1. 1

  Maar al die verknipte en gefrustreerde reaguurders die werkloos zijn of in-de-baas-z’n-tijd zitten te internetten ZIJN toch ook allemaal heel verdacht?

 2. 2

  Maar hopen dat de rechter niet ligt te slapen bij de eerste zaak waarbij sleepnetbewijs wordt aangedragen en het OM terugfluit.

 3. 3

  Als je op autoriteitenondermijnende sites als Sargasso je tijd doorbrengt, dan ben je ook gewoon een gevaarlijke revolutionair en die dienen hard aangepakt te worden. Kom, reserveTjibbe, doe er wat aan, verdien je je subsidie ook weer dit jaar.

 4. 4

  Ik wil niet als Pim eindigen.
  Ik neem alles terug.
  Heil aan linkse en rechtse kerk.
  Oh Here(n).. aanvaardt mijn genade.
  Ik zal niet meer zondigen.
  _O_

 5. 5

  Goedenavond. Is dit de juiste plek voor ‘president bomb osama attack terror islam kill plane train boat’ ? Niet ? O sorry, dan ben ik abuis.

  Als je meeleest, dit is een grap. Nee, echt waar. O, daar is iemand aan de deu*NO CARRIER

 6. 6

  Reaguren en online berichtjes lezen is snel verdacht, maar ministers die de hele dag tweets posten zijn dat natuurlijk niet.

 7. 7

  En hoe moet dat straks met de internetgeneratie die is opgegroeid met ‘reaguren’, maar wel op ministerie BZK, Justitie of voor KLPD gaat werken.
  Die komen zichzelf op een gegeven moment tegen.

 8. 10

  @9 Bismarck
  Yep, en het OM kan zomaar al je gegevens opvragen bij je bank, werkgever, etc. zonder eerst toestemming te vragen aan bv een RC, alleen maar vanwege het feit dat je in de omgeving verkeert van iemand die verdachte is.

  Oeps, oh, shit, dus nu ook de gegevens van mij

  En om even in te gaan op je #2:
  Ik ben bang dat een rechter dit best wel eens zal toelaten als het OM de gegevens al heeft. Ik denk dan aan het voorbeeld van de zwartspaarders. Gegevens werden gestolen bij een luxemburgse bank door een ex-werknemer en verkocht aan België, die de gegevens vervolgens doorspeelde naar NL. Dit was in principe heling, maar toch liet de rechter het toe.

  Het is jammer dat het OM niet via de rechter de Culemborgse Courant heeft geprobeerd te dwingen de gegevens af te staan, want dan zou echt getoest worden of dit wettelijk toegestaan is.