Rel in parlement Koeweit om ontbreken hoofddoek

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Rel in parlement Koeweit om ontbreken hoofddoek

De Pers: Moslimfundamentalisten zijn zondag het parlement van Koeweit uit gestormd omdat twee vrouwelijke ministers geen hoofddoekjes dragen. De fundamentalisten vertrokken toen de nieuwe parlementsleden en ministers de eed aflegden. Ze keerden terug nadat de vrouwen waren ingezworen. Een hoofddoek is niet verplicht in Koeweit.

Reacties (12)

#1 Domino

Wie zei laatst, onterecht, ook alweer dat het dragen van een hoofddoekje een ‘geuzendaad’ is? Dat het een vrijwillige keuze is?

Hier ontstaat de rel omdat er geen hoofddoek gedragen wordt….! In andere staten is het zelfs verplicht een hoofddoek te dragen. Waarvan acte. Moslemistan op zijn smalst zal ik maar zeggen.

 • Volgende discussie
#2 Et in Arcadia ego

#1, dat lijkt me domweg nogal afhangen van waar je woont. Is dat een erg lastig concept?

Hulde aan de vrouwen in het conservatieve emiraat, overigens. Laat de meneren maar huilen op de stoep van het parlement.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Anne

@Domino

Heb jij een rss-alert op hoofddoekje/moslims/ etc? Of is dat een ingbouwde moslimversie van een gaydar..
Je bent er altijd als eerste bij.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Et in Arcadia ego

Anne, vroeger hadden boeren een schopgeit zondebok in de stal als hun vrouwen weer eens geen sjoege gaven, en nu hebben ze internet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Domino

Nee, ik heb RSS-feeds op allerlei nieuws en ik las dit bericht trouwens eerst elders en wel hier.

Het was puur toeval dat ik het ook op GC ontwaardde. GC is een erg onduidelijke site, het meeste nieuws is onvindbaar of diep weggestopt.

Et in Arcadia ego is een van de hangers aan het deksel van de beerput zie ik bij 4.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Et in Arcadia ego

Welk deksel? Welke beerput?

Noem mij één iets te hete scheet van een moslim in durkadurkastan die niet uitgebreed is uitgemeten, herkauwd en veroordeeld.

Het is soms zo makkelijk om zaken die in je eigen miserabele internethangleventje niet goed gaan te wijten aan een islam (of een grootkapitaal of een overheid, for that matter).

Ik ken je verder niet, maar goed, met algemeniserende uitspraken over dat ik graag deksels op beerputten zie, graag ja, die ammoniak kan je vergiftigen.

Verder krijg ik de indruk dat mensen die reageren met “rake” opmerkingen over de islam eigenlijk vrij weinig geven om die vrouwen. Ben ik correct? Heb jij je ooit beziggehouden met vrouwen in Koeweit?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Domino

@6
In zoverre dat de vrouwen de moedigste bleken na de overval van Saddam en dat de beloftes die werden gedaan aan de vrouwen na de bevrijding van Koeweit niet werden ingelost.

Met iemand die als openingszet beledigingen rondstrooit of geringschattend doet is het onmogelijk te discussiëren (zie je eerste optreden onder 2, 4 en later onder 6).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Et in Arcadia ego

Domino, als je geen zand tussen je billen wil moet je niet zelf gaan zandstralen. Eerst gooi je er een gemeenplaats over moslims tegenaan, vervolgens roep je iets tegen mij over een beerput en nu word je verdrietig? Kom nou. Fatsoenlijk zijn levert fatsoenlijke reacties op.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Domino

Mijn reactie onder 1 was uiterst fatsoenlijk en greep terug op een eerdere discussie waarin werd voorgeschoteld dat het dragen van hoofddoekjes werd verdedigd op discutabele gronden. Onder andere werd gesteld dat het GEEN verplichtend karakter had. In het artikel hierboven staat, wat we allang weten, het tegendeel.

Daarnaast is het mij volkomen onduidelijk waarom je als moslim 24 uur per dag je geloof kenbaar moet maken aan je omgeving, zeker in een land als Koeweit waar iedereen moslim lijkt te moeten zijn. Dat is bij de geboorte zo bepaald. (Beide jumpertjes staan dicht)

In Koeweit zal je mij niet snel vinden, wat ik heb inderdaad een hekel aan zand tussen de billen, bovendien ben ik allergisch voor hoofddoeken en het barst daar van de hoofddoeken, bij mannen en vrouwen…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 bougeluk

@9. In het artikel hierboven staat, wat we allang weten, het tegendeel
volgens mij staat in het artiek dat het dragen van hoofddoek niet verplicht is. dat een paar baardige mannen vinden dat het moet, wijst er op dat ook Koeweit niet is gevrijwaard is van het dom(in/b)o-denken
het zou handig zijn als er een link zou zijn naar eerder discussie

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Joost

@5: Ah, je tegenstander meteen demoniseren. Zo kennen we je, Domino!

If you’re not with us, you’re against us.

En oh ja, deze links zijn “diep weggestopt” omdat we ze wat minder belangrijk vinden dan de hoofdartikelen en de zijdelinks. Dit is maar een botje dat meeloopt en nieuws post.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 pedro

@1, 9, 19: dat was ik misschien wel, die beschreef, dat er in Nederland vrouwen zijn, die hoofddoekjes gaan dragen als teken van verzet tegen onze oversekste wegwerpmaatschappij. In een land, waar het dragen van hoofddoekjes niet normaal meer is en waar sommigen zelfs om een verbod schreeuwen, is dat een uiting van verzet, als het om die redenen gedaan wordt. Ik gaf toen ook al aan, dat ik dat niet zo slim vond, maar dat vind ik het stemmen op Wilders, omdat een te groot deel van het hedendaagse tuig allochtone voorouders heeft, ook niet. In beide gevallen is er sprake van protest, maar in beide gevallen is de remedie erger dan de kwaal.

In andere landen kan het niet dragen van een hoofddoek als uiting van verzet gelden, zoals het artikel bewijst. De ene situatie is nu eenmaal de andere niet.

 • Vorige discussie