieuzer dan je zou denken voor een boksfilm….

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Outsider

deel 1 is een goeie film met middelmatige acteurs, deel 2 is meer andersom, redelijk goeie acteurs maar de film vond ik vrij slecht.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Ivo

RE 1 wa niet spannend. Andersons handelsmerk, beetje actie en mooie meiden enzo, maar weinig suspens. Dat had het spel gelukkig wel, chills. Maar goed, een film met zombies doet het altijd leuk bij mij (huur eens Dawn o.t. Dead, of anders Undead). En zoals Spuyt12 al suggereerde: je kijkt films alleen al voor een Jovovich of Jolie… Toch? :-)

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Jan Jaap

Ik vond weinig verschil tussen één en twee. Alleen is het eerste deel dan altijd origineler :). Hersenloos vermaak met mooie meiden en zombies. Allebei geen geweldig verhaal, maar voldoende. Allebei niet heel erg spannend, maar ach, Milla maakt inderdaad een hoop goed…

  • Vorige discussie