Raden Maar | Ken uw volksvertegenwoordiger… (Afl. 4)

Hehhh…, wat jammer nou, maar de laatste aflevering van ons raadspelletje Raden Maar leverde geen enkele winnaar op. Maak je het spelletje eens wat moeilijker, blijkt meteen dat niemand de stem in het audiofragment herkent en dat we net zo goed het geluid van een hoop wegwaaiende zandkorrels hadden kunnen laten horen. Reaguurder Rene dacht Laetitia Griffith te horen, maar helaas Rene: die is alweer een tijdje wethouder in Amsterdam. Het warmst deze keer was reaguurder Willem, die Naïma Azough raadde met als onderwerp `het haar van Femke Halsema na een flinke regenbui`. De naam die we echter wilden horen, is Chantal Gillard met als bijbehorend onderwerp de verdwenen Tsunamigelden uit Nederland.

Aan alles komt een eind, dus ook aan te moeilijke spelletjes op Sargasso. Bij deze dus nog één keer: in het audio-fragment hieronder hoort u de stem van een van de 150 volksvertegenwoodigers uit de Tweede Kamer. Ofwel: wie raadt de juiste naam en het bijbehorende onderwerp?

Klik hier voor het audiofragment…

 1. 7

  Wat David zegt. Griffith moet gewoon lekker damesblaadjes gaan lezen en haar haar en nagels leuk doen, en de politiek overlaten aan mensen met verstand van zaken. Tijd om zich in te lezen had ze duidelijk niet bij de Oosterwei-affaire, zoals ze toen stond te blaten.

  Overigens klinkt het fragment ook een beetje als Tineke Huizenga, maar die is natuurlijk geen volksvertegenwoordigster meer. Dus gok ik op Attje Kuiken, puur vanwege de naam. En ze had geen tijd voor een debat over scharrelkippen.

 2. 11

  Bareuh! Ik doe niet meer mee tot er een publieke rectificatie, gevolgd door openbare boetedoening en overschrijving van minimaal twee spijsbroden volgt. Met nootjes, potjandokie!

  En ik wil ook alsnog warm genoemd worden. Zullen we nu krijgen zeg…

 3. 12

  Hmmm… sterk accent maar toch ook weer niet echt van de straat. Het klinkt zo ongelofelijk onsympathiek dat het haast wel een PvdA’er moet zijn. Maar Sharon Dijksma zit niet meer in de tweede kamer. Okee, ik denk Mei Li Vos.

  Oh shit, die had Bismarck al.