Recep Tayyip Erdogan is de Turkse Oedipus

COLUMN - President Recep Tayyip Erdogan van Turkije houdt van vrouwen. En dan vooral van vrouwen met kinderen. Want dat is precies zoals zijn geloof de vrouw graag ziet. Als moeder. Het moederschap is waar het voor een islamitische vrouw allemaal om draait in het leven. Een echte vrouw heeft kinderen. Volgens Erdogan dan.

De Turkse vrouwenliefhebber sprak deze wijze woorden op een top over Vrouwen en Recht. Gelijke behandeling van mannen en vrouwen druist volgens hem in tegen de natuur. Feministen begrijpen dit niet, omdat zij het concept van moederschap niet accepteren. Niks baas in eigen buik. Vrouwen en mannen zijn niet gelijk. Nu niet en nooit niet.

Zo kunnen vrouwen ook niet hetzelfde werk doen als mannen, zoals in een communistische heilstaat vaak het geval is. Hun karakters, gewoontes en fysieke kenmerken zijn nu eenmaal anders. Een vrouw een schep geven en haar laten werken past dan ook niet in ideaalbeeld van Erdogan. Het is in strijd met haar delicate postuur. Een postuur dat hard nodig is voor het baren van minstens drie kinderen.

Om zijn liefde voor vrouwen en het moederschap te onderstrepen sprak Erdogan op de bijeenkomst vol vertedering over zijn eigen moeder. ‘Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp mij dan een zedige blik toe en huilde soms.’ Als het paradijs echt naar de voeten van de moeder van Erdogan zou ruiken, dan komen al die islamitische zelfmoordaanslagplegers nog van een koude kermis thuis.

En wat Erdogan zelf betreft. Een klassiek geval van een Oedipuscomplex. Daar zullen de Grieken niet blij mee zijn. Weer een Turk die er met hun nationale erfgoed vandoor gaat.

Reacties (6)

#1 Jack Random

Dat vrouwen en mannen niet gelijk zijn, lijkt me een open deur. Ik denk dat deze religieuze mafketel het Turkse equivalent voor gelijkwaardig bedoelde.

  • Volgende discussie
#2 Marinusss

Hoe gaat het eigenlijk met de onderhandelingen over toetreding van Turkije tot de EU?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Andreas

@ Marinusss Europa mag geen lid meer worden.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Dehnus

Ik zou ook janken als dat mijn zoon was.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Hulya

PVV-leider Geert Wilders noemt de Turkse verklaring “knettergek en onaanvaardbaar”. Hij vindt dat minister Koenders de Turkse ambassadeur in Nederland moet ontbieden. http://forums.hababam.nl/archive/index.php/t-184407

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 AndreSomers

Wat mij betreft moet men hier in Nederland daar niet zo overspannen op reageren. Nederland en Nederlandse politici vinden regelmatig dat ze buitenlanden of buitenlandse overheden of politici de maat moeten nemen. Is het dan zo vreemd als dat ook zo nu en dan andersom gebeurt? Kwestie van hetzelfde doen als ze daar doen: de schoudersophalen en het van je af laten glijden.

Het lijkt mij echt volstrekt irrelevant wat Erdohan vindt van het Nederlandse immigratiebeleid. Het wordt alleen een relevante mening in het debat als men een dergelijke mening relevant maakt, en dat is precies wat er gebeurt door er herrie over te schoppen in plaats van het te negeren.

  • Vorige discussie